Jak mobilní telefony ohrožují vaše zdraví

04.01.2016 12:15
Nejhorší je mít mobilní telefon těsně u hlavy. Miniálně hrozí poškození mozkových buněk, zodpovědných za dekódování zvuku přicházejícího z vnitřního ucha. foto: www.freeimages.com

Jak mobilní telefony ohrožují vaše zdraví (1)

29. září 2015

Nedávná klinická studie oficiálně publikovaná ve Veřejné vědecké knihovny Spojených států odhaluje, jak technologie mobilních telefonů různými způsoby narušuje mozkovou aktivitu. Konkrétně se jedná o účinek technologie 3G, jejíž radiace silně poškozuje lidské zdraví.

Nejlevnější CHIA semínka prémiové kvality v ČR - 1 kg jen za 199 Kč.

„Bylo zjištěno, že 3G mobily mají silné vyzařování a účinky této radiace ovlivňují mozkové úrovně vědomí alfa, beta a gama. Výsledky podporují názor, že změny v EEG (záznam mozkové aktivity) mají úzkou souvislost s užíváním mobilních přístrojů. Síla účinků závisí od toho, kde je přístroj umístěn,“ říká studie, pod níž jsou podepsáni čtyři vědci - Suzanne Roggeveen, Jim van Os, Wolfgang Viechtbauer a Richel Lousberg. Více nahttps://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4459698/

Studie rovněž zmiňuje, že jsou nutné další výzkumy k tomu, aby se prokázalo, jak záření ovlivňuje další fyziologické funkce lidského těla. Nicméně už samotná skutečnost, že mobily mohou výše zmíněným způsobem narušovat aktivitu mozkových vln, je krajně alarmující . Tato zařízení jsou přitom velmi výkonná, myšleno co do síly záření. Při experimentech elektrofyziologické změny nastaly v téměř v celém mozku a jeho funkcích.

„I když je všeobecně známo, že záření z mobilů je dostatečně silné na to, aby narušilo citlivá zařízení dopravního letadla během letu, většina lidí si stále nechce připustit, že stejně nepříznivě působí radiace mobilů na lidský mozek. Tedy orgán, který je velmi citlivý na elektrické impulzy,“ říká zakladatel serveru Greenmedinfo.com Ji Sayer.

Odpor k přijetí těchto informací nedává vůbec smysl, že? Obzvlášť, když nás vědci z celého světa varovali a varují o nebezpečí souvisejícím s užíváním mobilů a ostatních běžně užívaných elektronických zařízení jako jsou laptopy nebo tablety.

Podle Dr. Devra Davise, ředitele pro Centrum ekologické onkologie, zůstává nevyvratitelným faktem, že signály mobilních telefonů jsou absorbovány hluboko v mozku a jejichž neblahé účinky při dlouhodobém užívání teprve čekají na odhalení.

Vědci z celého světa dokonce sepsali mezinárodní petici, kterou adresovali Organizaci spojených národů.. Vyzývají v ní, aby se začalo vážně zvažovat nebezpečí přístrojů, která produkuje elektromagnetické záření.

Ve následujícím videu Dr. Martin Blank, Ph.D, který je členem skupiny vědců z katedry fyziologie a buněčné biofyziky na Kolumbijské univerzitě, vysvětluje nebezpečí týkajících se mobilních zařízení.

 

Mezinárodní agentura pro výzkum rakoviny (IARC) klasifikovala frekvenční rádiové pole (včetně toho z mobilních telefonů) jako možný karcinogen již v roce 2011.(Více na https://www.cancer.ca/en/prevention-and-screening/be-aware/harmful-substances-and-environmental-risks/cell-phones/?region=on).

Nebezpečí používání mobilních telefonů získalo velkou pozornost mainstreamových médií, když v roce 2011 Světová zdravotní organizace (World Health Organization – WHO) připustila, že „mobilní radiace“ může způsobovat rakovinu. Toto prohlášení bylo verdiktem týmu 31 vědců ze 14 různých zemí světa po důkladném prozkoumání všech průkazných materiálů.

Když se zadíváte na dnešní mladé lidi v jaké míře užívají nejen mobily, ale i tablety, zamrazí vás při pomyšlení, jak se to na nich projeví až dosáhnou dospělého věku. Nemluvě o tom, že mozek dětí a teanegerů absorbuje „mobilní radiaci“ snadněji, než mozek dospělého.

Je zřejmé, že je zapotřebí dalšího vědeckého zkoumání, abychom měli všechna důležitá fakta a následně se mohli rozhodnout, jak s nimi naložíme.

Bude pokračováno.

Překlad: Lenkita

zdroj: www.collective-evolution.com

 

—————

Zpět