Jak detoxikovat část mozku, která kontroluje spánek, stárnutí a stav vaší mysli

16.05.2018 09:35

Jak detoxikovat část mozku, která kontroluje spánek, stárnutí a stav vaší mysli

O šišince mozkové neboli epifýze jste určitě někdy slyšeli. Je to žláza v mozku, která v těle kontroluje mnohé důležité věci. Proto je důležité se o ni starat a pravidelně ji detoxikovat.

Tato malá žláza se nachází uprostřed mozku a její funkce souvisí s naší fyzickou i duševní pohodou. Kvůli čemuž se také nazývá „třetí oko“. Bohužel, šišinka je v dnešní době bombardována s různými toxiny kvůli znečištěnému životnímu prostředí a hektickému životnímu stylu, jaký vedeme. Negativně ji ovlivňují také nezdravé potraviny, které konzumujeme nebo stres, kterému jsme denně vystaveni. Proto epifýza tvrdne neboli kalcifikuje. Tento stav pak do značné míry narušuje její základní funkce.

Funkce a úkoly šišinky

Tato šlachovitá žláza se nachází ve středu mozku. Tvarem a velikostí se podobá borůvce, případně hrachu. Hlavní úkol šišinky je tvorba melatoninu, chemické látky, jejíž funkcí je regulovat náš spánek. Hladina melatoninu v krvi je nejvyšší právě v noci. Kromě toho je melatonin silný antioxidant, který zpomaluje stárnutí.

Epifýza vylučuje i další hormon, serotonin. Jde o neurotransmiter, který udržuje rovnováhu naší mysli a činí nás šťastnými. Tělo také dokáže serotonin chemickou reakcí změnit na melatonin. Jedná se tedy o navzájem provázané hormony, z kterých první působí v noci, druhý zase během dne.

Lidé tvrdí, že užívání doplňků melatoninu u nich posilňuje empatii.

Také se předpokládá, že epifýza produkuje látku DMT. Jde o substanci, která se spojuje s tvořivostí, fantazií, sny, a dokonce s halucinacemi.

To vysvětluje důvod, proč se epifýze říká „třetí oko“.

Příčiny, proč dochází ke kalcifikaci šišinky

Naše šišinka se kalcifikuje (zvápenatí) v důsledku hromadění toxinů. Hlavním viníkem je fluor, který se nachází v teflonových pánvích, ve většině zubních past či dokonce v mnoha přípravcích.

Další příčiny kalcifikace epifýzy zahrnují:

  • rafinovaný cukr
  • většina zpracovaných potravin
  • alkohol
  • kofein
  • hormony
  • rtuť (nachází se ve většině ryb)
  • tabák

Nejefektivnější způsoby detoxikace epifýzy

Mezi ověřené způsoby odvápnění a detoxikace šišinky řadíme následující:

1. Vitamin K (K1 a K2)

Tento vitamín se projevuje dvěma způsoby – jako K1 a K2. První se nachází v zelené listové zelenině, zatímco vitamín K2 je tvořen střevní mikroflórou ve střevech.

Vyskytuje se také v potravinách, jako jsou vaječné žloutky, kuřecí nebo husí játra, mléčné výrobky z ekologicky chovaných krav, rybí jikry, kyselé zelí, rybí oleje (omega 3 mastné kyseliny) a měkkýši.

V kombinaci s vitamíny A a D3 odstraňuje vápník nejen z tepen, ale i z epifýzy. Odtud ho přenese tam, kam patří do kostí

2. Jód

Studie ukázaly, že jód odstraňuje fluorid sodný prostřednictvím moči. Problém je, že mnoho lidí ho má nedostatek. Proto byste měli jíst více potravin bohatých na jód, jako jsou mořské ryby a řasy.

3. Česnek

Česnek je jedním z nejsilnějších přírodních antibiotik a také detoxikuje epifýzu tím, že rozpouští vápník. Měli byste užívat polovinu rozmačkaného stroužku obden. Natřete si ho například s medem na chléb s máslem.

Pokud vám vadí přílišný zápach, namočte ho do čerstvě vylisované citronové šťávy nebo jablečného octa.

4. Jablečný ocet

Syrový jablečný ocet má vysoký obsah kyseliny jablečné, která detoxifikuje tuto žlázu. Přidávejte si ho do salátů či jiných jídel. Můžete jednoduše zředit 1 čajovou lžičku octa s vlažnou vodou a vypít to.

5. Bor

Bor je dalším silným čističem šišinky. Účinně odstraňuje fluorid z těla, čímž zabraňuje její další kalcifikaci.

6. Destilovaná voda

Destilovaná voda je nejčistší formou vody, která vyplavuje toxiny a vápník z těla. Přesto se ujistěte, abyste během této kúry konzumovali dostatek minerálů, které v destilované vodě chybí.

7. Tamarind

Tamarind se běžně používá v ajurvédě. Je vyroben z kůry stromu Tamarind. Účinně odstraňuje fluorid z tkání a vyplavuje ho ven z těla močí.

Tamarind je často přidáván do kari omáčky díky své sladké a kyselé chuti. Používá se také při přípravě čajů a tinktur ponořováním v horké vodě během 2-3 minut.

Závěr

Zdraví epifýzy má velký význam pro naše celkové zdraví, protože kromě toho, že zlepšuje kvalitu našeho spánku, dodává nám i pocity pohody, štěstí a dobré nálady.

Detoxikaci šišinky dělejte několikrát do roka po dobu 4-5 dní, abyste ji vyčistili a podpořili její funkce.

Snažte se, abyste co nejvíc snížili příjem fluoru, který šišince nejvíce ze všeho škodí.

Zdroj: https://www.vylectese.cz/jak-detoxikovat-cast-mozku-ktera-kontroluje-spanek-starnuti-a-stav-vasi-mysli/

 

—————

Zpět