Horoskop na období od 30.4. - 13.5. 2018 Působení skrytých sil

01.05.2018 20:06

Horoskop na období od 30.4. - 13.5. 2018
Působení skrytých sil   

 

Úplněk v pondělí 30. 4. nad ránem zviditelnil téma novoluní: „Díky představivosti je znovu nabyto ztracené příležitosti.“ Klíčová myšlenka: Revize postoje a vnitřní přehodnocení. Co se k vám vrátilo, aby bylo přehodnoceno a lépe využito?

Dnešní noc, z 30. 4. na 1. 5., je tajemná a zároveň požehnána. Můžete objevovat svá bohatství, překonat své strachy a oslavovat život.

Slunce v harmonii se Saturnem je na vrcholu působení harmonického aspektu. Přináší stabilitu, houževnatost, pracovitost a trvalost. Vše, co se koná, má střízlivý základ, praktičnost a odolnost. Co se vybuduje ve hmotě, bude mít dlouhověké působení. Do 6. 5. můžete toto působení využívat.

Mars se pomalu vzdaluje od Pluta a můžeme ucítit úlevu, především v zatížení na těle, které se projevovalo ve zdraví. Do 6. 5. je dobré mít na paměti vliv této konjunkce z minulého týdne, i když je ve fázi uvolnění. Zejména proto, že se do kvadratury s Černou lunou, Plutem, Marsem v Kozorohu přidá 3. – 10. 5. Merkur.

Snadno podlehneme pesimismu, negativnímu pohledu a vnímání toho horšího, i když realita nebude tak černá. Bude záměrně vytvářen šedý a těžký mrak beznaděje, marnosti a pesimismu. V éteru bude hodně informací, které budou uměle vytvořeny. Jsou falešné, lživé a manipulující. Je potřeba bdělosti, od koho informace přijímáte a uvědomovat si, jestli se necháváte ovlivňovat informacemi zvenku a jak umíte rozlišovat. Myšlenka, slovo, informace budou mít velkou moc. Má moc na někoho, kdo si nedělá závěry bez kritického myšlení, nepřemýšlí odkud a kdo informace pouští a s jakým záměrem. Tak zůstanete více svobodní k vnímání informací, které k vám přicházejí.

Když se vám v mysli objeví negativní myšlenky, obrazy…, tak si představte, že jste v letním kině, kde se promítají na několika místech filmy, které jsou negativní, pesimistické, programující, s manipulativními slovy – informacemi a vy chodíte mezi těmito projekcemi. Záleží na vás, jestli se u nějaké projekce příběhu zastavíte a ponoříte se do něho anebo jenom projdete kolem. Slyšíte veškerá slova a je samozřejmé, pokud máte v sobě nějaké pochybnosti nebo strachy, o kterých přemýšlíte, že vás to ovlivní. Rozvibrují se i vaše staré myšlenky, které jste někam zasunuly a zahnaly nebo přijmete nějakou pochybnost. Není proto potřeba vše vnímat a zabývat se tím či trénovat, jak si udržet čistou mysl.

Objeví se hodně neklidu, nespokojenosti, sarkasmu, ironie, výčitek a hádek. Komunikace mezi lidmi bude náročná, útočná a vypočítavá. Vyhněte se vtažení do slovních her. Chcete mít pravdu, poslední slovo nebo být šťastní?  Udržujte svou mysl v čistotě, optimismu a otevřenosti k hledání nových způsobů. Pokud to nejde postaru, udělejte to jinak.

Příznivě působí a velkou podporou je do 12. 5. Slunce v Býku v harmonii na Neptuna. Dejte více na pocit, intuici a ohleduplnost. Vypočítavá mysl bude vymýšlet, jak něco získat, ale srdce cítí, co je důležitější a hodnotnější. Čisté svědomí.

Pluto se dostává do konjunkce s Černou lunou 1. 5. - 3. 6., během této doby Černá luna přejde skrze Pluta. Pluto symbolizuje smrt, transformaci, přerození, temné a tajemné síly, které vycházejí z té nejhlubší podstaty. Ať chceme nebo ne, ve svém nitru si projdeme, že něco v nás zemře. Čím více se budeme bránit udělat změnu, pustit to, co již není života schopné, tím bouřlivější projevy to bude mít. Setkání se svým stínem, pojmenováním ho a díky přijetí, se může rozplynout a přestat působit negativně. Naopak získáte nový zdroj síly, nové zkušenosti, schopnosti.

Snadno člověka může zahltit pocit touhy po moci, ovládání a kontrole nebo naopak oběti a bezmocnosti. Budou vylézat stíny a vzpomínky z minulosti. Pojmenujte, poděkujte a jděte dál. Vyhněte se obviňování a souzení. Teď je potřeba přijmout, poučit se a jít dopředu. Žádné pocity viny, lítosti a obviňování, ani k sobě ani k druhým.

Uvidíte-li kolem sebe těžké a osudové okolnosti, zůstaňte v důvěře, že vše je v souladu s vyšším řádem. Neznáme celý příběh, svůj ani ostatních lidí. Zůstávejte v pokoře a udržujte se uprostřed mezi bezmocí – Oběť a touha mít to v moci – Viník. Co je uprostřed? Střed je být jedno s Bohem. Být vírou, nadějí, soucitem. Ne vůle má, ale vůle Tvá se staň, Pane. Pro dobro všech zúčastněných.

Vše může probíhat velmi jemnou formou, dle vědomí a svědomí člověka. Skrze sen, příběh, nějakou maličkost, která by jinak mohla být náročnější. Nevíme, co vše nás mohlo potkat, a proto postačí důvěra, že jsme pod ochranou a vše se děje pro dobro nás všech. Pak můžeme vidět zázraky a zásahy Milosti. Vše pracuje pro Světlo a když si to udržíte ve vědomí, prosvětlí vám to pohled a můžete ihned na první pohled prohlédnout tmu.

 Slunce v Býku v harmonii na Černou lunu, Pluto 5. - 16. 5., přináší sílu vědomí, odhodlání a osudovost. Naplní se schopnost proměnit a realizovat dlouho připravované. Tento aspekt symbolizuje tak velkou sílu moci, své vůle, abyste mohli použít sílu svého Ducha. Tato síla je vedena k harmonickému projevení, k odhodlání projevit sebe sama v plné síle.

 Mars v Kozorohu v kvadratuře s Uranem v Beranu 3. - 15. 5. je aspekt rychlosti, dynamičnosti, blesku nebo zkratu. Tato energie roztočí kola událostí do velké rychlosti změn, které přinesou chaos, napětí a zmatek. Když se příliš dlouho držíme starého a nemáme sílu něco změnit, je nám pomoženo. Bude změněno. Velký tlak – výbuch, třesk, zemětřesení, úraz je projevení přetlaku.

Velké napětí, které v sobě držíme, už bude neudržitelné a snadno se může projevit zkrat, hysterie, vztek a násilí. Na cestách velmi opatrně, protože toto je aspekt autonehod, úrazů a řezných ran, technických poruch, zkratů elektriky, mobilních sítí. A právě síla našeho vědomí sebe sama projeví, jak tuto dynamickou energii využijeme. Jestli destruktivně nebo k zásadním změnám či k budování ve svém životě. Je správné energii využít. Když ucítíte napětí a podráždění, využijte ho k fyzické práci či posilování. Energii je potřeba někam nasměrovat.

Stále zůstává retrográdní Jupiter v harmonii s Černou lunou, Plutem a Neptunem. Jste pod ochranou a ten, kdo má v sobě silnou víru a naději, vidí zázraky a milosti kolem sebe.

V podvečer 13. 5. nastává Luna v konjunkci s Uranem, Merkurem, buďte opatrní při cestách. Na cestách se objevuje velké napětí a chaos. Buďte bdělí a pozorní.

Uran v podvečer 15. 5. vstupuje do znamení Býka a Mars do Vodnáře, ale dynamický aspekt napětí zůstává do 3. 6. ve fixních znameních, bude vysvětleno v následujícím horoskopu.

Slunce v Býku harmonii s Marsem v Kozorohu od 11. 5. přináší příliv energie, fyzickou odolnost, aktivitu, přirozenou činorodost, tvoření, radost, rozhodnost a akci.

Přeji Vám ať v sobě udržíte světlo a lásku ve svém srdci a bdělou mysl. Petra Nel

 

 

 

Velice si vážím a děkuji  podporovatelům článků. Děkuji. 

https://www.astrologiepetranel.cz/category/horoskop/

 

Velice si vážím a děkuji  podporovatelům článků. Děkuji.  Pokud se vám horoskopy Petry Nel líbí a chcete podpořit jejich tvorbu a tvorbu dalších článků, můžete zaslat dobrovolný finanční příspěvek na číslo účtu 8274212621/5500, variabilní symbol: 123456789

                                                                                                  Děkuji. Petra Nel a realizační tým.

Upozornění:

Text na této stránce (tzn. horoskop včetně toto upozornění a zdroje) je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem.

autor článku: Petra Nel Smolová

 

—————

Zpět