Bhagavan o osvobození od utrpení

05.04.2013 20:25

 

Bhagavan o osvobození od utrpení

 Anette Carlstrom 10. březen 2013

https://api.ning.com:80/files/6V81SuvLHxjrAs2FU*OhGFgxgwFMdrb5ix663zJwWaQ1wn8-2nq0gtuwVZZEQaAlI8hRNNwDvwpx9GFugPGAAY23eThZ3pO1/Bhagawan33.jpg


Otázka: Drahý Bhagavane, nikdo v tomto světě není bez utrpení. Co bychom měli udělat, abchom se osvobodili od utrpení?

SriBhagavan: To je velmi jednoduché. Prosím, následujte 7 pravd osvobození od utrpení:

1. Všechno pochází z Jediného Zdroje. Může to být Bůh nebo energie. Není začátek a konec života.

2. Pokud odhalíte tento Zdroj, nebudete rozlišovat mezi dobrým, zlým, správným nebo špatným. Všechny tyto věci jsou naše pohledy. Všechno přišlo z Jediného Zdroje.

3. Život není nic jiného než tvoje hledání "já". Věci, které se ti dějí ve tvém životě, lidé, které  vidíš, všechno odráží tvoje "já". Jestliže trpíš nouzí, znamená to, že je s tebou samým něco v nepořádku. Musíš to opravit, aby ses vymanil z nouze. Když nenávidíš, pak každý koho uvidíš, ti předvede stejnou kvalitu. Jestli máš ošklivé-zlé myšlenky, lidé, které potkáš, budou mít také ošklivé myšlenky. Snaž se nejprve porozumět sám sobě.

4. Uvědom si, že vše, co prožíváš v tomto životě je Boží milostí. Předpokládejme, že uklouzneš během chůze. Zkus to pochopit také jako Boží milost. Pokud uvidíš Boha ve všem, tvůj život se stane úžasný.

5. Uvědom si, že vše co zažíváš v tomto životě je pro tebe jen "zkouška" od Boha. To není zlá zkušenost. Pokud by to bylo považováno za zlou zkušenost, pak by to znamenalo, že Bůh není soucitný. Když zažiješ problém, považuj to pro sebe za příležitost postavit se tomu a vystoupit z toho. Byli ti dáni lidé, bohatství a sebedůvěra, abys čelil výzvám. Když tomuto porozumíš, tvoje sebedůvěra se zlepší. Právě abys vyzkoušel svoji sebedůvěru, dává ti Bůh zkoušku.

6. Když zjistíš, že všechno co prožíváš, je pro tebe zkouška od Boha, pak budeš schopen přemýšlet o problému do hloubky a vypořádat se s ním lepším způsobem. Porozumíš jeho ovoci. Potom nebudeš mít žádný strach.

7. Když pochopíš výše uvedených 6 pravd, pak nastane ve tvém těle obrovská transformace-přeměna. Od té doby budeš nejen mít soucit, ale staneš se tím "soucitem". Když se tímto budeš řídit, tvoje vztahy se zlepší. Nebudeš mít žádný strach nebo smutek - budeš mít jen radost - nesnaž se toto logicky analyzovat. Když se budete neustále následovat tyto pravdy 21 dnů, budeš plný radosti. Problém s námi je, že šíříme jen smutek a utrpení. To je důvod proč Země umírá. Po tvém prožitku radosti a štěstí budeš schopen šířit k ostatním jen radost a štěstí.

 

—————

Zpět