Milí přátelé, - 26.5.2015

26.05.2015 15:36

 

 

Milí přátelé,

co si dnes můžete přečíst: Poselství Mistra Hilariona, Kryona (od Lee Carrolla), Surfreport Solary, poselství Montyho, 3 články o depresi a také temné noci duše, z toho 1x poselství Marie Magdaleny, upoutávku na zajímavou knihu, týdenní horoskop a  tarotovou věštbu, článek o Léčivém milování  a také o prevenci proti rakovině. a článeček k dění na planetě a osobní odpovědnosti.

Mistr Hilarion nám připravil pro tento týdne opravdu úžasné poselství. Takové, které popisuje naši dnešní realitu, která vznikla na podkladě naší dlouhodobé a vytrvalé vnitřní práce. Nicméně, není vše ještě hotovo - ostatně jsme to v posledních několika dnech celkem dost hromadně zažívali - a kolikrát to vypadá, jak říká i Mistr Hilarion, jakby vše začínalo od nuly znovu a my nic do teď nedělali. Ale je to jen zdání. Iluze, kterou se nesmíme nechat svést z cesty poznání a růstu.  Žádejme o pomoc duchovní svět, svou světelnou rodinu. Mají k nám jediný vztah - nepodmíněně nás milují. Udržujme se v soustředění na naše pozitivní vize, buďme k sobě slušní a oceňujme se. Nepodmíněně se milujme. Jsme tvůrci, tak to vědomě, láskyplně naplňujme, protože jinak budeme žít výslednici svých strachů a pochybností, nevíry v sebe, podřízenosti v rozhodnutí druhých, kteří k nám ale vztah nemají, tedy láskyplný. A  to už snad dobře známe.

Dnes zveřejňované poselství Kryona (a chce se říct Mistra Kryona)  s názvem "Kde je teta Marta", které přijal Lee Carroll v r. 2006  je opět velmi silné a řekl bych průlomové. Spočívá to v tématu, který nám Kryon dosti podrobně předkládá. Je to téma lidské smrti. Toho procesu, z něhož má lidská bytost strach, což je důsledek a součást dokonalé duality. Kryon poisuje, dá se říci, krok za krokem, jak celý ten proces probíhá, jaké jsou souvislosti s různými situacemi, které mohou nastat  a zda lze hovořit se zemřelým resp. s kým to vlastně mluvíme (když už mluvíme)? Je to úžasné poselství, které vnáší Světlo do tohoto tak trochu i tabuizovaného tématu.

Jako vždy ve druhé půli měsíce přinášíme také překlad části, neboli fragmentu z pravidelného měsíčního tzv. SurfReportu vizionářky Solary. Je tomu tak i v květnu. A musím říct, že je to sdělení povzbuzující, i když je jasné, že se zde také mluví o zesílení naší práce. Ale je patrný ten posun, který jsme k dnešku v rámci planety, a věřím, že i v rámci našich individuálních životů, uskutečnili. Mohutná vlna světla, která se z nás vyzařuje se stále větší intenzitou, zasáhla celou planetu a způsobuje převratné změny. Vidíme např., že se vládcům nedaří rozpoutat globálnější konflikt, vidíme, že se lidé spojují a vyjadřují své postoje k opatřením a rozhodnutím, které přijímají zástupci vládců v jejich zájmu. Lidé již nemlčí a požadují jiné přístupy ke správě společných věcí. Někde je to patrnější více, jinde méně, ale ten proces probíhá.  Všechno tohle společenské bublání, kvašení, přerození atd. není nějak extra příjemné, na druhou stranu je ale pravda, že to byl náš záměr právě do této doby přijít a s tím vším být nápomocni, např. důrazným očištěním  a uchopením sebe sama, žitím ze sebe, odložením všech strachů, posílením víry v sebe a v Lásku Boha, Stvořitele apod.

Monty, jak už víme burcuje lidstvo k aktivitě a probuzení skrze poukazování na to, co se na planetě celá tisíciletí dělo, co z toho vzniklo. Jak se nám tiše a pozvolna stalo, že jsme se stali poslušnými otroky jisté hrstky samozvaných vládců. A připomíná, i zde, že pokud to necháme jen tak, pokud nebudeme ve Světle aktivní, pokud nebudeme podporovat ty, kteří dnes opravdu trpí, nemusí být zítra nikdo, kdo by podpořil nás. Tedy mezi lidmi. Připomíná, že z naší planety bylo vytvořeno území iluze, manipulace, překrucování, klamání, zneužívaní atd. Nicméně lidstvo se probouzí a začíná to vidět, což je skvělá zpráva. Je třeba však odhodit všechny dřívější modly v nichž jsme viděli spásu a své ochránce, ať již jsou tím míněni politici, kteří se tlučou v prsa a oplývají nádhernými slovíčky, láskou k lidem, či je míněna nejstarší organizace na světě, církev. Ani ta není tou silou, která by měla zájem na probouzení lidstva a uchopení zodpovědnosti za své životy každým jednotlivcem, na změnách v uspořádání společnosti. A proto je třeba být aktivním a stále se systematicky držte ve svém Srdci, ničemu, co překládá propaganda vládců (mainstream) nepodléhat a  žít jen s myšlenkami míru, rovnosti, bratrství, spolupráce.

Objevil jsem na jednom webíku docela hezký článeček o depresích. A protože se v současné době deprese množí jak houby po dešti, což má svou logiku návaznou na transformační proces na Zemi, tak se jistě může každá informace pro "trpící" hodit. A to v tom smyslu, že mohou pochopit, že momentální jejich stav je ohněm, který z umožní spálit méně hodnotné části jejich osobnosti a z jejich popela vystavět osobnost novou, silnou, hodnotnou  a hodnou toho názvu člověk, lidská bytost, Boží Přítomnost na Zemi. Článek s názvem "Deprese a duchovní cesta" nezahrnuje vše, s čím je možné se potkat. Je takovým základním, ale slušným vstupem do poznávání deprese jako prostředku k posunům na vyšší úroveň žití.

V návaznosti na tento základní článek k depresím uvádím článek "O temné noci duše" napsaný na podkladě knihy významného a známého mystika Paula Bruntona - Pokročilá kontemplace - Mír ve vás. Je to již o poznání hlubší sonda do stavů depresí, nicméně ale již také na vyšší úrovni duchovní cesty. Většina duchovně se probouzející či probuzený člověk, student na duchovní cestě života, nebude začínat své duchovní probouzení temnou nocí duše. Nicméně, jsou to také stavy, ke kterým je třeba přistoupit s plnou vážností. Tento Bruntonův text může mnoha lidem pomoci orientovat se ve spleti svých pocitů a stavů a posunout se nějak směrem k postoji "vnějšího pozorovatele", z něhož je pak lepší přístup k řešením onoho stavu.

Jistě nezaškodí si občas připomenout textík, který jsme již "probírali", s nímž jsme se již seznámili. Mnohé texty, zvl ty Kryonovy předávané skrze Lee Carrolla, jsou nadčasové. anebo také od Jeshuy, předávané Pamelou Kribbe, Je v nich obsažená jednak  opravdová roudnost a pak také, mají silnou, vysokovibrační energii, která mocně pracuje s naším vnitřním energetickým světem a napomáhá v nás vytvářet uvědomění.  A proto bych rád, v těchto souvislostech, připomenul jeden channeling, který byl a je k tomuto tématu vč. duchovního výkladu právě k  "dobrovolným" odchodům.  Je to poselství Marie Magdaleny s názvem "Temná noc duše", které přijala v r. 2012 Pamela Kribbe.

V další čísti přináším velmi informaci o zajímavé knize. Mnozí,. většina z nás, jsme četli knihu Lee Carrolla "Dvanáct vrstev DNA".  Jde o knihu ryze ezoterickou, pohybující se v prostředí vědy, biologie i kvantové fyziky. Možná by mohlo být pro nás také vhodné si přečíst knihu s názvem "Biologie víry", kterou napsal univerzitně vzdělaný vědec, biolog, biochemik, Bruce Lipton. Ač ale vědec, s klasickým vzděláním, brzy začal vnímat,  že "něco" musí být "jinak" a opustil teorie Darwina i genovou teorii. A jak říká, nejsme obětí neovlivnitelného osudu, genů atd., ale máme vše ve své moci, vše můžeme řídit, změnit, upravit. V tom je zajedno s Kryonem a Lee Carrollem. Nelze se proto divit, že se oba seznámili a dnes spolupracují. Bruce Lipton se účastní Kryonových Světelných konferencí, které Lee Carroll pořádá, většinou v Shasta, v blízkosti posvátné hory Mt. Shasta, každý rok v létě. A ještě dodám, že se jich účastní i např světoznámý Gregg Braden a mnozí další.  V přiloženém článku najdete jednak povídání o Bruce Liptonovi, tak také úryvky z jeho knihy "Biologie víry". A pokud by se vám nechtěly ukázky číst, lze si je z níže uvedeného odkazu poslechnout (video neobsahuje část o B.L.).
 
Biologie víry, Bruce Lipton, 29 minut

Od astroložky Petry Nel je týdenní horoskop, který nám předkládá upozornění na náročnosti tohoto týdne. Zvláště pozor na nedorozumění, na prosazování svých názorů apod.

A tarotová věštba od Mileny Sedláčkové na tento týden je ZDE

A velice zajímavě působí také následující článek nazvaný "Léčivé milování".  Pokud mám napsat o čem to je, uvedl bych, že je to článek o kvalitnějším žití sexuality, o plnějším využití životní síly, potažmo zde sexuální energie, o kvalitnějším prožitku z lidského milování a také o pozitivních dopadech takového přístupu k milování, sexualitě. Tak s chutí do toho!

Rakovina je časté téma. V současné době probíhá boj, pochopitelně, mezi zastánci klasického přístupu k rakovině a k jejímu léčení a zastánců tzv. alternativních postupů. A víme, že mezi těmito postupy jsou leckteré, které mají výrazné výsledky, které předčí ty klasické. Vzhledem k tmu, že ne vše je 100%, je třeba, v rámci alternativního přístupu ke svému zdraví připočítat také duchovní aspekty, kterými jsou např. a zvl. vnitřní, nevědomý vztah člověka k sobě, jinak řečeno láska k sobě. Člověk musí být na úrovni, kdy dovolí svému terapeutovi, aby mu pomohl nastartovat vyrovnání, harmonii v organismu. Takto nás to učí Kryon, lze si to přečíst v jeho poselstvích či knihách. A myslím, že ti, kteří vnímají informace již na úrovni srdce a ne jen hlavou, mi dají za pravdu. Ale to jsem krapet odbočil. Dnes mám k tomuto tématu krátký článek, spíše souhrn rad jak si počínat, aby u nás rakovina nepropukla, aby, jak se říká, neměla šanci. Protože, jak asi také všichni víte, tyto buňky máme všichni v těle. Ale jen u někoho se "aktivují a pak "bují a bují". Jedním z faktorů jak tomu předejít, je kvalitní, pozitivní sebemilující mysl a také souhrn opatření v životosprávě. A o tom druhém je článek " JAK NA RAKOVINU PODLE Dr. JOHNA HOPKINSE"

A jako dnes poslední článek uvádím článek, který jsem nuceně musel nazvat "O světovládě", který se ale správně jmenuje "Jak ovládnout svět!" a který mi OS Windows 8.1 nedovolil uložit, ač jsem smazal vykřičník.....
Je to takové zamyšlení nad předloženými souhrnnými fakty o tom, co se dělo a děje a proč asi. A není to jen samoúčelné zamyšlení, je to spíše výzva k přemýšlení  a zda přemýšlíme a v každé situaci. Protože bezmyšlenkovité, nepromyšlené jednání nevede ke svobodě a osobnímu mistrovství. Vše záleží na nás.


Příjemný a radostný týden

Láďa
 

 

 

Mistr Hilarion

Poselství pro týden 24.5. - 31.5. 2015

Milovaní,

ve vnitřní části vaší bytosti probíhá hluboké zarovnávání. Mnozí z vás máte pocit, jakoby jste se vrátili zpátky do bodu nula a musíte znovu projít celým procesem očisty. Není tomu tak,  a když pozorujete myšlenky, které k vám přicházejí, zjistíte, že tento specifický proud myšlenek přichází z dřívějších období vašeho života. Jakmile to začnete rozlišovat, budete je lépe sledovat a uvolňovat. U některých se jedná o vaše velmi hluboká zranění, která jste v tomto životě měli hluboce skryty a která jste si přinesli z dřívějších životů, aby byla právě v tomto životě vytažena na světlo a vyřešena. Nemusí to být příjemné, když procházíte tímto procesem, ale buďte ujištěni, že vám to přinese konečné vyřešení a že tímto náročným portálem brzy projdete. Snažte se v této době udržovat pozitivní soustředění, protože z pohledu vyšší perspektivy vaší duše se jedná o významný úspěch. 

V době tohoto závěrečného čištění buďte k sobě mimořádně laskaví a ohleduplní. Žádejte nás o pomoc, abyste se udrželi ve vyšších vibracích a v zaměření na vyšší myšlenky, když v sobě pociťujete hustotu. Nyní již víte, co můžete vy osobně udělat pro to, abyste si pomohli dostat se přes toto období, protože již máte ve vašem osobním kufříku docela slušnou zásobu metod a nástrojů. Byli jste zde a dělali jste to již předtím - upamatujte se, co vám fungovalo a opět si tyto metody oživte. Buďte ujištěni, že nyní je na konci tohoto tunelu větší Světlo, než tomu bylo předtím.  Vaše světelná rodina vás bezpodmínečně miluje a nesoudí vás; na každém z vás je, abyste ztělesňovali stejnou lásku, když chcete sami sebe pochopit. Někdy může být každý člověk svým nejhorším nepřítelem, a neúprosným soudcem.  Rostete, drazí a dochází k posunu do většího uvědomění.  To vše je v konečném výsledku dobré. Udržujte si tyto znalosti v srdci.

Udržujte si ducha tím, že si budete uvědomovat, že spirála života se přibližuje k vyššímu výsledku, než jste si zpočátku mysleli, že je vůbec možný. Když si dovolujete tuto zkušenost, tvoříte zázraky. Na hlubších úrovních vaší multidimenzionální podstaty jste učiteli, kteří poskytují své tvrdě získané znalosti, moudrost a zkušenosti druhým, napříč vesmírem. Na každého, kdo na této planetě prochází  potížemi života,  je  ve všech časových liniích a dimenzích pohlíženo jako na hrdinu. Když se soustředíte na tady a teď, dále se zarovnáváte se svou opravdovou božskou podstatou a  rozvíjí se více darů, které tomuto světu přinášíte a tyto dary ve svém potenciálu dozrávají. I když se může zdát, že jste zůstali stát, na vnitřních úrovních dochází k velkému pokroku, jak uvnitř vás dochází k dalšímu uzdravování

Nalézání cesty v tomto bludišti je lehčí než kdy předtím, protože nyní si sebe ceníte za úsilí, které jste prokázali v této hře zvané život na fyzické planetě. Ve vašem nahlížení se mnohé změnilo a moudrost, kterou jste tím získali v tomto i v předchozích životech nyní ve vás vzkvétá. Nyní víte, že jste tvůrcem vaší reality a že se můžete zaměřit na jinou a lepší realitu, než v jaké jste žili a jakou jste zakoušeli předtímJe zcela na vás, abyste se rozhodli, a určili si, jak  má vypadat váš život. Vyšší aspekty vaší duše touží s vámi splynout a tato událost je očekávána s velkým vzrušením. Když se poddáte této proměně, která se ve vás odehrává, život na Zemi se stane lehčím. 

Pomalu si začínáte uvědomovat, že váš život může být nádhernější, než jak jste si ho mohli  vysnít. Když se propojujete s vašim božským vnitřním dítětem, dlícím v prostoru vašeho posvátného srdce, vytváříte si život snů. Je to život naplněný radostí, mírem, uzdravováním, úspěchy a výsledky. Je na vás, jak rychle nebo pomalu to přinesete do své zkušenosti. Sedíte na sedadle řidiče a celý život pracuje s vámi a pro vás!

Do příštího týdne …
Já JSEM Hilarion 

©2015 Marlene Swetlishoff/Tsu-tana (Soo-tam-ah) Strážce Symfonií Milosti
 www.therainbowscribe.com

Pro všechny poutníky na Cestě Lásky do češtiny přeložila Mirka K. pro www.transformace.info.  Tuto českou verzi je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem za předpokladu, že nic nebude vynecháno nebo změněno a budou uvedena všechna práva a odkazy na webové stránky včetně všech zdrojů i s aktivními odkazy. Děkujeme za zařazení této poznámky.

 

 

 

„Kde je teta Marta?“
Tento živý channeling Kryona byl přijat v Cape Cod, Massachusetts, 22. dubna 2006

 

Tento živý channeling byl upraven [Leem a Kryonem] a doplněn pro lepší porozumění čtenářů. Často se totiž stává, že živý channeling má v sobě energii, kterou psané slovo nenabízí. Užijte si tedy toto rozšířené poselství.

Zdravím vás, drazí, já jsem Kryon z Magnetické služby. Ach, jsou zde tací, kteří jsou tak cenní, a které tak dobře znám, ale kteří nevěří, že se toto opravdu děje. Potřebujete nějaké světelné záblesky, že? Potřebujete nějaké jiné způsoby poznání, že se vám na tomto místě osobně představuje interdimenzionální síla? No dobrá, záblesky jsou zde a pozvání je otevřeno, abyste je viděli.

Toto je vzácné místo. Je zde jakési energetické pole (platí i pro čtenáře v „teď“), které vás chce všechny prostoupit, jestliže mu to dovolíte. Jeho součástí je energie Kryonova doprovodu, alespoň jak tomu říkáte. Vlastně se jedná o nevhodné pojmenování. Je to VÁŠ doprovod, a když sedíme před lidmi, je pokaždé jiný. Často to je oslava lásky!

Informace, kterou vám dnes večer předkládáme, se může zdát některým z vás morbidní, a přesto je osvěžující, pro ty, kteří znají rozdíl toho, co skutečně říká. Chystáme se vám vyprávět o tom, co se děje právě teď. Zvykejte si na to spolu s tím, jak budeme pokračovat. Je to více než zvuk hlasu ve 3D v této místnosti. Naopak, odložíme stranou některá pravidla toho, co byste mohli nazvat 3D a umožníme některým z vás vidět barvy a světla. Dovolte, aby se to stalo mocným časem vašeho uvolnění. Ale ať je to čas mocného léčení.

Víte, proč jsem skutečně zde? Vše, co vám dnes večer povím, už znáte! Také víte, proč jsem skutečně tady. Ezotericky hovořím o tom, co je již ve vaší DNA. Mým skutečným úkolem dnes večer je vytvořit energii domova tak silnou, že zatímco vaši pozornost rozptylují informace, které vám předávám, můžete být uzdraveni! Rozptýleni 3D informacemi… rozptýleni od silného předsudku, který si nesete – od tzv. duality, která vám brání ve vašem vlastním mistrovství. Z tohoto rozptýlení pochází podstata vaší síly, kterou je mistrovství.

Někteří se ptají, proč můj partner ukazuje tak pobavený obličej ve světle vážnosti toho, co je před vámi. Jeho odpověď bude mojí odpovědí: že je těžké být zasmušilý, když jste v míru s vesmírem. Je těžké trápit se, když jste naplněni Boží láskou. V minulosti existovalo tolik šamanů, kteří byli vždy vážní, naplněni duchovnímu růstem ale ne moc zábavní. Je načase to změnit. My vám přinášíme vyrovnanou šamanskou energii! Smějte se a tančete s Bohem! Říkáme vám, že pracovník světla nové energie je posvátný jedinec, který spatřuje život, celý život, jako vzácný, radostný, vhodný, zábavný a smysluplný z pohledu toho, proč jste tady.

Na této planetě se zdá být tolik utrpení. Dokážete pracovat v rámci zkoušky, která je před vámi? Dokážete si nasadit brnění a štít posvátnosti a kráčet skrze utrpení, strach a zklamání z toho, co dělají jiní lidé, bez jejich posuzování nebo aniž byste ztratili kuráž? Čím více světla nesete, tím více uvidíte, co je na Zemi bolestné. Pouze mistři dokáží „vidět“ tyto věci jako odpovídající v rámci schématu toho, proč jste tady. Je důležité, aby majáky nebyly při vyzařování světla zneklidněny bouří. Jinak by se staly zbytečnými.

Rádi bychom mluvili o tolika věcech, ale nechci ještě začít, protože se zde v místnosti něco děje. Čtenáři, toto zahrnuje i vás, protože vás vidíme velmi jasně, když čtete tato slova. Nemyslete si, že čtete o něčem, co se děje jen na velmi vzdáleném místě. Děje se to tam, kde sedíte.

Proč jste zde? Myslíte si, že vás neznám? Jedná se o řečnickou otázku. Nečekám na odpověď. Vím, jak zní. Vím, proč je každý z vás zde, proč poslouchá a čte. Znám vaše jména. Byl jsem tady, když jste přicházeli i když jste odcházeli… pokaždé. Zkontrolujte svůj Akášický záznam a uvidíte mou energii při každém příchodu i odchodu. To je to, kdo jsem. Někteří dokonce říkají, že jsem Strážce brány, ale není tomu tak. To je jiné označení pro naprosto odlišnou energii. Ne. Naopak, jsem váš nejlepší přítel a stojím v pozadí a sleduji, když přicházíte a zase odcházíte. Jako součást cyklu života na této planetě, jsem anděl, kterému říkáte Kryon.

(Pauza)

Někdo chce věci nechat být. Někdo chce uniknout ze  zármutku a žalu svého života a přeje si vstoupit do mírumilovné umírněnosti zvané energie vzestupu. Chystám se zde na okamžik z tohoto prostoru vystoupit. Toto je vzácný a bezpečný čas. Jestliže teď chcete učinit závazek, můžete. Nikdy pro to nebyla lepší doba, protože doprovod je zde a Bůh naslouchá. Čtenáři, Bůh naslouchá! Takže proč to neumožníte? Když to uděláte, všichni budeme slavit! Někdo v této místnosti to dělá a vy víte, o kom to mluvím, že? Možná jste přišli kvůli tomu, drahé lidské bytosti. Já vím, kdo jste. Děje se toho zde mnohem více než myslíte.

Cyklus života má hloubku. Cyklus smrti má hloubku. A tak vám opět předáváme toto poselství, ale tentokrát se domnívám, že bude zaznamenáno a přepsáno. [Podobné poselství již bylo předáno dříve, ale nyní je připraveno pro záznam.]

 

Lidská smrt

Poselství pro dnešní večer má námět, který někteří vnímají jako morbidní, takže jej předáme tak, aby tomu tak nebylo. Dáme mu název, který je roztomilý a zábavný, abychom tomu dali humorný nádech. Bude se jmenovat “Kde je teta Marta?”. Chceme promluvit o lidské smrti, ale takovým způsobem, abyste pochopili, že to není konec, ale spíše přechod. Chceme mluvit o jejich složkách, a jak funguje, abyste byli při příštím setkání s ní více v pohodě, a abyste jí navíc lépe rozuměli, až se jí bude ve vaší blízkosti zaobírat někdo jiný.

Z našeho pohledu je “smrt” to, co děláte, když nejste na Zemi. Vím, zní to divně, ale je to jako když se zeptáte: “Kde je teta Marta?” My odpovíme: „Je v jiné místnosti.” Vy říkáte: „Je mrtvá.” Naše úhly pohledu se velmi liší. Pro vás odešla navždy. Pro mě je prostě „v jiné místnosti a převléká se“.

S lidským odchodem a příchodem je spojeno mnoho energie. Vezměte si například tuto místnost. Teď učiním prohlášení: já vím, kdo tu je. Dva z vás jsou nováčci na této planetě a všichni ostatní jste staré duše. Některé z vás lze sledovat už od Lemurie. Většina z vás jsou pra-obyvateli na této planetě a byli jste zde opravdu mnohokrát. Ti dva, co jsou zde naprostými nováčky, mají atributy, které vy zbývající nemáte. Nazvu to duchovní nevinností. Víte, vy ostatní máte v sobě zabudovaný Akášický záznam (DNA). Dostali jste překážky, abyste jimi prošli a důvody, proč nemůžete dělat věci, aniž byste pracovali s energií ve své Akáše [to je Kryonův způsob, jak říci, že když máte nějaký záznam životů na Zemi, pak ovlivní vše, co děláte a jste. Nepřicházíte s “čistým štítem].

A ti nově příchozí? Ti mají čisté štíty. Nebuďte překvapeni, když je to onen nováček, který sprintuje přímo do čela a je to on, kdo vykoná rychlé zázraky. Není o nic lepší! Také za to platí, protože často špatně zapadá do společnostiteprve zjišťuje, jak to vše funguje. Ale stará duše má moudrost a kázeň postupovat pomalu a hodně dokončovat.

Přicházíte a odcházíte. To je životní cyklus. Tak věci fungují, ale vy to často vidíte jako temnotu. Lidská bytost je stvořena, aby respektovala a oceňovala život a aby milovala ty, kteří jsou okolo. Je to součást systému přežití, který funguje velmi dobře. Nic bychom na něm neměnili. Je to správné, je to vhodné a ti, které jste ztratili, vám opravdu velmi schází. Nevezmeme vás do hlubin truchlení za těmi, které jste ztratili, protože chceme, abyste pochopili, že přechod je prostě takový. Je to jakýsi energetický přesun od jednoho atributu ke druhému a k tomu ještě dimenzionální. Nicméně když odejdou, jsou pryč. Je v tom konečnost, že? Už nikdo nikdy nebude úplně stejný jako oni.

Ta prázdnota pro ty z vás, kteří jste ztratili partnera… vy víte, o čem mluvím. Vím, kdo je tady, pamatujete? Vím také, kdo toto čte. Jeho život je pryč a najednou je prázdná mezera tam, kde byl předtím on, a nic ji znovu nezaplní. Taková je představa. Pravda je taková, že prázdná mezera je v mysli osoby, která zůstává a prosí o zaplnění – ne živou dýchající lidskou bytostí – ale vzácnými entitami, které stojí vzadu a jsou ochotné vstoupit a vyplnit ji a žít s vámi po zbytek vašeho života. Věděli jste to? Všechna bolest a prázdnota mají zabudované řešení po určitém časovém období… Boží soucit je kompletní a vy můžete rozšířit svou životní zkušenost přijetím výhody toho, co je kolem vás, pokud k tomu dáte svolení. Ale mnozí to nikdy neudělají… libují si v lítosti, dokud sami neprovedou svůj vlastní přechod.

Dnes chceme mluvit o procesu přechodu, kterému říkáte smrt, ale tak, jak jsme to nikdy dříve neudělali - abychom vám předali několik osvícených myšlenek. Takže kde přesně je teta Marta? Teta Marta zemřela. Je pryč… nebo ne? Dovolte, abychom vás provedli jejím přechodem, abyste pochopili, jak to funguje, a abyste se nebáli. Dovolte nám také probrat „kde“ je, i když po smrti.

Toto je dobrá informace a téměř každý z vás zde byl a udělal to, ale samozřejmě si na to nevzpomíná. Smrt je něco, co byste nazvali papírovým tygrem. Děláte to tak často a každý to učiní zase znovu… bez výjimky. A přece, když se to přiblíží, opravdu si nedokážete vzpomenout, co se děje a tak se toho bojíte. To je dualita fungující ve vší parádě, a tak to bude pokračovat. Na samém konci vám vaše dualita bude stále tvrdit, že smrt je koncem všeho.

Podle nás se prostě jedná jen o konec tohoto pozemského vyjádření (života), a vidíme to naprosto jinak než vy. Odcházíte, protože buď vaše tělo biologicky skončilo, nebo jste vyčerpaní duchovně. Nebylo by produktivnější, kdybyste se reinkarnovali a začali znovu s mladým tělem? To je asi nejlepší využití vašeho světla. Je asi fakt, že mládí má energii. Smrt je výsledkem dohody - i když jde o sebevraždu nebo smrt dítětevše je vnímáno jako správné v rámci schématu toho, proč jste opravdu zde. Každá smrt je nositelem silné energie pro lidi, kteří zůstávají. Pomysleli jste na to někdy? Nejde jen o vaši smrt, ale spíše o ty, co zůstávají, když vy odejdete.

Ale co se děje při tom přechodu? Dovolte mi to sdělit. Především neodcházíte okamžitě. To vlastně víte. Kdybych mohl rozhrnout magický závoj a odhalit vám to, co se s vámi tak častokrát děje, znesvětilo by to všechna pravidla, která mám před sebou. Protože strach ze smrti vám brání, abyste ji vyhledávali. Kdybyste to věděli, nebáli byste se. Ale i když se jí nebojíte, zodpovědnost k lidem kolem vás to udržuje pod kontrolou.

Při smrti dojde je nejprve vědomí odejmuto z těla a vy určitým způsobem stojíte vedle 3D těla a díváte se na ně. V této chvíli dochází k jakémusi druhu pochopení. Někdy nastává trochu zmatek, který závisí na způsobu smrti, o kterém mluvíme. Ale vy tam stojíte a hledíte na sebe. Část vás říká: „Tohle si pamatuji.“ Další část je tak vděčná, že skutečná smrt vlastně neexistuje, že ji strach okamžitě opouští a nahrazuje ho zvědavost a rozpaky. Když jste opustili tělo, už není žádná bolest. Váš duch je vyjmut z těla, které teď musí zemřít. A umírání je skutečně o DNA.

Řekli jsme vám, že vaše DNA je božská, a že má interdimenzionální části. Řekli jsme vám, že některé z nich jsou božské. Některé z nich nesou vaše jméno, a dokud nejsou biologicky mrtvé, tak nemůžete odejít. Při průměrné smrti, umírá fyzické tělo pomaleji než vědomí. Ta věc, které říkáte duše, je pouze jednou vaší částí. Řekli jsme vám to i při minulém channelingu, který byl přepsán pod názvem „Mnohá vy*“.

Existuje mnoho vašich interdimenzionálních částí. Jedno vaše „já“ je zde na planetě a jedno je vaše „vyšší já“. Pak jsou další, která se na tuto planetu nikdy nedostanou. V kvantovém stavu existují vaše části, které jsou po celém vesmíru a jsou součástí vyšších věcí po celou dobu, co jste zde. Takže v těle, ve kterém se pohybujete, je pouze část vašeho celku. Říkám vám to, protože součástí smrti je znovusjednocení! Je to jeden z řídkých okamžiků, kdy je přítomno kompletní já. Tolik z vaší zkušenosti se smrtí je radostí z opětného sjednocení. Jste to vy s vámi. Je to velice obtížný koncept, ale jeden z těch, který rádi prezentujeme. Vysvětluje také, proč je tu oslava.

Ale existuje období přechodu, kdy dochází k mnoha věcem, a atributy kolem nich ve vás vyvolávají otázku: „Kde je teta Marta?“ V této chvíli teta Marta stojí vedle svého těla. Řekněme, že teta Marta zemřela v klidu v nemocnici. Tak tu stojí, sleduje své tělo a musí tam zůstat do doby, než zemře celé tělo. To může trvat hodiny s ohledem na teplotu v místnosti nebo také dny. Ale víte, duše tety Marty se o to nestará, protože je v interdimenzionálním stavu, kde čas nehraje roli. Stejně tak vzdálenost. Dalo by se říci, že se vznáší na místě, je velmi trpělivá a je v procesu přechodu.

Vaše dny jsou pro ni mrknutím oka. Takže její esence zůstává, dokud DNA nevyprchá a není bez života. A DNA čeká, až se zastaví výživa a také na uklizení nečistot a zabití buněk. Je to jen biologie, a když je to hotovo, může postoupit dále. Ale to vyvolává mnoho otázek, že?

 

Komatózní stavy

Existuje tolik lidí, kteří chtějí obelstít Ducha. Je to skoro jako by si mysleli, že Duch má soupis pravidel, kterému nedokážeme uniknout, a že budeme zmateni a oklamáni otázkami týkajícími se těchto pravidel. Dám vám dvě. Jedna žena říká: „No, a co komatózní stav, kdy je lidská bytost naživu a přesto je mozek mrtvý? Kde je vědomí?“ A já vám odpovím: vědomí stojí vedle toho těla a bude tam tak dlouho, dokud je tělo. I když řeknete: „Mozek je mrtvý,“ DNA je velmi spirituální, velmi aktivní a velice živá. Takže i když tam lidské vědomí není, vědomí duše zůstává a není netrpělivé… nestará se o to. Je naplněno povinností zůstat s DNA, dokud je naživu a je s tím spokojeno. Vyšší já je stále aktivní a dělá hodně věcí. Nezaměňujte to s lidským uvědoměním. Člověk odešel, ale duše je aktivní.

Netrapte se kvůli duši! Nezasekla se a nemá bolesti. Je v jakési interdimenzionální formě a jako andělé (průvodci), kteří s vámi kráčejí po celý váš život, kteří nejsou nikdy osloveni, je jednoduše součástí procesu a nezpůsobuje zármutek. Průvodci jsou trpěliví, protože vědí, kdo jste, a milují klid těch, kterým jsou přiděleni. I to je součást „systému života“.

Takže kde je teď teta Marta? No, stále stojí vedle svého těla a čeká, až zanikne… částečně v rámci vašeho času a částečně andělského. A je to pro ni kouzelný čas, protože teta Marta je napůl zde a napůl někde jinde. A tady je třeba, abyste to opravdu slyšeli. Existuje energie kolem přechodu, která je úžasná, protože tato energie se otiskuje na kvantovou oblast kolem ní. Tento přechod je jakýmsi jedinečným „energetickým otiskem“, který je hluboko v Gaie. Více o tom za okamžik.

 

Transplantace

A zde je další otázka: „Dobrá, Kryone, a co transplantace srdce? Co když srdce jednoho člověka bije v někom jiném? Jeden je mrtvý a druhý ne. Ten jeden musí počkat, až ten druhý zemře? Znamená to, že se tito dva určitým způsobem smíchají a že získají dvojitou duši?“ Takové otázky jsou pro Ducha velmi legrační. Pocházejí z intelektuální lidské mysli, která rozškatulkovává sama sebe do možných scénářů, z nichž mnohé ignorují inteligentní plán. Takže opakuji: myslíte si, že Bůh tápe v temnotě a nic z toho si neuvědomuje? Myslíte si, že se nějakým způsobem toto srdce probudí a zjistí: „Ale proboha, jsem v jiném lidském těle! Raději to hned sdělím Bohu!“ Ne. Zde je nádherný příklad plánu synchronicity a spolutvoření. Tak to bylo naplánováno. Myslíte, že to byla náhoda, že jedno srdce skončilo v jiné lidské bytosti? To nebyla náhoda. Tudíž v rámci atributů plánu jsou „pravidla“ toho, co by se mělo stát, aby došlo k něčemu takovému.

Synchronicita vzniká často tam, kde je něčí život zvyklý pomáhat jinému. Je to nádherné, radostné a Bůh to zná. Přechod může být kompletní, dokonce i tehdy, když je srdce v jiném těle. Ten nový majitel srdce nemusí „doprovázet“ a zůstává. Je to proto, že tyto věci „jsou Bohu známé“ a součástí plánu. Pohlíží se na ně jako na vhodné.

Ale dovolte mi, abych vám řekl něco, o čem nikdo nepřemýšlí. Dovolte mi, abych vám řekl, co jsme ještě nikdy dříve nepředávali. Je zde něco, čemu říkáte odmítnutí tkáně a myslíte si, že je to chemické. Něčí srdce si nedokáže zvyknout na tělo někoho jiného. Srdce dárce je teď v příjemcově hrudi. Příjemce se musí udržovat přijímáním určité chemie, která se vypořádá s odmítnutím. Odmítnutí. To je slovo, které pro to používáte, a je to dobré slovo, protože odmítnutí se týká promísení DNA v interdimenzionálních vrstvách. Máte DNA jednoho Akášického záznamu a jednu duchovnost implantovanou do jiné! A ty si neodpovídají. Tkáně to vědí a chápou, že k sobě nepatří.

A tedy v závislosti na univerzálním duchovním plánu musí být tato biologie oklamána chemickými látkami z důvodu přežití. Existuje pro to řešení a já chci, abyste o tom věděli. Lemuřané to věděli. Věděli o přeprogramování DNA prostřednictvím magnetismu. Jedno srdce je připraveno skrze posvátnou volbu. Leží v jiné lidské bytosti - není náhodou, že bylo vybráno, aby zachránilo život té lidské bytosti při transplantaci srdce a podle posvátného scénáře. Teď spojte tu posvátnost dohromady. Je načase, abyste se naučili přeprogramovat DNA v tomto srdci, takže teď přijme to druhé. Je to stejný proces, jaký byl prováděn v Chrámu omlazení v dobách Lemurie, kde jste se zabývali magnetickými vzorci DNA.

Přeprogramování se může provádět s mnoha různými atributy – některé z nich vyžadují pouze energetickou práci a některé z nich práci s přístroji. Existuje mnoho různých cest, jak to udělat, a teď budeme povzbuzovat ty, kteří toto poslouchají nebo čtou, aby experimentovali s magnety v oblasti medicínského odmítnutí tkáně. Je to způsob, o kterém se ještě neuvažovalo, a nebyly provedeny žádné skutečné experimenty. Až s tím začnete, uvidíte, co tím myslíme.

 

Zpět k tetě Martě

Tak tedy, teta Marta je skoro připravena na přesun. Její duše se také cítí velmi dobře. Má dostatek zkušeností, aby si pamatovala, kde teď je. A teď přijde něco magického, a je těžké, velmi těžké to vysvětlit. Před chvílí jsme o tom mluvili. Lidská bytosti, poslouchej: Energie není nátěr! Duchovní energie není ve 3D. Nenatíráte duchovní energii na nějakou situaci nebo člověka. Naopak, energie je v kvantovém stavu, obzvláště energie duše. Tudíž otiskuje sama sebe na Zemi a do vesmíru, mohli byste říci, bezčasým způsobem - nikoli do  konkrétního místa, jak si to vy představujete.

Martiny okamžiky přechodu jsou tudíž otisknuty do éteru stejného vzduchu, jaký dýcháte. A ten nemá své pevné místo, protože není jako nátěr aplikovaný na něco nebo někam. Není otisknuta tam, kde zemřela. Je všude. Sdělujeme vám toto: přechod každé jednotlivé lidské bytosti na této planetě má jeden podivuhodný atribut, kterému se říká přechodový otisk. Při vlastním okamžiku přechodu, při čekání, až tělo zanikne, vytváří planeta jakýsi interdimenzionální krystalický ukazatel. Rychlá nebo pomalá smrt… mírná nebo násilná - tato nadčasová energie se otiskuje přímo do energie planety! Je tam otisknuta, protože to je cenný okamžik nesmírné hloubky.

Kde je teta Marta? Chystá se na znovusjednocení. Nazveme to lidské pominutí. Chystá se odejít, a když to udělá, přijde svého druhu znovusjednocení se zbytkem tety Marty. Sledujete to všechno? Nedokážu to popsat. Je to ceremonie mimo 3D čas, mimo prostor. Je to spojení energií tak hlubokých, že to znovusjednocení udělá jakousi značku na energii Vesmíru.

Popsali jsme vám to už dříve jako Síň cti. Ale předtím, než tam může vstoupit, musí jít na jedno jiné místo, „místo zúčtování duše“ planety. Je to Jeskyně stvoření – místo, kde jsou v krystalické formě otisky všech aktivních duší, které jsou na planetě Zemi. Ona musí rozpustit energii svého jednoho krystalu, který nese její jméno. To je pro ni uděláno a ona se na to dívá. Nemusí vědět, co má dělat, ale je to její druhá přirozenost, protože teta Marta to dělala už mnohokrát. A co se děje v Síni cti? Obřad znovusjednocení všech částí tety Marty plus něco, co všichni intuitivně čekáte… znovusjednocení s těmi, které jste ztratili, když jste byli na Zemi, dokonce i když se možná vrátili na Zemi a v současné době žijí jiný lidský život. Už jste zmateni?

A teď, mimochodem, jste připraveni, že tetu Martu navždy ztratíte. A já vám povím proč a jak, protože když se jednou spojí božské elementy, které bývaly tetou Martou, přestane existovat ve 3D formě a stane se andělem, kterým byla celou dobu. Jméno Marta bylo její lidské rodné jméno pouze pro tuto současnou návštěvu. Součást definitivnosti, kterou pociťujete při jejím odchodu, je to, že lidská kombinace biologie a ducha se už nikdy nebude opakovat. Teď se stává větší – mnohem větší – a to tehdy, když se dějí všechny ty další věci. Pamatujte si: jediným pozůstatkem bývalé tety Marty, člověka na Zemi, je její otisk. Pamatujte si to kvůli tomu, co přijde dále.

Ta bývalá Marta - nyní, pro zjednodušení, anděl Marta - okamžitě začíná plánovat sezení kvůli zpátečnímu návratu. „Počkej chvíli,“ řeknete možná. „Teta Marta nám řekla, že se nevrátí.“. Ale ano, vrátí! A ještě to zopakuji. Lidé nemají celý obrázek a v jejich neustálé únavě životem se často scházejí, oslavují sebe za dobře odvedenou práci a cítí, že postoupili do duchovní formy, kde mohou nějak odpočívat, protože si to zasloužili. A to je pro nás velmi legrační! Protože váš celý účel spočívá v tom, že se i nadále budete vracet zpět!

Když se dostanete na druhou stranu, pak opět znáte svou majestátnost a nádheru a pamatujete si, kdo jste a proč jste přišli, a o čem je pozemský scénář (což nikdo z vás doopravdy neví). Opět pak stojíte ve frontě (obrazně), abyste se vrátili zpět! A tehdy si vyberete nové rodiče, a opět odhalíte karmickou skupinu. Existuje skutečně velmi, velmi vysoká šance, že se znovuzrodíte do rodiny někoho, koho jste na Zemi znali, pokud ne nějakému příbuznému. Tak to funguje. Karmické skupiny se drží pospolu, aby vzájemně reagovaly s karmickými atributy, které mají revidovat, pokud je to vhodné. To nejsou lekce, ale spíše rozšíření. Když máte karmu s jinou osobou, může to být karma lásky nebo partnerství. Není to o tom, kdo co komu udělal, abyste mohli získat vyrovnání, jak vám možná někteří o karmickém atributu tvrdí. Není to tak. Karma je jakýsi energetický tanec a skládačka, která povznáší váš život, ne něco, co jej dělá těžkým.

A teď mi dovolte, abych vás vzal zpět k tomu otisku, co za sebou nechala teta Marta. Ten řídí tolik toho, co dnes vidíte, přesto ani nevíte, co to je. „Je možné, Kryone, že by spiritistická energie mohla vstoupit do kontaktu s tetou Martou?“ Naprosto. Děje se to každý den, ale tady to začíná být komplikované. Připravte se na rébus. Zaprvé, jakmile teta Marta přejde, dokonce zatímco čekala, až její biologie zemře, stala se interdimenzionální. A když se stala interdimenzionální, teta Marta prožila všechny, tak jak jim vy říkáte, minulé životy najednou. V okamžiku, kdy prošla závojem, byla „všemi z nich“. Když tam teta Marta stála, začala chápat, že byla také dalšími 30 nebo 40 lidmi… všichni žili před tím na Zemi s její základní „duší“ jako vědomím.

Když se dostanete mimo lineární čas, aktivují se a stanou reálnými všechny vrstvy toho, co považujete za minulé životy. Tudíž, tou hlavní otázkou není: Kde je teta Marta?“ ale teď zní: „KDO je teta Marta?“ Jste postaveni před jeden velký rébus: pokud jste okultista a vstoupíte s ní do kontaktu, musíte oddělit toho, kým je, od všech dalších, kteří sdíleli její duši, a kteří by mohli být v současnosti zpět na Zemi a sdíleli ji zase právě teď jako reinkarnovanou tetu Martu. Začínáte chápat složitost toho všeho?

Stojíte tam s tím okultistou a přejete si vstoupit do kontaktu s tetou Martou na druhé straně závoje, jakoby udržovala vše, co bylo člověkem, a jakoby teď byla v houpacím křesle v nebi, dopřávala si chladný nápoj a zůstala tak navždycky. Zde vstupuje přechodový otisk, o kterém jsme vám říkali. Každý z jejích přechodových životů zůstal v otisku. Takže tito okultisté se schopností kontaktovat mrtvé musí roztřídit projevy duše tety Marty. Potom musí mluvit konkrétně s projevením tety Marty (jedním z mnoha). A když to dělají, mluví pouze s otisknutou energií přechodové smrti. I když si přejete skutečně mluvit s tetou Martou na druhé straně závoje, nemůžete, protože tam žádná není. Ale je stále jedna na Zemije to energie přechodu, uložená do Gaii.

„Kryone, uměl by někdo, kdo mluví s mrtvým, odhalit, kde je ukrytý poklad?“ Ano! Víte, otisk tety Marty je věčný, nese vědomí toho, kým byla, a stále má všechny ty informace jako její duševní otisk. Všechno to tam je. Stále má vědomí všeho, co udělala na Zemi jako teta Marta a pokud měla tajemství, kde poklad je, okultista může být schopen jej získat.

Ten otisk je navždy. Můžete s ním mluvit kdykoliv chcete, záleží na talentu a interdimenzionalitě toho okultisty. Ale je důležité uvědomit si, že komunikujete pouze s otiskem Martina přechodu, až to příště uvidíte – říká se tomu mluvení s mrtvými – sledujte odpovědi, které okultista dostává, protože jsou si všechny podobné.

 „Teto Marto, jak se ti daří?“

„Mám radost,“ odpovídá teta Marta.

„Jaké to je na druhé straně, teto Marto?“

„Učím se,“ říká

„Popiš své okolí.“

„Je tady tma, ale nemám strach.“

„Teto Marto, můžeš nám říci, kde je poklad?“

„Samozřejmě. Je uložen vzadu na dvoře pod jilmem.“

Má všechny pozemské informace, které by mohla mít, ale kdybyste chtěli vědět, jak se jí daří, mohla by říci: „Miluji vás,“ protože to je stále v její mysli v jejím přechodovém stavu… něco otisknutého na tuto planetu, co je věčné. Také vám nedokáže sdělit, kde je, protože to není v žádné realitě, která dává smysl vám nebo jí. Mnozí, kteří to slyšeli, na to okamžitě aplikují 3D vnímání a říkají: Teta Marta uvízla! Dejme dohromady modlitební skupinu a uvolněme ji!“ Opakuji, že když na to použijete 3D nátěr, potom zůstanete s omezeným pochopením.

Také vězte, že ať už je okultistou dosažena kterákoliv vrstva jejího přechodového otisku, může dát rozdílnou odpověď od poslední komunikace. Není to nátěr, který je nanesen a zaschne a pak si jej můžete prohlížet. Naopak, je to dynamická energie, která se pociťuje jako v reálném čase (což není), a má mnoho vrstev reality. Povím vám pouze, že její pozemská část zůstává. A to je část, se kterou mluví okultista. Pro okultistu všechny komunikace vypadají, že jsou teď. Ale otisk bude pro vás vždy teď. Je v bezčasém, interdimenzionálním stavu.

Dovolte mi, abych vám řekl něco o otisku, co byste měli také vědět. Pokud byl někdo v rodině příliš nešťastný z její smrti, než aby dovolil tomu otisku vstoupit do svého vědomí a srdce, pak tuto neuvěřitelnou bolest z její smrti ponese po velmi dlouhou dobu. A ten otisk zůstane s ním tak dlouho, dokud jej bude živit. Část tohoto otisku může být zachycena a přijata v podobě strachu, lítosti, zklamání a hněvu nějakým jedincem, který jej chce jako takový absorbovat. Nebo může být přijat jako láska, uvolnění, mír a řešení. Přechodový otisk je flexibilní, protože je v kvantovém stavu. Víte, co vám tady říkám? Kolik z vás si nese zbytky něčího přechodového otisku ve formě neustálého zármutku? Zdá se, že trvá a trvá a ta osoba se nemůže dostat přes tu smrt. To ukazuje, jak mocná je přechodová zkušenost, protože může ovlivnit váš život na velmi dlouhou dobu, skoro jako nějaká energie se „svým vlastním životem“.

Dovolte, abych vám řekl něco jiného, co možná vysvětlí některé velmi strašidelné věci pro mnohé z vás: je to energie toho, čemu říkáte duch. Duchové jsou velmi často výsledkem tohoto smrtelného přechodu. Ale vzpomeňte si… není to jako nátěr. Takže to není nezbytně lokální. Vaše mysl si chce myslet, že je to 3D, takže jakási „energie ducha“ zůstává na určitých místech, ale není tomu tak. Je všude a kdekoliv na Zemi, kde si ji přejete dosáhnout. Rodina se může nastěhovat do nějakého domu a cítí tam děsivý otisk smrti. Mají velký strach, takže se přestěhují do jiného domu. Kupodivu se zdá, že ten duch (otisk) jde s nimi! To protože s ním aktivně participují a vytvářejí kolem něj strach. Živí jej.

Strach je velmi mocná energie, která přitahuje všechny druhy věcí, a v tomto případě byl tak mocný, že dovolil tomu otisku, aby se stal součástí rodinného života. Bude s nimi všude, kam půjdou, dokud nezlomí pouta strachu, která je s ním spojují… protože jej přijali do své existence. Exorcisté se nezabývají ďábelskými entitami (ačkoliv si to mohou myslet). Zabývají se energiemi pozemského otisku, které se manifestují do čehokoliv, v čem si je jen exorcista přeje „vidět a uvěřit“. Skutečný exorcista je ten, kdo se specializuje na eliminování strachu.

Tyto otisky nejsou jako nátěr. Ani se z vás nesmažou. Je to energie, která prostě zůstává, ale je interdimenzionální, takže se podle vás chová podivně, a vypadá jako záhadná pro ty, kdo si to přejí. Přechodový otisk je mocnou a nádhernou součástí této planety, protože je jako připomínka každého člověka, který kdy s vámi kráčel a je to potřebné kvůli vibracím planety. Strach nebo radost je v očích Stvořitele (vás) a jako tolik interdimenzionálních věcí, může být milován (andělé) nebo obáván (duchové), ale ta vlastní energie je někde mezi těmi dvěma.

Neříkal bych vám tyto věci, pokud by to tak nebylo. Tyto informace jsou vám předány, abyste rozuměli nádheře tohoto systému. Pociťujte radost, že tato součást celého života zůstává a dá se s ní hovořit. Ačkoliv se tento otisk může zdát „páskem“, který se přehraje, pouze když je zpřístupněn, vůbec tomu tak není. Je to opravdu teta Marta, pozastavená v čase, v jakémsi interdimenzionálním stavu, otisknutá do krystalické paměti planety. Není ani „zamrzlá“ jak tomu snad někteří věří. Ten systém je nádherný, hluboký a je rébusem pro vaše lineární 3D chápání. Ale tak jako přijímáte, že Bůh může být na mnoha místech najednou, nalaďte své myšlení na tetu Martu, která je stejnou energií… navždy součástí Země.

Může nějaký okultista kontaktovat zavražděného člověka a zeptat se ho, co se stalo? Ano. Je to stejné, ale získá přístup jen k člověku v přechodu, a dozví se jen to, co ten člověk v tomto bodě ví.

To vše se spojuje v kategorii pochopení interdimenzionálního já. Protože vy všichni máte také své vlastní otisky na Zemi. Možná to vypadá složitě, ale i na ně se můžete napojit a dokonce i od nich získat moudrost a talenty, které jste mívali, a použít je pro sebe ve svém současném životě. Nazvu to „noření se do Akáši“. To vám může dovolit smýšlet jinak o smrti, ale obzvlášť vás to nutí smýšlet jinak o životě. Je to součást systému, který povznáší lidský život. Je to součást systému, který je zde proto, aby vám přinesl klid a ne bolest. Je to součást systému, který má uctít vaši božskost a stvořit něco, o čem jste nevěděli, že je to zde.

Tak kde je teta Marta? Jak jen může být, je právě zde, napořád součástí Země, a dostupná. Je to tak také se všemi vašimi životy, protože lidská vibrace je tím, co řídí všechno na této planetě, a zodpovídá za všechno, co se právě teď děje… skutečná možnost vytvoření míru na Zemi a přechod do renesance roku 2012 s pracovníky světla, kteří jsou vědoucí, nebojácní a moudří v pozemských věcech - jak v těch 3D tak i v těch interdimenzionálních.

Víte, zde je posvátné místo. Neříkáme to stále. Posvátné místo. A nechce se mi odejít. Ale brzy vás uvidím. Je tomu tak vždy.

A tak to je.


Kryon

 

Zdroj originálu: https://www.kryon.com/  - Where´s Aunt Martha?

 

* toto poselství bude brzy zveřejněno.

 

Poznámka ke kopírování:

Pro všechny poutníky na Cestě Lásky do češtiny přeložila Ivana M. (www.kryon.webnode.cz) Tuto českou verzi je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně všech zdrojů i s aktivními odkazy.

 

 

 

FRAGMENT SOLAŘINA REPORTU NA KVĚTEN 2015

 

KONEČNÉ MÍLE, NOVÉ ZAČÁTKY

 

 

Navzdory vnějším úkazům, se rozpouští ztvrdlá zkostnatělost, která dlouho držela dualitu na svém místě. Děje se tak každý den a podobá se to stálému tání ledovců. Jak se zkostnatělost duality ztrácí, všechno potřebuje přizpůsobení, srovnání a překalibrování, Musí se provést čistka usazenin duality a musejí být vyčištěny. Toto uvolňování duality způsobuje, že tektonické desky po celé planetě se přesouvají do nových pozic. To probíhá jak na vnější úrovni v zemské kůře hmotné Země, tak uvnitř nás.

Přes toto všechno volá Pachamama, naše Matka  Země, abychom jí věnovali pozornost. Hlasitě říká: „Jsem reálná síla, kterou nelze ovládat nebo vlastnit. Jsem reálná síla, která s vámi bude pracovat, aby vše vrátila zpět do rovnováhy a zrodila Nový Svět.“ Ukazuje nám, kdo má opravdu všechno na starosti, prostřednictvím zemětřesení, sopek, ohňů a záplav. Neustále očišťuje planetu od všeho, co není pravdivé. Tato aktivace Pachamamy nám přibližuje její přítomnost; její spoluúčast na tomto novém rození jí činí ještě drahocennější.

V této době probíhá odmaskování všeho, co je založené na dualitě. Objevujeme, že velká část nerovnováhy, kterou vidíme, nepochází z normální lidské chamtivosti a demoralizace a poškození, ale že má kořeny v něčem daleko zákeřnějším. Proč byla Země učiněna neobyvatelnou pro lidský život? Proč jsou hubeny rostlinné a živočišné druhy? Proč je naše strava otrávena? Proč je naše obloha poseta pruhy chemtrails? Proč jsou tajné schůze těch, kteří to dělají? To vše zdůrazňuje kritickou důležitost toho, aby Nová Realita byla ukotvena co nejrychleji.

Máme zde úžasnou divokou dobu plnou výzev, kdy nový život tryská z tlejícího kompostu starého světa. A je životně důležité, abychom se nezaměřovali na umírající svět duality, ale na čerstvý Nový Svět, který se vždy vynořuje!

Květen je měsíc změny kurzu, nového zakořenění, nových cest, akcí a pohybu vpřed. Pohyb vpřed se právě začíná zrychlovat. Jak se blížíme k Velké konvergenci června a července, mnohé prvky začínají zapadat na svá místa. Nejenže nám Velká konvergence přinese semknutí se správnými lidmi na správném místě, ale pak začne náš přesun na naše Pravé Místo být vážný.

Je zde zvýšený pocit, že jsme zase znovu v Posledních Mílích. Jako vždy, když finišujeme, jsou zde okamžiky, kdy jsme překonáni velkým vyčerpáním, jako když prostě nemůžeme udělat další krok. Přesto víme, že nelze přestat. Jediná cesta, jak projít, je pokračovat v chůzi, dokud není všechno uděláno a na správném místě. Je to jako porodit dítě, nemůžeme se najednou rozhodnout, že budeme radši dělat něco jiného. Dítě musí ven, není jiné volby, a musíme tomu věnovat veškerou pozornost.

Zároveň cítíme rostoucí nadšení. To proto, že naše Poslední Míle jsou prodchnuty mocnými Novými Začátky. Už to není o tom, že „Dokončení starého nás osvobodí pro to Nové.“, ale spíš o tom, že „Dokončení toho, co je před námi, rodí infrastrukturu, základní systémy a služby Nového!“ Jsme osvobozováni od minulosti, abychom se mohli vydat plnou rychlostí Pravým Směrem. Nebo pokud už tam jsme, upevnit, utřídit a vyčistit to, co jsme doposud vytvořili. Několik dalších měsíců je posledními stahy k novému zrození.

Květen nám přinese několik zčeřených příbojových vln, proložených obdobími relativního klidu, kdy všechno plyne hladce. Jak se vezeme na několika vlnách najednou, zažijeme příležitostná otočení a obraty Nečekaného.

Mnozí z nás cítí, že se v květnu může stát něco velkého. Nejen osobně, ale na širší úrovni. Je zde pocit velkého sladění, vyřešení naší minulosti a opětného zapnutí našich vnitřních kompasů směřujících k našemu Pravému Směru. Přistáli jsme v Nové Realitě a učíme se, jak zde fungovat a jak se sladit s novým rytmem v novém druhu proudu o jiné intenzitě. Zároveň, aby příroda následovala nový rytmus, probíhají zemské změny, o kterých jsme věděli, že přijdou, protože Matka Země se této přeměny také účastní.

Právě teď lidstvo zažívá masové probuzení nečekaného rozsahu. Probuzené lidstvo se vydalo na pochod. Začínáme přebírat zodpovědnost přirozeným, čistým způsobem. Radostně kráčíme vpřed jako Opravdoví Jedinci svým Opravdovým Směrem. Dáváme volnost své tvořivosti, aby zrodila Nový Svět. Scházíme se jako Jedna Bytost. Vytváříme mocné momentum LÁSKY pro nesmírně důležitý kolektivní posun několika příštích měsíců. A nakonec objevujeme hluboké naplnění, které přichází, když plně žijeme naši Opravdovost.

 

Solara

www.nvisible.com

 

Pro všechny poutníky na Cestě Lásky do češtiny přeložila Markéta N. (www.transformace.info). Tuto českou verzi je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem, pokud bude připojena celá tato poznámka včetně všech zdrojů i s aktivními odkazy.

 

 

 

 

Poselství od Montyho
Montague Keen a Veronika Keen – 24. května 2015  

 

2015 -  rok odhalení. Letos budete muset čelit mnoha skutečnostem a mnozí, kteří cítí, že by měli vědět, co se děje,  z toho budou velmi vystresováni. Mnohokrát jsem poukazoval na to, že žijete na VĚZEŇSKÉ PLANETĚ. Tehdy jste nebyli připraveni to slyšet. Nyní to mnozí začínáte sami vidětJste zděšeni tím, co jste zjistili

Když bylo učiněno rozhodnutí, že ti, kteří PŘIŠLI na Zemi, udělají z lidské rasy OTROKY, bylo provedeno mnoho změn. Všechny kontakty s druhými planetami BYLY UKONČENY a Země UZAMČENA. Od té doby jste byli izolováni a sami. Bylo vytvořeno náboženství a použito, aby vás kontrolovalo. Vatikán se zasadil o změnu názvů míst na VÝCHODĚ, aby ladily s příběhem, který vymysleli. Důkazy jsou dostupné. Ohledně převzetí, které chtějí nyní dokončit, bylo uděláno mnoho příprav. Mnozí z vás jste jim pomáhali s ničením a vyhlazováním vaší rasy. Podlehli jste jejich propagandě. Bylo to pečlivě naplánováno.

Nyní se vás mnoho probudilo a pomáháte druhým, vidět to, co vy jasně vidíte. Byli jste klamáni MISTRY MANIPULACE, kteří pijí vaši krev a jedí vaše maso, aby na Zemi přežili. Skutečně můžete ignorovat, kolik lidí každý rok zmizí? Je čas, abyste chránili zranitelné.  Ty, kteří přejdou do „péče“ státu, a jsou vydáni na milost satanským kultům. Potřebují vaši pomoc, aby přežili.  Musíte se dívat na to, co se kolem vás děje.  Jednoho dne zaklepou na vaše dveře. Kdo se vás pak zastane? Vy všichni jste Palestinci!

Pouze ti, kdo hledají pravdu, jasně vidí, co bylo lidstvu provedeno, aby byli z lidí uděláni poslušní otroci svých nespatřených pánů.  Ve vašem otroctví hraje obrovskou roli kontrola mysli. Pekelný oheň, zatracení, trest: vše bylo chytře dosazeno do vašich myslí, abyste byli pod kontrolou. Oni slouží Luciferovi, ne BOHU LÁSKY, který stvořil lidstvo.

My, ve světě ducha, jsme připraveni pomoct vám zachránit lidstvo a Zemi, aby mohly všechny příští generace žít v míru. Jste připraveni pracovat s námi, abychom toho dosáhli? Společně to můžeme udělat.  Jste připraveni pro tuto výzvu? Co máte ztratit. Kabala vás zničí, jakmile vás již nebude potřebovat. Jejich plány jsou každým dnem odhalovány, protože se před vámi již nemohou skrýt.  Přicházejí s novými zákony, aby získali čas. Lidstvo je nyní dostatečně probuzeno, aby vidělo celý obrázek; takže lidi již nelze ukolébat do falešného pocitu bezpečí.  Pravda o Kabale se možná vyjeví v září, když hlava ničení lidstva pozdraví své kohorty v OSN dne 24. září*.

Udělejte si čas na zjištění pravdy. Zapomeňte na falešné dějiny a na náboženství, která vás držela ve vězení. Podporujte své bližní lidské bytosti, které jsou bombardovány až do vyhlazeníU nich se to děje dnes, u vás to bude možná zítra. Takový je plán.  Spojte svá srdce s Bohem Lásky. S láskou v srdci nemůžete bližnímu uškodit. Kdo vás učil nenávidět a bát se? Kdo začal s válkami a se zabíjením? Kdo vykonával svou vůli nad lidstvem?  Kdo vytvořil všechna náboženství, aby byly vytvořeny rozdílnosti a sváry? Všechny cesty vedou do Říma.

Čas se chýlí. Využijte ho, abyste odhalili korupci a zachránili lidstvo od vyhubení. Ano, nejdřív si lidé budou myslet, že jste se zbláznili, ale pak se to otočí a také oni jasně uvidí pravdu toho, co se kolem nich každý den děje, aniž by si to oni uvědomili.  Jakmile jednou otevřete oči, již je nikdy nemůžete zavřít. Najednou bude korupce tak zřejmá, že se budete divit, jak jste mohli být tak dlouho slepí. Staňte se jedním z těch mnoha, kteří jsou na Zemi, aby ji osvobodili a pomohli lidstvu. Jděte vpřed do Světla. Nesetrvávejte v hrůzách, které byly spáchány, aby vás kontrolovaly a zničily. Soustřeďte se pouze na vytvoření lepší budoucnosti pro Zemi.

Je to těžká doba pro všechny, kteří slouží pravdě. Útoky sílí, ale my se nedáme zastrašit. Prosím, pomozte nám posunout lidstvo vpřed do mírového světa pro všechny.

Moje drahá, víme, co je třeba udělat. Nedáme se zastavit, protože je pro to správný čas. My všichni, kteří pracujeme společně, nemůžeme selhat.

Tvůj navždy oddaný Monty.

Vzkaz od Veroniky

Abyste se chránili před rakovinou, užijte každé ráno horkou vodu, citronovou šťávu kvůli chuti a ¼ čajové lžičky sody bikarbony.

* Rok 2015, je rokem 70. výročí založení OSN. V září, 25.-27. 2015 proběhne v OSN historický summit, na kterém bude schválena globální agenda rozvoje po roce 2015.  Více ZDE


Website:  The Montague Keen Foundationhttps://Galacticchannelings.com/


Pro všechny poutníky na Cestě Lásky do češtiny přeložila Mirka K pro https://Galacticchannelings.comwww.transformace.info.  Tuto českou verzi je možné v nezkrácené a neupravené podobě dále kopírovat a rozšiřovat nekomerčním způsobem za předpokladu, že nic nebude vynecháno nebo změněno a budou uvedena všechna práva a odkazy na webové stránky včetně všech zdrojů i s aktivními odkazy. Děkujeme za zařazení této poznámky.

 

 

 

Deprese a duchovní cesta

 

 

Deprese trápí velmi mnoho lidí, a těch lidí stále přibývá. Běžně se na depresi díváme jako na nemoc, a snažíme se jí léčit všemi možnými prostředky od bylinek po těžkotonážní antidepresiva s mnoha negativními vedlejšími účinky. Vnímáme jí, jako něco špatného, co nám nijak neprospívá a co se musí odstranit. V tomto článku vám ale chceme ukázat úplně jiný pohled na depresi. Pohled, který můžeme zahlédnout i u starých mistrů jógové filozofie a duchovní cesty (Paul Brunton, Eduard Tomáš), zmínky o ní je ale možné dohledat i u některých kněží - mystiků. Povíme si něco o depresi, jako o úžasném pomocníku na duchovní cestě, pochopení svého bytí a očištění duše.

Dnešní doba na nás klade stále větší nároky, které nás stále více a více táhnou k hmotným statkům, myšlenkám na práci, každodenním starostem s minimem kontaktu s rodinou, přírodou a vlastní duší. Tohle všechno, co se kolem nás děje, nás neustále poutá v hmotném tzv. 3D světě. Pokud o něco z tohoto 3D hmotného světa přijdeme, ať už je to nějaký náš majetek, příležitost, práce, přítel, partner, zdraví nebo dokonce ztrácíme svůj život, tak se trápíme a přichází řada „negativních“ pocitů, které trýzní naši mysl, duši a naše ego. Někteří z nás tuto bolest neunesou a odcházejí z tohoto života, zatím co jiní s ní žijí několik nebo i celý život, ale jen málokdo se v ní snaží nalézt poučení.

Než začneme pokračovat v tomto článku, je nezbytné vysvětlit si základní duchovní fakta, která možná někteří čtenáři nebudou znát. Člověk je tvořen duší a tělem. Duše je nesmrtelná Boží jiskra v nás, tedy přesněji jsme to my sami. Ano, my všichni jsme jiskry Boží existence, jsme nádherní, čistí, nesmrtelní, a čas od času se rozhodneme obléci si hmotné tělo a vypravit se na zkušenou do tohoto světa. Duše si oblékne lidské tělo a vypraví se poznávat radosti, ale také strasti tohoto světa plnými doušky. Všimněte si prosím, že duše se vypraví na Zem poznávat plnými doušky radosti, ale stejně tak i strasti. Duši je jedno, že přijde o něco v tomto světě, a že my se trápíme, ona to vítá, potřebuje, aby se mohla učit, a většinou i sama směřuje události směrem k situacím, které si chce prožít.

Duše je zvaná naším vyšším „Já“, a ego je zvané naším nižším „já“. Ego potřebujeme všichni, pokud jsme v tomto světě, bez ega bychom neměli moc šancí zde přežít, a hlavně se učit vše, co se zde učit máme. Ego je nezbytné, ale nemělo by nás ovládat. Respektive, pokud máme postupovat na své duchovní cestě a naplnit svůj úkol zde, je nezbytné zmírňovat vliv, který na nás ego má, protože přes něj většinou nevidíme nic jiného. A tehdy nemáme možnost posunout se dál a cokoliv pochopit.

Zbavit se přebujelého ega bývá dost obtížné a trvá to třeba i celý život, nebo i více životů. Ale běh vesmíru se pomalu zrychluje a tlak na náš duchovní růst je stále větší a větší. Řada lidí je nucena odejít, jiní si procházejí různými nepříjemnými událostmi, a trpí různými problémy, výsledkem čehož bývají právě deprese.

Většina lidí vnímá deprese negativně, trápí se, chce aby to už skončilo a je silně zakotvena a vtáhnuta do bolesti ega. Oni si totiž myslí, že oni jsou ego, a že oni se trápí, ale zapomínají na to, že ego je jen základní software našeho těla, umožňující jeho přežití a výuku naší duše. I tehdy si deprese nějakou práci odvede, ale je to asi jako když vám někdo řekne, ať někam doběhnete, a potom vás chytí a nechce pustit. Přitom deprese může sloužit jako jedinečný akcelerátor vaší duchovní práce.

Deprese přichází většinou v reakci na ztrátu něčeho, nespokojenost s něčím anebo nenaplněnost nějaké naší potřeby. Ať už si to uvědomujeme či nikoliv. Projevuje se vnitřní bolestí, ztrátou zájmu o dění kolem nás, o náš majetek, naše úspěchy, vlastně nám často přestává záležet i na životě a více méně se cítíme, jako bychom už mrtví byli. Nic pro nás nemá význam a ta bolest… Pokud vám to něco připomíná, může to znamenat jen dvě věci, buď trpíte depresemi, anebo jste pokročilý mystik, který se právě tohoto stavu snaží dosáhnout. Stavu, kdy mu nebude záležet na hmotných statcích, svých úspěších, schopnostech, na tom kde bydlí, na sobě, svém hmotném těle a vlastně i životě. Je do v podstatě dokonalý stav vnímání pomíjivosti tohoto světa. Jen s tím nedostatkem, že tento prožitek vnímáme jako negativní.

Vnímáme depresi jako negativní, bolestivou, jako ztrátu a utrpení. Ale jsme to opravdu my, kdo to takto cítí? Nebo je to jen naše ego? Stav, kdy naše ego, se kterým se ztotožňujeme, trpí, ale my - naše duše jsme mezi tím úplně v pohodě a jen se na to v klidu díváme? Ano, právě tak to je. Když se budete chvíli věnovat duchovní praxi a provádět átmavičáru (meditační technika filozofického sebedotazování), tak se vám dříve či později stane, že budete v depresi, v tom nejhorším prožitku, který znáte, a najednou si uvědomíte, že se v klidu a s odstupem díváte na toho sklíčeného člověka, jako na malé plačící dítě, a je vám ho spíše líto, ale hlavně nechápete, proč vlastně se trápí.

Deprese nám může pomoci zmírnit naše ego, očistit naši duši i mysl, zklidnit naše emoce, aroganci, uvědomovat si svou podstatu a podstatu světa, podporuje naše hledání a napojení na vyšší síly. Jen musíme vědět jak na to.

Jde o duchovní cestu, a pokud jste předtím žádné duchovní cvičení nedělali, tak to pro vás může být trochu těžší a může vám déle trvat, než uvidíte výsledky. Ale čím hlubší jsou deprese, tím intenzivněji je člověk odtrhován od tohoto světa a tím větší má šanci napojit se na vyšší vibrace z 5D.

Jak se zbavit deprese? Opět praxí. Zkušený jógin je schopný změnit svůj stav mysli během několika sekund. Jen málokdo z nás je tak daleko, aby to zvládl tak rychle, ale jde to. Stačí se jen rozhodnout, že budu svou pozornost směřovat někam jinam, případně se namotivovat, přidat pohyb nebo EFT. Takže během deseti minut se z depresí sklíčeného ubožáčka stane energická osobnost plná dobré nálady. Je to jen otázka rozhodnutí a trochy praxe.

Že se vám to nějak nezdá? Že by to jinak dělali všichni? Zakopaný pes je v tom, že jen málokdo ví o tom, že to jde, a i ti, co vědí, že to jde, to dělají jen málo. Ono to totiž vypadá tak, že si nějaká část naší osobnosti depresi užívá, potřebuje jí, a je pro ní stejně důležitá, jako pro nás je najíst se. Na první pohled se vám to asi bude zdát divné, ale pokud se naučíte trochu pracovat se svou myslí, a pochopíte, že je možné změnit náladu během chvilky, tak pokud k sobě budete upřímní, dojdete nejspíš k podobnému závěru jako já. Tedy, deprese je možné se zbavit lusknutím prstu, ale proč to nikdo nedělá? Protože v nitru cítí, že jí potřebuje. Jeho duše jí potřebuje, a tím spíš, pokud budeme brát depresi jako součást duchovního cvičení.

Moje cesta začala už kdysi v dětství, kdy jsem se věnoval četbě duchovní literatury, studiu učení pana Tomáše a jeho ženy, Lazareva atd., proto pro mě bylo pochopení tohoto poměrně snadné a samozřejmé, i když postupně to trvalo několik dalších let, než jsem pochopil, jak skvělým darem pro mě deprese byly a jsou. Začalo to jeden rok, kdy jsem měl asi půl roku stabilní deprese. Přišel jsem z práce, a nebyl jsem schopen ničeho, jen jsem ležel a bezmocně brečel do polštáře a do srdce se mi zarýval neviditelný nůž. Po několika měsících, kdy jsem měl silnější projev deprese, jsem se přistihl, jako bych byl vzadu v hlavě a díval se na toho člověka, a nechápal, o co mu jde. Deprese pokračovaly dál, ale když jsem chtěl, tak jsem se během chvilky postavil do role pozorovatele a bylo mi to jedno. Byla to skvělá duchovní zkušenost.

Jediné, co je potřeba k tomu, abyste se při depresi netrápili je, postavit se do role pozorovatele.

Deprese postupně začaly mizet, v tuto chvíli je již duše nepotřebovala. Po několika letech ale začaly opět přicházet. Většinou ne dlouhodobě, ale spíše v kratších intervalech, anebo jen na pár hodin či dní. Opět pocity, že na vás nikomu nezáleží, že je vše jedno, že nic nemá hodnotu a nic už vám nemůže náladu zhoršit ani zvednout, vlastně ani na vlastním životě nezáleží, co by se stalo, kdybych to napálil autem do stromu. No k poslednímu řečenému musím říci, že to neuděláte, pokud víte, co po smrti čeká většinu sebevrahů. Takže prostě vše odevzdáte, už na ničem nelpíte, nic nepotřebujete a ani nechcete. Nezáleží vám opravdu na ničem, jen automaticky jedete v nějakém režimu, protože víte, že to tělo něco jíst musí. A cítíte nesnesitelnou bolest na srdci, cítíte jako by vám do něj někdo zarýval kopí. Někomu se hůře dýchá, cítí knedlík v krku, tlak v hlavě atd. A to je vážení umírající ego. To je touha všech duchovních cest, oslabit ego a více vnímat svou podstatu. Skrze bolest si protrpět špatnou karmu a spálit špatné energie v sobě. Děje se to vždy, ale když to podpoříte svou uvědomělou prací, tak to pojede jako nemydlený blesk.

Pokud ale nebudete depresi vnímat negativně, ale vezmete jí jako duchovní praxi, budete při ní meditovat, dívat se do svého nitra, tak už během ní se budete cítit lépe, a až ustoupí, budete se cítit, jako když se znovu narodíte. Když na tom budete pracovat delší dobu, tak si v určitou chvíli uvědomíte, jak úžasně vás tato cesta očistila, zbavila starých zátěží a udělala z vás jiného člověka. A pokud k tomu nebude důvod, tak se již deprese nebudou objevovat.

 

https://www.salvare.cz/?deprese-duchovni-cesta-temna-noc-duse,72

 

 

 

O temné noci duše

Paul Brunton

 

Je nepříjemnou skutečností, že vzestupy během našeho hledání jsou vykoupeny pády. Zbavení veškerého pocitu, že božské skutečně existuje, je stejně tak součástí naši duchovní zkušenosti v našem hledání, jako je i jasné ujištění se o jeho existenci. Skutečnost zažíváme nejdříve v záblescích. Není to vyšší Já, které se takto objevuje a mizí před upřeným pohledem aspiranta, vyvolávaje v něm střídavé stavy šťastného dosažení a ubohé nemohoucnosti, nýbrž je to milující Milost vyššího Já. Kdykoli se vylévá, uchazeč reaguje nejdříve silným pocitem duchovního strádání, suchosti, temnoty a toužení. To přináší silný pocit neštěstí, nespokojenosti a zklamání. Ale přináší to také zvýšenou a zesílenou touhu po nadpozemském a nechuť k pozemskému. Tato fáze pomine a následuje ji fáze tak osvěcující, jako byla předešlá temná, tak radostnou jako byla předešlá nešťastná, tak plodnou, jako byla předešlá neplodnou a tak blízko skutečnosti, jako se předešlá zdála být od ní vzdálená.

V této svaté přítomnosti probíhá očisťující proces. Staré známé nedokonalé jáství odpadá jako podzimní listí se stromů. Aspirant ve svém srdci učiní zářící odhalení o její původní dobrotě. Ale běda, když se přítomnost vytratí, nižší já se vrátí a ujme se znovu vlády. Období osvícení je často následováno obdobím temnoty. Příchod neočekávaného duchovního pokroku, je obvykle následován obdobím ústupu. Jásot střídá sklíčenost, očekává nás ještě větší zkouška. Nadjá požaduje tak naprostou, tak úplnou oběť, že i přirozené toužení po osobním štěstí musí být obětováno. Protože žádný začátečník ani středně pokročilý aspirant by nemohl tuto temnou noc duše snést a dokonce ani vysoce pokročilí ji nedokáží snášet bez reptání, je vyhrazena pouze pro poslední skupinu. To znamená, že přichází na pokročilém stupni stezky mezi obdobím velkého osvícení a obdobím vznešeného sjednocení.

Temná noc duše je obdobím duchovní stagnace, mravní sklíčenosti a mentální únavy. Žák je vyučován tou nejkrutější zkušeností, že božská skutečnost nesmí být zaměňována s jeho vědomou , mentální a ani citovou reakcí na ni. Protože náleží k neznámé a nepoznatelné říši, která přesahuje lidské schopnosti a vzdoruje lidskému vnímání. V tomto období se mystik bude cítit opuštěn, citově unaven, intelektuálně znuděn do té míry, že se může stát ,,nemocnou duší“. Meditační cvičení budou nemožná a neplodná, duchovní touhy mrtvé a nepřitažlivé. Zachvátí ho pocit strašné osamělosti. Může převládnout pocit, že další postup je ochromen. I když to tak nevypadá, je toto vše součástí našeho vývoje. Během tohoto temného období jsme často uvrženi do nového typu zkušeností. Nadjá nám předkládá zkoušky, kterými máme projít a dosáhnout rovnováhy.

Největším nebezpečím ,,temné noci“ je oslabení vůle se současným znovuobjevením starých, zapomenutých špatných sklonů. V tomto bodě je aspirant skutečně zkoušen a část těch, kteří dosáhli tohoto vysokého stupně, ve zkoušce neobstojí a na mnoho let klesnou na nižší úroveň. Žák musí dovršit všestranný vývoj ega, vyvážit ho a vyrovnat, potom se ho zcela vzdát. Teprve pak může vyplynout dokonalá a trvalá jednota s Nadjá. Reakce ve formě dočasné a menší temné noci duše může nastat po zažití záblesku, vytržení nebo rozšíření mysli. V tomto období se Božství zdá být velmi vzdálené. Citová netečnost a intelektuální malátnost padají na člověka, který nenachází žádnou pomoc v sobě ani mimo sebe. Objeví se strach, který vyvolávají obavy, že se to stane trvalým stavem.

Noc je nejtemnější před svítáním. K trýzni dochází jen proto, abychom si více cenili božského navštívení. V tomto hlubokém působení je duchovnost světce zcela prostá zření, cítění a vědomí. Žáku je na nějaký čas odebráno vše co získal a přitom jsou zbytky jeho ega neúprosně drceny. Ztrácí sebedůvěru, dostaví se nepříjemný pocit selhání, pesimistické přesvědčení, že už nikdy nenajde mír, radost nebo štěstí. Pak se ale dostaví opravdové a trvalé osvícení. Nadjá není od nás vzdáleno během té nejdelší temné noci duše o nic víc, než tomu bylo uprostřed extáze a radosti. Tento stav není trvalý, ale je dost hluboký na to, aby naše trpělivost byla zkoušena.

Temné období může trvat i několik let, ale může pominout i v jediném roce. Objeví se nálady, ve kterých se lidský život zdá bezcílný a bezúčelný, práce nudná a potěšení skličující. Takováto období, kdy se mystický život zdá být nudný a neskutečný, tupý a chmurný, lze očekávat. Jedná se o běžnou zkušenost v životě většiny hledajících. Dokazuje to jak je žák bezmocný, protože poslední slovo má božská milost. To neznamená, že bychom měli opustit své úsilí, ale naopak musíme pokračovat v meditacích, modlitbách a studiu. Protože tyto činnosti způsobí příchod Milosti.

Nápadným rysem duchovní temné noci je strašná vnitřní otupělost a nesnesitelná prázdnota, ochromující citová vyprahlost a intelektuální otupělost. Je to tragické období, ze kterého se jen stěží vynoříme bez hořkého reptání a vzdorné obžaloby Božství. V ničem nemůžeme nalézt úlevu ve svém utrpení, a tak se naše chování stává bezcílným a nesmyslným. Temná noc duše je nepříjemná záležitost vyznačující se ztrátou provádění meditace o duchovních námětech, neschopností vstoupit do nálady duchovní extáze. Duchovní touha se stane lhostejnou, odhodlání nalézt pravdu se poněkud vytrácí. Cítíme se ztraceni, objeví se strach a výčitky svých hříchů za které, jak se mylně domníváme, jsme trestáni.

Může se zdát, že jsme zcela osamoceni, žádný přítel, žádná kniha ani žádný učitel nemohou pomoci. V ničem, co v nás dříve vyvolávalo nadšení, nenajdeme žádnou útěchu. Nic nemůže nahradit vyciťování božství, které mu nyní tak chybí. Avšak je to pouze fáze, která se během času sama upraví. Nemůže udělat nic víc, než se držet pevné víry, že vše pomine v době, stanovené moudrostí svého vyššího Já. Musí být trpělivý, neboť to čím prochází mu skutečně prospěje. I když je to velmi nepříjemné pro emoce, je to nutné, aby se dostal nad ně a aby žil v intuitivním klidu. Musí čelit tvrdé lekci, která ho má naučit odpoutanosti od osobních citů a která musí být zvládnuta, má-li dosáhnout vnitřního míru.

S příchodem temné noci duše vstupujeme do pusté netečnosti, ztrácíme zájem o věci a záležitosti, po kterých jsme dříve tolik toužili. Je to prodloužená strnulost, období tupého nekonečného čekání, že nastane nějaká změna. V tomto temném období se může zdát, že žít život je bezúčelné, události bez významu a celý svět iluzorní. Temná noc duše je vlastně určitou fází duchovního růstu. Není třeba se jí bát více než se bojíme příchodu temné noci v našem zevním světě. Temná noc duše není trestem za spáchané hříchy, ale prostředkem ke zničení egoismu. I když se může zdát, že jsme vystavováni neužitečnému utrpení, uvolňuje nás to víc a více ze sevření našeho ega. Nepřítomnost vyššího Já, Boha nebo milosti je v tomto stavu pouze zdánlivá. Jsou stále pod onou temnotou.

V tomto procesu, který je vážnou zkouškou lidské duše na kritickém stupni její evoluce, kdy nastává nutnost úplné změny vztahu mezi nižším a vyšším jástvím, jsou vynášeny na povrch všechny skryté chyby, slabosti, všechno latentní zlo. Tak mohou být odhaleny tím, čím jsou a odstraněny. Veškerá latentní špatnost se postupně aktivizuje. Ve stejnou dobu se také projevují dobré vlastnosti, takže v něm existuje vnitřní boj, který ustanovily zákony hledání, aby ho podstoupil a sám dovršil. Tak se z velké části osvobodí od připoutaností a zejména od připoutanosti k egu. Jeho srdce se vyprázdní a do této prázdnoty může proudit Milost. Přijímejme ji trpělivě, klidně, pokorně a odevzdaně jako určenou k našemu pravému dobru.

Máme-li být skutečně odevzdáni božské vůli, přijmeme plně tuto temnotu a dáme svůj upřímný souhlas skryté, nepostřehnutelné činnosti Nadjá v sobě. Pokud věříme, chápeme nebo víme, že se skutečně jedná o činnost Nadjá a projev jeho milosti, pak je temná noc mnohem méně temnou. Pokud by nás Nadjá nevedlo závěrečnou temnou nocí, jak jinak bychom mohli poznat, že není v našich silách a schopnostech, povznést se konečně do trvalého osvícení? Přestože si v této krizi připadá žák nejvíce opuštěn, je ve skutečnosti nejvíce veden, veden od Dlouhé stezky, která dospěla ke svému konci, ke Krátké stezce, po níž nyní musí začít putovat.

Paul Brunton:,, Když přijde temná noc duše, její účinky žáka omráčí. Jeho dychtivé snahy zaniknou v sklíčenosti a jeho duchovní cvičení upadnou v zapomnění. Nezáleží mu na ničem, co se děje kolem něho a vše vypadá tak bezcílné, bezvýznamné malicherné. Musí se nutit, aby pokračoval v zevním životě jako obvykle. Jeho vůle je netečná a jeho city deprimované. Vnitřně se cítí mrtvý, je si sotva vědom něčeho jiného kromě svého vlastního stavu. Zkušenosti a okolnosti, které mu každý den přináší, procházejí jako ve snu.“

Zdroj: https://www.paulbrunton.cz/index.php?id=clanek75

 

 

 

Temná noc duše
Marie Magdalena prostřednictvím Pamely Kribbe
Překlad do angličtiny Maria Baes a Frank Tehan

 

Drazí přátelé, jsem vaše sestra, Marie Magdaléna. Jsem přímo vedle vás jako vaše blízká přítelkyně. Nejsem nad vámi vyvýšena, ale jsem tou, kterou znáte zevnitř. Pociťte na chvíli naše hluboké spojení – jsme jedním, jsme částí jedné rodiny.

Taktéž jsem na Zemi prošla cestu lidského bytí. Poznala jsem a prozkoumala jeho hloubky a byla dotčena jasným a svěžím Světlem, které mě inspirovalo, zmocnilo se mne a připomnělo mi snění a touhu po krásnějším a lepším světě na Zemi. Poznala jsem oba extrémy, Světlo stejně jako temnotu. Tyto extrémy jsou póly patřící k sobě. Dalo by se říci, že jsou vzájemnou hnací silou. Život se zdá být o protikladech: Světlo a temnota. Pocity, které vyvolávají se zdají být protiklady, a přesto je mezi nimi skryto spojení. Nemohou jeden bez druhého fungovat. Zkušenost Světla je možná pouze zažitím nedostatku Světla a v kontrastu s jeho protikladem, temnotou.

Nikdy není Světlo tak viditelné, jako když se vynořuje z temnoty. Jen pomyslete na první paprsky Slunce při probouzejícím se dni, teplé ranní světlo, které omývá svět. Jak hluboce vás může zasáhnout, zvláště, když se vynořuje ze zimní, temné noci. Kontrast vytváří dynamiku – život, pohyb, růst, změnu – a tak má temnota v našich životech význam. Leč lidé často zažívají temnotu jako pravý opak Světla. Ne jako hnací sílu pro změnu a růst, ale spíše jako past nebo jámu, do které se lapili a kde se nemůžou ani pohnout. Z tak hluboké jámy to vypadá, že jste ztratili kontakt se Světlem, jako by od vás bylo odříznuto.

Vy všichni znáte tento duševní stav, kdy jste odříznuti od Světla, postrádáte význam a smysl ve svém životě. Ve skutečnosti to znamená být mrtvý. Jediná možná cesta, jak umřít, není pouze fyzická smrt, ale zastavení jakéhokoli pohybu ve vašem srdci, pocitech, mysli. Ve skutečnosti smrt neexistuje. Vaše duše je věčná a trvá. Vše, co je, pokud jde o vás, smrtelné, je pouze forma. Vaše podstata je věčná a nemůže zemřít. Vy však můžete dočasně pustit ze zřetele svoji podstatu až do takové míry, že vnitřně ztuhnete a přestanete se hýbat. Jste uvnitř mrtví a cítíte se nesmírně deprimovaní. Tohle je extrémně bolestivý stav.

Cestujte na chvíli se mnou. Sestupte se mnou do tohoto depresivního stavu a prozkoumejte ho s otevřenou myslí. Co se děje, když někdo ztratí všechnu víru, ustoupí a cítí bezmoc vůči všem pocitům, které sídlí uvnitř? Obvykle je tato reakce spouštěna vnějšími rušivými událostmi. Událostmi, jež osoba není schopna umístit do jeho nebo jejího úhlu pohledu a jež činí to, že se vše v životě této osoby stává nejisté. Mohou to být velké věci jako je úmrtí někoho blízkého, onemocnění, ztráta práce nebo rozchod ve vztahu. Tohle jsou události, které lidi hluboce ovlivňují a mohou je přivést na okraj propasti.

Temnota se však může někdy odhalit zevnitř bez zřejmé vnější příčiny. Stará emocionální břemena, která jste jednou uložili v paměti své duše, vyplouvají na povrch. Bolestné prožitky, pravděpodobně pramenící z minulých životů, se vynořují z vašich hloubek a vy se musíte vypořádat z temnými pocity, strachy a pochybami. Hluboké zkušenosti nedostatku, osamělosti a poražení mohou vstoupit do vaší psyché bez příčiny. Mohou způsobit, že ztratíte pevné místo pod nohama tak, jako při jakékoli jiné vnější události, která se přihodí.

Když se někdo lapí v depresi v temné noci duše, vždy to přichází s prožitkem být pohlcen a neschopen zvládat všechny emoce. Proud bolestných a těžkých emocí je prožíván jako příliš mocný, aby se dal unést. Jste jím přemoženi nebo se tak cítíte a z hlubokého pocitu bezmoci se uzavíráte. V tomto okamžiku se odvracíte a odmítáte čelit těmto emocím, uvízli jste. Tyto emoce chtějí proudit. Pro emoce je zásadní, aby pokračovaly v pohybu vpřed, tak jako příboj velké vlny na břeh. Vy se jim to však bojíte umožnit, odmítáte s tímto pohybem jít, a od takové záplavy emocí se stahujete. Stavíte hráz, zábranu, a říkáte: „Nemohu se s tím vyrovnat. Nechci to. Chci to mít za sebou.“ Vaše rekce, často z naprosté bezmoci, vytváří depresi, jež je stavem znecitlivění a uzavření před životem. Časem se tato situace stane neúnosnou a vy už nechcete dál žít.

Z pozemské perspektivy chcete zemřít, protože je život nesnesitelný. Viděno z perspektivy duše, jste mrtví a tato zkušenost je tak neúnosná, že chcete udělat cokoli, co můžete, abyste s touto situací skoncovali. Touha po smrti je v podstatě touha po změně, touha znovu žít. Lidé, kteří si přejí spáchat sebevraždu mají hlubokou touhu po životě, ne po smrti. Je to přesně tento pocit, být uvnitř mrtví, který je žene k extrémnímu zoufalství. Je to jejich naléhavá potřeba žít, která je vede k ukončení jejich fyzického života.

Když prožíváte depresi, uvnitř vás je kombinace hlubokého odporu a zároveň extrémní zranitelnosti. Deprese je způsob obrany proti enormní síle emocí, jež hrozí, že vás pohltí. Myslíte si, že vás zničí, a tak ve své bezmoci kolem sebe stavíte ulitu. Zamotáváte se do kukly, neboť nechcete nebo nejste schopni cokoli cítit. Nechcete tu už déle být stejně jako pověstný pštros s jeho hlavou v písku. Dusíte se v písku, a přesto se to zdá jako jediná možná cesta ven. Po nějaké době již nejste schopni vytáhnout svou hlavu z písku, z deprese. Tolik jste se před životem a před jakýmkoli pocitem uzavřeli, že již nejste schopni obrátit věci a udělat změnu. Volba říci „ano“ svým emocím, zdá se, leží za vaší kapacitou. Deprese nyní dosáhla vrcholu.

Nemůžete na jedné straně přijmout své emoce strachu, zoufalství, smutku a osamělosti nebo se o ně dělit s ostatními, pokud na straně druhé víte a cítíte, že je mučivě bolestné žít bez emocí. Že je to forma smrti, naprosté popření svého živoucího jádra. Po čase chcete znovu cítit. Bolest necítění je větší než bolest pociťovaných emocí. To je vaše záchrana a bod zlomu. Odmítnout cítit a říkat: „Ne, já nemůžu, nechci to, chci být mrtvý/á, chci zmizet“, z vás dělá duté a prázdné uvnitř, že to již déle nechcete snášet. Co se děje z perspektivy duše je to, že život se nyní stává silnější. Nemůže být zadržován natrvalo. Tam, kde je životní síla po dlouhou dobu silně zadržována, vytváří protikladnou sílu, která nakonec vybouchne. Síla přílivové vlny, která chce rozválcovat břeh, nemůže být držena věčně. V jistém momentu se zevnitř vás vynoří „ano“, i když si toho nejste vědomi. V životě není nic statické. Touha po životě je nezadržitelná. Když je dosaženo vrcholu, vytváříte ve svém životě události, které poskytují změnu. Které vytváří průlom.

Někdy se tak děje ve formě pokusu o sebevraždu. Pokud selže, může zde být vzestupná spirála, protože utrpení této osoby se stane viditelné okolnímu světu. Když někdo zjistí, jak moc na něm lidem záleží, může nastat otevření se většímu Světlu a přijetí pochopení a sympatií. Může se však také přihodit to, že se někdo neotevře a v depresi zůstane. Neexistuje žádný ustálený recept, jak dojde k průlomu. Život má však průbojnou a hnací sílu, která činí nemožným nekonečně přetrvávat ve statickém stavu vědomí.

I když pozemský život skončí tím, že si vezmete vlastní život, musíte okamžitě čelit novým volbám na druhé straně, neboť i tam budete muset zakoušet své pocity nadále. Deprese, která zde byla, když jste byli naživu s jejími pocity bolesti a úzkosti, je nyní schopna vystoupit ještě silněji a méně zastřeným způsobem. Někdy vás astrální říše, kde po smrti skončíte, přímo konfrontuje s emocemi, které jste potlačili a přece začínají znovu proudit. Například, když někdo odejde, může se cítit zoufale a zděšeně a zjistí, že život ve skutečnosti neskončil. Nebo vidí emoce své rodiny na Zemi, jejich žal a smutek, a je tím velmi zasažen. Tím, že je tolik zasažen, může v duši toho, který odešel, nastat nový pohyb. To může vést k průlomu, k tomu, že se duše otevře pomoci průvodců, kteří jsou tu stále, jak na Zemi, tak v nebi. Pomoc je tu vždy, za předpokladu, že jí jste otevřeni.

Nezáleží na tom, jak se zapletete či zahnete na své cestě, život je mnohem silnější než jakékoli přání smrti. Život vždy navazuje na své právo být, nemůžete ho zabít. Proto naděje existuje vždy. Vytrvejte kvůli sobě, ale také kvůli ostatním, které vidíte trpět. Věci se mohou občas zdát beznadějné, existuje však vždy jiný náhled, i když si nedokážete představit svou myslí, jak k tomu může dojít a jak může změna nastat. Život je vždy silnější než smrt, Světlo silnější než temnota. Voda nakonec prorazí přehradu, neboť voda má sílu se pohybovat: tlačí, je živá! Síla vody je silnější než vzdorující síla, která ji chce držet zpátky.

Pociťte na chvíli tuto hnací sílu života v sobě. Každý z vás někdy sám sebe zastihne s částmi, které uvízly, se vzorci, které se nekonečně opakují: pochyby o sobě sama, pocity podřízenosti, nejistoty, nedůvěry, vzteku, odporu. Nyní si představte, že tyto části jsou právě zde a že kolem nich zároveň vytrvale proudí život. Voda trvale proudí a ačkoliv zůstávají v proudu balvany, které se zdají být pevné a nepohyblivé, jsou přesto obrušovány pohybem a tlakem vody, která přes ně proudí. Chce to čas, nezapomeňte však na to, kdo jste: jste živoucí voda! Čím více si to budete připomínat, tím více můžete kultivovat balvany a kameny, které leží v proudu. Je zde bolest z minulosti, jež přetrvává. Nemusíte to zlehčovat nebo to činit nevýznamným, ale také nemusíte tyto balvany vláčet z řeky. Musíte si jen připomenout, že vy jste voda!

Může to být občas těžké, zejména, když jste se s těmito balvany, které blokují vaši energii, identifikovali: „Jsem ten, kdo není náležitě zakotven. Obtížně se cítím na Zemi doma. Nesu smutky a traumata z minulosti.“ Všechno je to pravda, představte si však na chvíli tyto myšlenky jako skály nebo kameny ve velké, široké řece – v ohromném říčním toku. Protože tím vy jste. To je vaše skutečná životní síla. Je to vaše duše, která proudí a proudí, vždy po své cestě: živoucí, bublající, hrnoucí se a burácející, prozkoumávající a objevující. Tento proud balvany, na které narazí, nesoudí, zaplaví je. Máte na výběr!

Je pochopitelné, že občas se svým vědomím v takovém zablokování uvíznete, pakliže se s ním začnete po příliš dlouhou dobu identifikovat. Vy se však můžete od tohoto zablokování odpojit tím, že jen pociťujete sami sebe jako proudící vodu. Pamatujte, že jste živoucí, jste vědomí duše, které se pohybuje a proudí, aniž by bylo s těmito balvany spojeno – jste svobodní. Čím více odtáhnete své vědomí od těchto bloků, těchto ležících kamenů, tím snadněji se podvolí proudu. Uvolní se dříve, protože je necháte být a identifikujete se s pohybující se vodou. Voda je vaše duše a nemůže být zadržována. Pociťte ji jako proudící, pohybující se a jiskřivou. Představte si, že vámi přetéká a pociťte tuto bublající sílu, Světlo, které v ní jiskří. Pociťte, jak ve své nejhlubší části vaše duše není ohrožována temnotou, kterou zakoušíte. Není ohrožována balvany, které se zdají pevné a neústupné. Vaše duše se vůbec netrápí tím, co tam je, jelikož ví, že tam balvany patří. Jsou součástí krajiny života. Pokuste se, když uvíznete uvnitř takového balvanu, poslouchat hrnoucí se vodu kolem. Vzpomeňte si na vodu a na lehkost, s kterou pluje.

Nemusíte vše dělat sami. Život vám poskytuje nekonečné možnosti a příležitosti. Může vás někdy přivést do hlubokého, temného údolí, ale taktéž vás pohání znovu nahoru ke Světlu. I když máte pocit, že už se nemůžete déle protloukat a nevidíte, jak se věci ukazují v dobrém, život vás stále pohání. Umění života je zachovat si svou víru, i když se zdá, že k víře už nezbylo nic a vše, co bylo jisté, z vašeho života zmizelo.

V tomto čase se na Zemi mnoho lidí zabývá zpracováním letité temnoty, části duše přicházejí právě nyní ke Světlu a chtějí být spatřeny. Proč se tak děje? Protože činíte skok kupředu. Je to skutečný skok v evoluci vědomí lidstva. Tento skok nemůže být učiněn bez zakoušení temných míst ve vašem vědomí, těch, které jsou naplněny strachem, nedůvěrou nebo velmi hlubokým smutkem ze všeho, co jste na Zemi zakusili. Nebojte se temnoty – přivítejte ji! Když řeknete temnotě „ano“, začne se osvobozovat a proudit a to je umění žít tento život. A když cítíte:Opravdu tomu ano říct nemůžu“, vzpomeňte si, že je ve vás něco, co i přesto „ano“ říká. To je to, co vás zachrání a přivede dál – důvěřujte životu.

Všechny vás miluji, jste mi drazí. Možná si myslíte: „Jak to? Nemůžeš nás znát osobně.“ Leč vy jako lidé nevíte nebo si neuvědomujete, jak rozsáhlá síť duší skutečně je. Když jste s druhým spojeni z duše, je to nepřetržité spojení. Pouto jednou vytvořené se nerozdělí časem, protože v naší dimenzi čas neexistuje. Existuje živoucí síť spojující nás jako duše. Sdílíme jistou historii a jistou touhu, plamen, který byl kdysi v našich vědomích zažehnut. Tímto plamenem se Země postupně začíná rozsvěcet. Probuzené vědomí všech lidí nás spojuje a vytváří nový základ, z něhož se onen skok vědomí opravdu uskuteční. Nemusíte nad tím přemítat. Držte se svého vlastního vývoje, své vlastní cesty – to stačí. Pociťte silný tah života, skrze který vlna vědomí zaplavuje Zemi, nejen sami v sobě, ale i v mnoha dalších.

 

© Pamela Kribbe 2012
www.jeshua.net

Překlad: Denisa Vaňková
www.jeshua.cz

 

 

 

 

Biologie víry

Jak uvolnit sílu vědomí, hmoty a zázraků

BRUCE H. LIPTON

 

Bruce Lipton prožíval dost rušný život. V úvodu jeho knížky, která se zabývá biologií víry, je zajímavá komická scénka z období, kdy se nacházel v těžké emocionální i finanční krizi a bez peněz a bez domova žil v podstatě s neustále sbaleným kufrem v otřesném "zahradním" bytovém komplexu. Nejvíc se bál svých bezprostředních spolubydlících. Hned první týden se mu někdo vloupal do bytu a ukradl jeho nové stereo zařízení. O týden později pak na jeho dveře zabušil dva metry vysoký a metr široký Bubba. V jedné ruce držel plechovku s pivem a prstem druhé ruky se dloubal v zubech. Bubba se Bruce Liptona zeptal, jestli nemá k tomu magneťáku návod.

Bruce Lipton nějakou dobu působil jako pedagog na lékařské fakultě univerzity ve Wisconsinu. Po jednom krizovém okamžiku absolvoval únik v podobě krátkodobého sabbaticalu na jedné lékařské fakultě na karibském ostrově Montserrat. Když žil v tomto ostrovním ráji, stal se více člověkem a větším humanistou. Po návratu na svou domovskou fakultu ve Wisconsinu se z něho stal radikál rozhodnutý změnit svatou základní víru biologie, a dokonce začal otevřeně kritizovat Charlese Darwina a jeho evoluční teorii.

Jeho poslední zastávkou v tradičním akademickém prostředí byla lékařská fakulta na Stanfordské univerzitě. Tou dobou už byl nebojácným propagátorem "nové" biologie. Zpochybňoval nejen Darwinovu kořistnickou verzi evoluce, ale také ústřední dogma biologie - předpoklad, že geny řídí život. Tento vědecký předpoklad má jednu velkou trhlinu - geny nemohou samy sebe zapnout ani vypnout. Jejich aktivitu musí vyvolat něco v prostředí. I když tento fakt už pokroková věda přijala, konvenční vědci zaslepení genetickým dogmatem jej prostě ignorují. Bruce Lipton své myšlenky aplikoval při výzkumu klonovaných lidských buněk a k překvapení mnohých akademiků jeho pokusy plně podpořily alternativní pohled na biologii, které postuloval.

Dnes je jednou z nejaktivnějších oblastí výzkumu epigenetika, studium molekulárních mechanismů, kterými prostředí řídí činnost genů. Liptonovo zaujetí novou biologií se mu stalo něčím víc než intelektuálním cvičením - věří tomu, že buňky nás učí nejenom o mechanismech života, ale že nás také učí jak žít bohatým a naplněným životem. Můžete se považovat za jedince, ale ve skutečnosti jste spolupracující komunitou zhruba padesáti biliónů jednobuněčných občanů. Téměř všechny buňky tvořící vaše tělo vypadají jako měňavky, individuální organismy, které si pro účely vzájemného přežití vypracovaly strategii kooperace. Vyjádřeno stručně, lidské bytosti jsou jednoduše výsledkem "kolektivního vědomí měňavek". Tak jako příslušníci určitého národa nesou podobné rysy, tak i naše lidskost nezbytně odráží základní povahu našich buněčných společenstev.

Bruce Lipton dospěl k následujícímu závěru: Nejsme oběťmi svých genů, ale naopak pány svého osudu, a jsme s to vytvořit život naplněný mírem, štěstím a láskou. Nejsme bezmocné biochemické stroje, není řešením polykat pilulku pokaždé, když jsme duševně nebo fyzicky rozladění. Léky a chirurgie jsou mocnými nástroji, pokud nejsou nadužívány. Pokaždé, když dodáme tělu nějaký lék, který má napravit funkci A, nevyhnutelně naruší funkci B, C nebo D. Nejsou to geny řízené hormony a neurotransmitery, které ovládají náš život a myšlení. Naše tělo, mysl a tedy i náš život řídí naše víra...

Úryvek z knihy:

“ Tohle je moje výzva pro vás. Zbavte se neopodstatněného strachu a snažte se, abyste nepřenášeli zbytečné obavy a omezující názory do podvědomí vašich dětí. A ze všeho nejvíc neakceptujte fatalistickou myšlenku genetického determinismu. Můžete pomoci svým dětem co nejvíce rozvíjet jejich schopnosti a můžete změnit svůj osobní život. Nejste „vězni“ svých genů.

Poučte se o růstu a ochraně od buněk a posuňte svůj život směrem k růstu, kdekoliv je to možné. A pamatujte si, že lidský růst nepodporuje nejvíce ta nejexklkuzivnější škola, největší hračka či nejlépe placené místo. Dávno před vznikem buněčné biologie a před studiem dětí v sirotčincích věděli uvědomělí rodiče a proroci jako Rúmí, že pro lidské děti a dospělé jedince je nejlepším aktivátorem růstu láska.

Život bez Lásky nemá smysl

Láska je živá voda

Vypijte ji až do dne svým srdcem i duší“

 

A další ukázka z knihy:

Kapitola 5: Biologie a víra

Roku 1952 udělal jeden mladý britský lékař chybu. Byla to chyba, která měla doktoru Albertu Masonovi přinést krátkodobou vědeckou slávu. Mason se pokusil vyléčit u patnáctiletého hocha bradavice pomocí hypnózy. Mason i jiní už předtím k odstranění bradavic hypnózu úspěšně použili, ale toto byl zvlášť obtížný případ. Chlapcova kožovitá pokožka připomínala spíše sloní než lidskou kůži, až na hruď, kde byla pokožka normální.

První Masonovo sezení se soustředilo na jednu paži. Když se hoch dostal do hypnotického tranzu, Mason mu řekl, že kůže na této paži se vyléčí a bude zase zdravá a růžová. Když se chlapec vrátil o týden později, Mason s radostí viděl, že paže vypadá zdravě. Ale když Mason přivedl ukázat chlapce ošetřujícímu chirurgovi, který se mu předtím neúspěšně pokoušel pomoci kožními transplantáty, zjistil Mason, že se jako lékař mýlil. Chirurg vykulil oči v úžasu, když viděl hochovu paži. A právě tehdy řekl Masonovi, že chlapec netrpí bradavicemi, ale smrtelnou genetickou chorobou, kongenitální ichtyózou (rohovatěním kůže). Odstraněním příznaků užitím „pouhé“ duševní síly dokázali Mason a onen chlapec něco, co bylo do té doby považováno za nemožné. Mason pokračoval v hypnotických sezeních s ohromujícím výsledkem, kdy většina chlapcovy kůže vypadala jako ta uzdravená růžová paže po první hypnóze. Chlapec, kterého si ve škole kvůli jeho ošklivé kůži nemilosrdně dobírali, začal vést normální život.

Když Mason napsal o tomto zázračném vyléčení ichtyózy roku 1952 článek do British Medical Journal, vyvolalo to senzaci ( Mason, 1952). Mason byl oslavován médii a stal se magnetem pro pacienty trpící touto vzácnou, smrtelnou chorobou, kterou se do té doby nepodařilo nikomu vyléčit. Ovšem hypnóza nedokázala nakonec vyléčit všechno. Mason ji vyzkoušel na řadě dalších pacientů postižených ichtyózou, ale už nikdy se mu nepodařilo zopakovat výsledky, kterých dosáhl s oním mladým hochem. Mason připisuje selhání své vlastní víře v tuto terapii. Když Mason léčil nové pacienty, nemohl zopakovat svůj drzý přístup mladého doktora, který byl přesvědčen o tom, že léčí jen opravdu vážný případ bradavic. Po tomto prvním pacientovi si byl Mason naprosto přesně vědom toho, že léčí něco, o čem medicína věděla, že je to dědičná, „nevyléčitelná“ choroba. Mason se snažil předstírat optimismus, pokud jde o prognózu, ale ve vysílání Discovery Health Channel přiznal: „Hrál jsem to“ (Discovery Health Channel, 2003).

Jak je možné, že mysl dokáže zrušit genetické naprogramování, jako se to stalo ve výše popsaném případě? A jak mohla Masonova víra v léčení ovlivnit jeho výsledek? Nová biologie nabízí na tyto otázky několik odpovědí. V minulé kapitole jsme viděli, že hmota a energie jsou navzájem provázány. Z toho logicky vyplývá, že mysl (energie) a tělo (hmota) jsou spolu svázány obdobně, ačkoliv se je západní medicína udatně pokoušela po staletí oddělit.

V 17. století René Descartes zavrhl myšlenku, že mysl ovlivňuje reálné vlastnosti těla. Descartes se domníval, že fyzické tělo je tvořeno hmotou, zatímco mysl z neidentifikované, ale zcela jistě nemateriální substance. Protože nedokázal odhalit povahu mysli, zanechal po sobě Descartes neřešitelnou filozofickou hádanku: protože pouze hmota může ovlivnit hmotu, jak může být nemateriální mysl „spojena“ s materiálním tělem? Nehmotná mysl předvídaná Descartesem byla před šedesáti lety v knize Gilberta Rylea The Concept of Mind (Pojetí mysli) lidově označena za „ducha ve stroji“ ( Ryle, 1949). Tradiční biomedicína, která vychází z Newtonova výlučně hmotného vesmíru, Descartesovo oddělení mysli a těla uvítala. Z lékařského hlediska je mnohem snazší opravit mechanické tělo a nemuset se přitom zabývat jeho „duchem“, který do všeho strká nos.

Skutečnost kvantového vesmíru znovu spojuje to, co Descartes oddělil. Ano, mysl (energie) vychází z hmotného těla, jak si myslel Descartes. Ovšem naše nové chápání mechaniky vesmíru nám ukazuje, jak může být hmotné tělo ovlivňováno nehmotnou myslí. Myšlenky, energie mysli, přímo ovlivňuje to, jak hmotný mozek řídí fyziologii těla. „Energie“ myšlenky může aktivovat či potlačit činnost proteinů buňky prostřednictvím konstruktivní nebo destruktivní interference popsané v předchozí kapitole. Proto, když jsem se rozhodl učinit první krok na cestě k novému životu, aktivně jsem sledoval, kde utrácím svoji mozkovou energii. Musel jsem zkoumat důsledky energie, kterou jsem vložil do svých myšlenek, stejně podrobně, jako jsem zkoumal energii vynaloženou na pohon svého hmotného těla.

Navzdory zjištěním kvantové fyziky oddělený pohled na mysl a tělo v západní medicíně stále převládá. Vědci se naučili nebrat v úvahu případy jako případ onoho chlapce, který použil svou mysl k tomu, aby vyléčil geneticky „nařízenou“ nemoc. Považují je za bizarní anomálie. Naproti tomu já jsem přesvědčen o tom, že by se vědci měli studiu těchto anomálií věnovat. Ve výjimečných případech jsou totiž skryty kořeny mnohem dokonalejšího porozumění povaze života – „dokonalejšího“, protože principy skrývající se za těmito výjimkami přetrumfnou zavedené „pravdy“. Faktem je, že využití síly vaší mysli je mnohem efektivnější než léky, o kterých si máte myslet, že je potřebujete. Výzkum, o kterém jsem se zmínil v minulé kapitole, zjistil, že energie je mnohem efektivnějším prostředkem ovlivňujícím hmotu než chemické látky.

Naneštěstí vědci většinou výjimky odmítají, než aby je přijímali. Můj oblíbený příklad vědeckého odmítnutí reálně existujících interakcí mysli a těla se vztahuje k článku, který se objevil v časopise Science a týkal se německého lékaře 19. století Roberta Kocha, jenž je spolu s Pasteurem zakladatelem teorie o původcích nakažlivých onemocnění. Tato teorie tvrdí, že příčinou nemocí jsou bakterie a viry. Dnes je tato teorie široce přijímána, ale za Kochova života byla spornější. Jeden z Kochových kritiků byl natolik přesvědčen o neplatnosti této teorie, že bezostyšně zhltnul sklenici vody prošpikovanou vibrio cholerae, bakterií, o níž se Koch domníval, že je původcem cholery. K překvapení všech toho muže virulentní patogen vůbec nezasáhl. V článku v časopise Science z roku 2000, který popisuje onen incident, stojí: „Z nevysvětlitelných důvodů se u něj neprojevily žádné příznaky nemoci, nicméně se mýlil“ (DiRita, 2000).

Ten muž přežil a Science, opírající se o jednotný názor na teorii o původcích nakažlivých nemocí, měl tu drzost říct, že jeho kritika byla nesprávná? Pokud se tvrdí, že je tato bakterie příčinou cholery a ten muž demonstruje, že jej mikrobi nezasáhnou… jak může „nemít pravdu“? Namísto toho, aby se snažili přijít na to, jak se ten muž dokázal vyvarovat obávané nemoci, vědci to lehkovážně zavrhnou, stejně jako další zarážející „zapeklité“ výjimky, které narušují jejich teorie. Vzpomínáte si na „dogma“ tvrdící, že geny řídí biologii? Toto je další příklad toho, jak vědci rozhodnutí potvrdit platnost své pravdy ignorují otravné výjimky. Potíž je v tom, že z teorie by neměly existovat výjimky. Výjimky jednoduše znamenají, že teorie není zcela správná.

Další příklad reality, která zpochybňuje zažité vědecké názory, se týká prastarého náboženského zvyku chůze po žhavém uhlí. Hledači se denně scházejí, aby překračovali oblasti tradičního povědomí tím, že kráčejí záhonem ze žhavých uhlíků. Teplota uhlíků a doba, po kterou jsou jí vystaveni, stačí na to, aby došlo z pohledu medicíny k závažným popáleninám chodidel, a přesto tisíce těch, kdo to uskutečnili, vycházejí z tohoto procesu zcela bez poranění. Než dojdete k unáhlenému závěru, že uhlíky nebyly ve skutečnosti tak horké, vezměte v úvahu počet účastníků, kteří váhali ve své víře a při chůzi po stejném záhonu rozžhavených uhlíků se spálili.

Obdobně i věda jednoznačně tvrdí, že HIV virus působí AIDS. Nemá ale žádnou představu o tom, proč se u velkého počtu těch, kteří jsou virem nakaženi celá desetiletí, tato nemoc neprojevila. Ještě nepochopitelnější jsou případy pacientů v konečném stadiu rakoviny, kteří se uzdravili spontánním ústupem nemoci. Protože tyto remise jsou mimo hranice konvenční teorie, věda zcela opomíjí fakt, že k nim dochází. Spontánní remise jsou přehlíženy jako nevysvětlitelné výjimky z našich současně platných pravd anebo se jednoduše vysvětlují chybnou diagnózou.

Když se pozitivní myšlení pokazí

Dříve než budu pokračovat v povídání o neuvěřitelné moci naší mysli a o tom, jak mi můj výzkum buněk umožnil nahlédnout, jak fungují v těle dráhy propojující mysl a tělo, musím jasně říci, že nevěřím tomu, že pouhé pozitivní myšlení vede vždy k vyléčení těla. K tomu, abyste skutečně ovládali své tělo a život, potřebujete víc než jen „pozitivní myšlení“. Nasměrování naší duševní energie směrem k pozitivnímu, život tvořícímu myšlení a eliminace všudypřítomných, energii vysávajících a oslabujících negativních myšlenek je důležitá pro naše zdraví a duševní pohodu. Ale, a myslím toto ALE velkými písmeny, pouhé pozitivní myšlení nemusí mít nezbytně na náš život jakýkoliv dopad! Ve skutečnosti se občas stává, že se lidé, kteří „propadnou“ pozitivnímu myšlení, oslabí více, protože se v dané chvíli domnívají, že je jejich situace beznadějná – věří tomu, že už vyčerpali všechny léky pro duši i tělo.

Co tito odpadlíci od pozitivního myšlení dosud nepochopili, je fakt, že zdánlivě „samostatné“ pododdíly mysli, vědomí a podvědomí, jsou na sobě vzájemně závislé. Vědomá mysl je kreativní, je to ta část, která dokáže vyvolat „pozitivní myšlenky“. Naproti tomu podvědomí je skladištěm nahrávek stimulů a reakcí odvozených z instinktů a získaných zkušeností. Podvědomá mysl je striktně navyklá; bude k naší mrzutosti přehrávat stále stejné behaviorální reakce na životní signály. Kolikrát jste se naštvali kvůli takové maličkosti, jako je otevřená zubní pasta? Od dětství vás učili, abyste vždy pečlivě tubu uzavřeli. Když najdete tubu bez víčka, vaše „tlačítka jsou zmáčknuta“ a vy se automaticky rozzuříte. Právě jste prožili jednoduchou část – podnět – reakce – programu chování, který je uložen ve vašem podvědomí.

Když dojde na schopnost čistě neurologických procesů, je podvědomá část mysli milionkrát výkonnější než ta vědomá. Pokud se snahy vědomé části mysli dostanou do konfliktu s programy uloženými v podvědomí, která „mysl“ asi zvítězí? Můžete stále dokola opakovat pozitivní ujištění, že jste k pomilování anebo že se váš rakovinový nádor scvrkne. Ovšem pokud jste jako dítě slýchali stále dokola, že nestojíte za nic a jste neduživí, tyto zprávy naprogramované ve vašem podvědomí podkopávají vaše nejlepší vědomé snahy změnit váš život.Jen si vzpomeňte, jak rychle zmizelo vaše novoroční předsevzetí, že se budete mírnit v jídle, když se vaše rozhodnutí rozplynulo ve vůni pečeného krocana. Více se dozvíme o vzniku sebezničujícího podvědomého programování v kapitole 7 – „Uvědomělé rodičovství“, ale dozvíme se i o tom, jak tyto programy rychle přepsat. Pro tuto chvíli si uvědomte, že naděje je zde stále i pro ty, kdo pozitivní myšlení vyzkoušeli a dopadli velmi špatně.

Placebo: účinek víry

Každý student medicíny se dozvídá, alespoň mimochodem, že mysl dokáže ovlivnit tělo. Dozví se, že některým lidem se začne dařit lépe, pokud věří (falešně) tomu, že dostávají léky. Když se pacientovi uleví poté, co spolkne pilulku z cukru, říká tomu medicína placebo efekt. Můj přítel Rob Williams, zakladatel PSYCH-K, psychologického léčebného systému založeného na energii, říká, že by bylo vhodnější zavést termín percepční efekt. Já tento jev nazývám efekt víry, abych tak zdůraznil, že naše vnímání, ať už jsou správná, či nesprávná, ovlivňují stejným dílem naše chování i naše tělo.

Velebím tento efekt víry, který je úžasným svědectvím hojivé schopnosti těla/mysli. Nicméně, placebo efekt, tzv. všechno je v hlavě, je tradiční medicínou připisován v tom horším případě mastičkářům, v tom lepším slabým, lehce ovlivnitelným pacientům. Na lékařských fakultách se placebo efekt vysvětlí rychle, aby se studenti mohli věnovat skutečným nástrojům moderní medicíny, jako jsou léky a chirurgie.

To je však obrovská chyba. Placebo efekt by měl být důležitým tématem probíraným na lékařských fakultách. Jsem přesvědčený o tom, že lékaři by měli být vzděláváni k tomu, aby rozpoznali sílu našich vnitřních zdrojů. Neměli by přehlížet sílu mysli jako něco podřadného ve srovnání s chemickými látkami a skalpelem. Měli by se vzdát svého přesvědčení, že tělo a jeho součásti jsou v zásadě hloupé a že k tomu, abychom si uchovali zdraví, potřebujeme nutně intervenci zvenčí.

Placebo efekt by se měl stát předmětem velkého finančně podporovaného výzkumu. Kdyby badatelé přišli na to, jak zacházet s placebo efektem, vložili by lékařům do rukou výkonný nástroj k léčbě onemocnění založený na energii a prostý nežádoucích účinků. Léčitelé, kteří využívají k terapii energii, říkají, že takové nástroje již mají, ale já jsem věděc a věřím tomu, že čím více se dozvíme o placebu, tím lépe budeme schopni tohoto efektu využívat v klinické praxi.

Jsem přesvědčen o tom, že důvodem, proč byla mysl tak rychle v medicíně zavržena, není jen dogmatické myšlení, ale také finanční kritérium. Pokud dokážete silou mysli vyléčit své neduživé tělo, proč byste chodili k doktorovi a hlavně – proč byste si kupovali léky? Vlastně jsem se docela nedávno naštval, když jsem zjistil, že farmaceutické společnosti studují pacienty, kteří reagují na pilulky z cukru s cílem vyloučit je z klinických zkoušek. Výrobce léků samozřejmě znepokojuje, že se ve většině klinických studií ukazuje, že placebo, „falešné“ léky jsou stejně efektivní jako jejich vyprojektované chemické koktejly (Greenberg, 2003). Ačkoliv farmaceutické firmy trvají na tom, že se nesnaží ulehčit schvalovací proces pro léčiva, která nejsou účinná, je zcela zřejmé, že účinnost placeba je pro farmaceutický průmysl hrozbou. Zpráva, kterou vysílají výrobci léků, mi připadá jasná: pokud nedokážete porazit placebo pilulky v poctivém boji, prostě takovou soutěž zrušte.

Skutečnost, že většina lékařů není vychována k tomu, aby brali v úvahu vliv placebo efektu, je paradoxem, protože někteří historikové tvrdí, že dějiny medicíny jsou z větší části dějinami placebo efektu. Doktoři po většinu času neměli efektivní metody boje s onemocněním. K nejznámějším postupům předepisovaným kdysi hlavním proudem medicíny patří pouštění žilou, ošetřování ran arzenem a příslovečný všelék – olej z chřestýše. Není pochyb o tom, že někteří pacienti (opatrné odhady hovoří asi o jedné třetině populace, která je zvláště citlivá vůči hojivé síle placebo efektu) se po těchto procedurách cítili skutečně lépe. Dnes, kdy lékaři v bílých pláštích aplikují léčebné procesy přesvědčivě a rozhodně, mohou pacienti věřit, že daný postup působí – a proto se tak i stane, ať už se jedná o skutečný lék, anebo jen cukrovou pilulku.

I když se medicína z větší části nezajímá o to, jak placebo funguje, v poslední době se na tuto otázku zaměřuje několik badatelů. Výsledky jejich studií naznačují, že to nejsou jen nějaké potřeštěné metody 19. století, které placebo efekt podporují, ale že se to týká i moderních sofistikovaných lékařských postupů a technologií, včetně té „nejkonkrétnější“
části medicíny – chirurgie.

Studie uskutečněná na Baylor School of Medicine a publikovaná roku 2002 v New England Journal of Medicine se věnovala hodnocení výsledků chirurgického ošetření u pacientů, kteří trpěli úpornými a vysilujícími bolestmi v koleně ( Moseley et al., 2002). Hlavní autor studie, doktor Bruce Moseley, „věděl“, že operace kolene jeho pacientům pomohla: „Všichni dobří chirurgové vědí, že v chirurgii placebo efekt neexistuje.“ Moseley se ovšem snažil přijít na to, která část operace přináší jeho pacientům úlevu. Rozdělil pacienty do tří skupin. Jedné skupině pacientů Moseley odříznul poškozenou chrupavku v koleně. U druhé skupiny provedl výplach kolenního kloubu, kterým odstranil materiál, o němž se domníval, že způsobuje zánět. Třetí skupina podstoupila „falešnou“ operaci. Pacient byl v lokální anestezii, Moseley provedl tři standardní řezy a pak mluvil a choval se stejně jako při skutečné operaci – dokonce cákal solným roztokem, aby to vypadalo jako vyplachování kolene. Po 40 minutách Moseley zašil rány, jako kdyby provedl skutečnou operaci. Všechny tři skupiny pacientů dostaly stejnou pooperační péči, jejíž součástí bylo cvičení.

Výsledky byly šokující. Ano, skupina, které byla provedena operace, se – podle očekávání – zlepšila. Ovšem placebo skupina se zlepšila úplně stejně jako obě předchozí skupiny! Navzdory skutečnosti, že každoročně se provádí 650 000 operací artritidy kolenního kloubu, každá v ceně zhruba 5 000 dolarů, výsledky byly Moseleymu naprosto jasné: „Moje chirurgické umění nepřineslo těmto pacientům žádný užitek. Celý přínos chirurgie při osteoartritidě kolene byl placebo efektem.“ Televizní zprávy barvitě líčily tyto senzační výsledky. Na záběrech jste mohli vidět členy placebo skupiny, jak chodí a hrají basket, zkrátka dělají věci, které před „operací“ nesvedli. Placebo pacienti se dozvěděli o tom, že podstoupili falešnou operaci, až po dvou letech. Jeden z pacientů, Tim Perez, který musel chodit před operací o holi, nyní hraje košíkovou se svými vnoučaty. Vlastně shrnul téma této knihy, když v programu Discovery Health Channel řekl: „V tomto světě je možné cokoliv, když do toho vložíte svou mysl. Vím, že lidská duše dokáže zázraky.“

Studie ukázaly, že placebo efekt je účinný i při léčení řady jiných onemocnění, včetně astmatu a Parkinsonovy choroby. Při léčení deprese je placebo skutečnou hvězdou. Takovou, že psychiatr Walter Brown z Brown University School of Medicine navrhl, aby se staly placebo pilulky první metodou volby u pacientů s lehkou či středně těžkou depresí ( Brown, 1998). Pacientům by se řeklo, že dostávají lék, který neobsahuje žádnou aktivní látku, ale to by nemělo utlumit účinnost těchto pilulek. Studie naznačují, že i když lidé vědí, že nedostávají lék, placebo pilulky stále účinkují.

O síle placeba svědčí zpráva Federálního ministerstva zdravotnictví Spojených států. Tato zpráva zjistila, že polovina pacientů se silnou depresí, kteří brali léky, se zlepšila, ale zlepšení nastalo také u dvaatřiceti procent pacientů, kteří dostávali placebo (Horgan, 1999). I tyto působivé výsledky mohou sílu placebo efektu snižovat, protože řada účastníků studie si uvědomuje, že bere skutečné léky, jelikož zažívají vedlejší příznaky, s nimiž se nepotýkají ti, kteří dostávají placebo. Jakmile si tito pacienti uvědomí, že berou lék, tj. jakmile uvěří, že dostávají skutečnou pilulku, jsou o to více vnímaví k placebo efektu.

Vzhledem k síle placeba není divu, že průmysl vyrábějící antidepresiva v hodnotě 8,2 miliardy dolarů ročně je terčem kritiky těch, kdo obviňují farmaceutické firmy z toho, že přehánějí, pokud jde o účinnost jejich pilulek. Ve svém článku „The Emperor´s New Drugs“ (Nové léky vládců), který publikoval roku 2002 v časopise American Psychological Association (Americká psychologická společnost) Prevention & Treatment profesor psychologie na University of Connecticut Irving Kirsch, zjišťuje, že osmdesát procent účinku antidepresiv, měřeno klinickými testy, lze připsat na vrub placebo efektu ( Kirsch et al., 2002). Kirsch se musel roku 2001 odvolávat na zákon o svobodném přístupu k informacím, aby se dostal k výsledkům klinických zkoušek nejčastěji předepisovaných antidepresiv; tyto údaje neměl k dispozici Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (Food and Drug Administration). Údaje svědčí o tom, že ve více než padesáti procentech klinických zkoušek šesti hlavních antidepresiv tyto léky nepřekonaly placebo – cukrové pilulky. A v rozhovoru pro Discovery Health Channel Kirsch poznamenal, že „rozdíl mezi reakcí na léky a reakcí na placebo byl v průměru menší než dva body na klinické stupnici, která je v rozmezí od padesáti do šedesáti bodů. To je velice malý rozdíl. Takový rozdíl je z klinického hlediska zanedbatelný.“

Dalším zajímavým faktem, který se týká účinnosti antidepresiv, je skutečnost, že během let dopadaly v klinických testech stále lépe, což lze přičíst tomu, že jejich placebo efekt je částečně odvozen z důvtipného marketingu. Čím více se v médiích a reklamách nafukovaly zázračné schopnosti antidepresiv, tím účinnějšími se stávala. Víra je nakažlivá! Nyní žijeme v kultuře, kde lidé věří tomu, že antidepresiva pomáhají, a proto tedy pomáhají.

Janis Schonfeldová, bytová architektka z Kalifornie, která se roku 1997 účastnila jednoho klinického testu účinnosti léku Eff exor, byla „vyjevená“ stejně jako Perez, když zjistila, že byla léčena placebem. Nejen, že jí pilulky pomohly od deprese, jež ji trápila třicet let, ale snímky mozku, které se provedly během studie, ukázaly, že se nesmírně posílila činnost jejího prefrontálního kortexu (Leuchter et al., 2002). Její zlepšení nebylo jen „v její hlavě“. Když se změní mysl, zcela zásadně to ovlivní vaši biologii. Schonfeldová pociťovala také nauseu, což je běžný vedlejší efekt Eff exoru. Je typickým příkladem pacienta, jehož stav se zlepšil díky placebo léčení a který posléze zjistí, že nebral skutečné léky – byla přesvědčena o tom, že se lékaři spletli, protože ona „věděla“, že bere skutečný lék. Trvala na tom, aby badatelé její záznamy několikrát zkontrolovali a tak se ujistili, že lék opravdu nebrala.“

Uvedený text je ukázkou z knihy: Bruce H. Lipton: Biologie víry, s. 105–109 a s. 117–121. Převzat byl ze stránewww.anag.cz a https://www.novoucestou.cz/?p=19411)

 

Zdroj úvodní části: https://www.neviditelnycert.cz/blog/popularne-naucny-koutek/1344-biologie-viry.html#new

 

 

 

Horoskop na období od 25.5. – 31.5. 2015

Nevím

Slunce se pomalu vzdaluje z opozice se Saturnem, zpomalování a komplikace začnou slábnout. Slunce v Blížencích se dostává do konjunkce s Merkurem a Marsem. To přináší velký příliv energie, mentální aktivity, potřebu konat. Je to hektický a rychlý čas. Vliv Marse se v této konjunkci projeví potřebou prosazením si svého, proto se objeví tlak, útoky, hádavost, sklon k bojům a soupeření, ať už v nás či od druhých. Bude použito citového vydírání, manipulace skrze výčitky…

Vzhledem k tomu, že Merkur v Blížencích je retrográdní (do 11. 6.), objevují se nedorozumění a překrucování v komunikaci a na hmotné úrovni se objevují poruchy mobilů. Zmatek v informacích, nejasnosti a nekonkrétnosti. Vzhledem k tomu, že celá konjunkce je v kvadratuře s Neptunem, tento týden se nedorozumění, klam, závoj a hlavně nejasnost a nekonkrétnost více zviditelní. Lidská mysl prochází velkým působením „božského vědomí“, které rozpouští staré mentální formy, přestává fungovat to, na co jste byli zvyklí, a tím se dostáváte do nejistoty a nevíte jak jinak. Dostáváte se do situací, kde hledáte nová řešení, pochopení a uvědomění. Můžete mít pocit, že ničemu nerozumíte, nechápete. Dovolte si NEVÍM. V nevím se právě rodí něco nového, a když si prožijete s důvěrou tento stav, využijete veškerý potenciál.

Každý máme ve svém životě nějakou hru (máme své „hračky“) - systém života, a ten systém přestal fungovat. Byly vám vaše hračky sebrány….a co teď? Proto se můžeme cítit, že jsme zmatení, co a jak dál? Čím více budete lpět na svém starém chování, přístupu k životu, tím větší zmatek a zklamání pocítíte.

Neptun je v neharmonickém aspektu na Slunce, Marse a Merkura, proto se objeví nevědomé hry, které používáme vůči ostatním, vůči sobě. Pokud mě ovládá nevědomí, nejsem schopen tyto hry vidět a v této době se vše jen zesílí, zintenzivní. Je tady velký rozpor mezi myslí a nevědomím. Nezralá mysl chce velet a kontrolovat. Nevědomé hry a hluboké poznání – božské vědomí (které si v sobě neuvědomujeme, proto je skryto v nevědomí) se chtělo ovlivnit nezralou myslí. Proto se objeví velký vnitřní rozpor mezi egem a vyšším vědomím.

Ve skutečnosti to vše vede k větší harmonii.

Hezký týden. Petra Nel

 

 

https://www.astrologiepetranel.cz/category/horoskop/

 

 

 

 

LÉČIVÉ MILOVÁNÍ

 

Existuje jedno lidové rčení: "Milování je lékem chudých". Také taoistická tradice přiznává milování tělesné léčivé účinky, kromě toho jej však považuje za možnost povznesení duše. Taktéž mnoho jiných východních duchovních cest transformovalo milování v opravdové umění.

Přitom se v dnešní době někteří lékaři shodují v názoru, že soulož může vést až k vyčerpanosti a psychické neřesti. Jak je možný tento názorový rozdíl? Co působí léčivě a co vyčerpává? Které složky sexuálního aktu dávají takové potěšení, že po něm téměř všichni touží, a co způsobuje frustraci, potlačování a nespokojenost?

V knihách, filmech a jinde se dnes můžeme dozvědět, že odpovědí na všechny tyto otázky je milování se s plnou kontrolou sexuálního potenciálu. Je to čerstvý vítr volně proudící v oblasti sexuality.

Znamená to zapojit se plně do erotické, sexuální a milostné aktivity, při níž se sleduje naprostá kontrola či potlačení sexuální funkce tím, že je vykonávána inteligentně. V zásadě se sleduje plné oddělení orgasmu od ejakulace. Ejakulace je dovolena, jen když pár sleduje plodivé cíle a snaží se počít dítě.

Plná kontrola sexuálního potenciálu předpokládá pohlavní styk bez ejakulace, ale s možností dosažení neomezeného počtu orgasmů u obou milenců (současně či zvlášť).Tento způsob prožívání pohlavního aktu tak nekončí ejakulací u muže a explozivním vybitím tvořivého, specifického potenciálu u ženy. Plná kontrola sexuálního potenciálu je vyšší formou erotiky, jež umožňuje biologickou přeměnu tvůrčího sexuálního potenciálu na vyšší formy vitální, psychické, mentální, duchovní energie, což podmiňuje vznik určitých procesů směřujících k vnitřnímu povznesení diky jemným procesům transmutace a sublimace energie.

Transmutace je přeměna jednoho chemického prvku v druhý přeskupením atomů, kterou provází obrovské uvolnění energie. K té dochází přirozeným radioaktivním rozpadem či jadernou reakcí, jež jsou možné za určitých podmínek dokonce i v oblasti biologické při malých teplotách.

Inženýr biolog L. Kervran, jako první, celou řadou epochálních pokusů potvrdil nepopíratelnou reálnost procesů atomové biologické transmutace na slabou energii. Podle jeho experimentálních výkladů k těmto transmutacím ve struktuře živé hmoty dochází neustále jak na úrovni rostlinné, tak živočišné, v rámci specifických metabolismů se zvolna uvolňuje obrovská energie.

Zásadní práce vědeckého pracovníka C. L. Kervrana týkající se této záhadné oblasti vyšly francouzsky v nakladatelství Maloine a nesou název: "Důkazy o existenci biologických transmutací" a "Transmutace na slabou energii".

Sublimace je proces, který označuje komplexní jevy, jež se sexualitou zdánlivě nesouvisejí, ve skutečnosti však mají své energetické zdroje v síle, která je výsledkem trvalé biologické přeměny vůlí kontrolovaných sexuálních podnětů. V důsledku biologické přeměny sexuálního potenciálu, prostřednictvím vědomé kontroly sexuální funkce, se prvotní sexuální podnět mění jako frekvence vibrací na téměř novou energii, mnohem větší než byla na výchozí úrovni.

K sublimaci dochází do té míry, že stávající energie bude směrována k novému, nesexuálnímu cíli, ve kterém se odrážejí cíle zhodnocené biologicky, psychicky, mentálně i duchovně.

Z neznalosti principů působení těchto jevů si někteří lékaři myslí, že semeno musí vyjít ven, aby organismus nepoškodilo. Avšak z pohledu těch, kdo pěstují plnou kontrolu sexuálního potenciálu, to je úsměvné, jelikož jejich zdraví je den za dnem posilováno a radost ze života narůstá.

V orientálním pojetí se milostný akt při plné kontrole sexuálního potenciálu stává předstupněm k extázi, v níž pár expanduje směrem k nekonečnu a překonává tak veškerou omezující podmíněnost.

Milostný akt s plnou kontrolou sexuálního potenciálu poskytující štěstí v páru, umožňuje lidským bytostem dosáhnout láskou čehosi mimořádného. Oba milenci v extázi objevují, že biologickou složku přitažlivosti vůči opačnému pohlaví nepředstavuje jenom pud, nýbrž i jiné, tajemné aspekty - jemné energetické, psychické a emocionální aspekty, jež jsou začleněny do komplexního systému sexuálně afektivního mentálního jednání.

Plná kontrola sexuálního potenciálu - úspěšně dosahovaná v určitém časovém intervalu - probouzí a posiluje psychické a mentální schopnosti obou milenců, přesahující běžnou úroveň. Pouze při plné kontrole sexuálního potenciálu se milostná hra, jež vyvolává pocit štěstí, odehrává na úrovni přesahující biologickou úroveň, na úrovni kosmu, nekonečna.

Podle duchovních učení vzniká celý vesmír z kosmické jednoty mužského (+, jang) a ženského (-,jin) principu, jehož výrazem je na lidské úrovni milování. Z hlediska plně dosažené kontroly sexuálního potenciálu oběma partnery je milování účinným prostředkem k dosažení trvalého štěstí a blaženosti, přičemž se vychází od konečného a dospívá k nekonečnému. Orientální moudrost v tomto ohledu praví: "Tehdy, když je láska díky plnému zadržení semene bez konce, nemožné se stává lehce možným."

Na amerických univerzitách je dnes patrný výrazný vliv Wilhelma Reicha, který je považován za jednoho z mistrů nekonformního myšlení. Jeho neslavnější prací je "Funkce orgasmu". Někteří francouzští psychoanalytikové ho považují za nejpronikavějšího a nejbystřejšího analytika důsledků potlačovaného sexu.

"Bude zapotřebí úsilí několika generací, aby byla sexualita oceněna podle své skutečné hodnoty.(...) Tato biologická energie, pakliže je potlačována, vede k orgastické impotenci - jíž trpí většina lidí- a stává se zdrojem iracionálního, ba patologického chování všeho druhu. Léčba psychických poruch v první řadě předpokládá, aby člověk znovu našel a posílil svou přirozenou schopnost milovat. To je možné za určitých společenských podmínek a za předpokladu, že se člověk vydá po autentické duchovní cestě, která může vést k sebepoznání.", říká Reich.

Léčivé milování vychází z poznatku, že různé polohy usměrňují energii různými směry, čímž tělu umožňují, aby se soustředilo na nerovnováhu a harmonizovalo ji. Soulož vždy vyvolává změny v dýchání, srdečním tepu, krevním oběhu, žlázovém vyměšování a mozkových vlnách. To je správné, neboť mužský i ženský princip působí v souladu a navzájem se doplňují.

20 důvodů, proč se milovat jen s plnou kontrolou sexuálního potenciálu

1. Rychlé a přirozené sladění struktury těla

Milostný akt s plnou kontrolou sexuálního potenciálu kromě toho, že je mimořádně příjemný, se rovná hodině hraní tenisu nebo 45 minutám joggingu. Navíc "antistresové" látky (endorfiny), které jsou vylučovány při déletrvající sexuální rozkoši, mohou jako zázrakem utišit záchvaty bulimie (tj. chorobné, neovladatelné chuti k jídlu). Je dokonce možné nahradit kondiční běh nebo jednotvárné odtučňovací kúry bezednými milostnými hrátkami s plnou kontrolou sexuálního potenciálu.


2. Osvěžení krve

Od 15 nádechů a výdechů za minutu ve stavu klidu se při milostných hrátkách s plnou kontrolou sexuálního potenciálu díky vzrušení dospěje ke 30 nádechům a výdechům. Důsledkem toho je mužovo i ženino tělo lépe zavlaženo, lépe okysličeno. Rychle se tak spálí skoro všechny zbytky kysličníku uhličitého a krev se přirozenou cestou osvěží. Pouhých 15 minut milování s plnou kontrolou sexuálního potenciálu je rovno téměř 75 minutám kondičního běhu.


3. Povzbuzení trávení přirozenou cestou

Sliny, které si podle některých amerických badatelů milenecký pár při milostných hrátkách s plnou kontrolou sexuálního potenciálu spontánně vyměňuje, usnadňuje trávení a má blahodárný vliv na posílení imunitního systému. Při dlouhém, dráždivém polibku se kromě jiného vyplaví 9mg tuku a 0,45 mg solí.


4. Úprava menstruačního cyklu přirozenou cestou a jeho zkrácení na jeden či dva dny

Omezený a neuspořádaný sexuální život bez plné kontroly sexuálního potenciálu se u žen často projevuje nepravidelnou, dlouhotrvající (6-7 dní) či hojnou a bolestivou menstruací. Naproti tomu pravidelný pohlavní akt s plnou kontrolou sexuálního potenciálu kromě jiného napomáhá hormonální vyváženosti, a tak přirozenou cestou upravuje menstruaci. Na druhé straně odborné studie prokázaly, že ženy, jež mají desítky mnohonásobných a dlouhotrvajících orgasmů bez ochabnutí (stejně jako ty s plnou kontrolou sexuálního potenciálu), vylučují velké množství endorfínů a mají menstruaci velice krátkou, pravidelnou a bezbolestnou. V případě pokročilých praktikantek krvácení na 3-4 měsíce zmizí a příslušná žena se cítí skvěle a překypuje energií.


5. Plná kontrola sexuálního potenciálu vede u žen k zcela přirozenému zvětšení objemu ňader

Působením prudkého vzrušení a většího průtoku krve mohou ňadra při milostném aktu s plnou kontrolou sexuálního potenciálu zvětšit svůj objem až o 25 %. Rovněž bylo zjištěno, že se výrazně zvyšuje citlivost ňader na smyslné doteky a laskání, což u ženy snáze vyvolává pocity rozkoše.


6. Urychlení průchodnosti střev

Díky výraznému a důkladnému stahování břišních svalů při pohlavním aktu s plnou kontrolou sexuálního potenciálu dochází k povšechné, přirozené masáži krajiny břišní na povrchu i uvnitř, což kromě jiného prospívá průchodnosti střev.


7. Posílení břišních svalů přirozenou cestou

Při intenzivním milování s plnou kontrolou sexuálního potenciálu jsou často a na delší dobu příjemně a přirozeně aktivovány břišní svaly. Dochází k tomu hlavně díky bránici. Tento důležitý sval, oddělující dutinu hrudní od dutiny břišní, se působením zrychleného dechu rytmicky a harmonicky stahuje a uvádí tak do pohybu břišní svaly.


8. Zlepšení a snížení potřeby spánku přirozenou cestou

Je obecně známo, že dlouho trvající rozkoš je pro muže vynikajícím sedativem. Téměř ke stejnému projevu dochází i u ženy. Tyto výjimečné zklidňující, utišující a osvěžující účinky vyplavují endorfiny.


9. Snížení nebo úplné zbavení se úzkosti v krátké době

Milujeme-li se s plnou kontrolou sexuálního potenciálu, poměrně rychle v sobě probudíme určité mimořádné schopnosti, mezi nimiž stojí za zmínku: odstranění stresu, hluboká uvolněnost, dobrá nálada, euforie, smysl pro humor. Příčinou těchto výdobytků je opět masivní vylučování endorfinů, k němuž dochází v okamžiku orgasmu bez ejakulace (ochabnutí). Na reflexní úrovni se díky laskání projeví skutečná síla uvolněnosti. Plné a bouřlivé milování s plnou kontrolou sexuálního potenciálu, které je také fyzickou činností, umožňuje mimo jiné rychlé odstranění svalového, nervového a psychického napětí.


10. Přirozené povzbuzení krevního oběhu

V době sexuálního podráždění dochází ke značnému prokrvení jak erotogenních zón, tak celého těla. Tepny se mírně uvolňují. Rovněž prudká rozkoš, která se dostavuje, způsobuje, že se tepny postupně roztahují, což s sebou přináší celkový pocit blaženosti a neskonalého štěstí.


11. Přirozený boj proti bolesti a fyzickému utrpení

Neobyčejně prudká sexuální rozkoš, již zakoušíme při milostném aktu s plnou kontrolou sexuálního potenciálu, způsobuje, že se mnohonásobně překračuje práh bolesti. Bylo zjištěno, že poté co žena dosáhne 5-10x orgasmu bez ochabnutí, je například mnohem méně citlivá ke vpichu injekce než předtím anebo 5 dní potom. Tak bylo možno ověřit výrazný anestetický (znecitlivující) účinek, který takové milování má, a v mnoha případech bylo zjištěno, že se práh bolesti může po milování s plnou kontrolou sexuálního potenciálu zvyšovat po dobu 2 hodin až o 70 %.


12. Význačné, přirozené a trvalé upravení činnosti štítné žlázy

Hypofýza - "podrážděná" díky intenzivní a dlouhotrvající rozkoši a rozkoš vyvolávající - upravuje přirozenou cestou činnost štítné žlázy. Jak je známo, funguje-li štítná žláza nad hranicí běžné úrovně, jsme podráždění, horečnatí a vysílení. Když však činnost štítné žlázy klesne pod běžnou úroveň, dostavuje se mrazení a máme co dělat s abnormálním přírůstkem na váze a velmi značně se snižuje libido.


13. Probuzení a rozvoj "pozitivního stresu" v sobě

Nadledvinky jsou při pohlavním aktu s plnou kontrolou sexuálního potenciálu harmonicky stimulovány hypofýzou, a tak vytvářejí hormony "pozitivního stresu". První z nich, adrenalin, nám okamžitě a mocně podráždí smysly v případě bleskového milování. Méně známý kortizon nám umožňuje prostě a rychle se bránit proti depresi. Nadledviny vylučují rovněž hormony touhy, které se nazývají androgeny. Jednoduše řečeno, při milování s plnou kontrolou sexuálního potenciálu jsou hojně vylučovány téměř všechny složky, které jsou potřebné pro kvalitní soulož, která může trvat celé hodiny, aniž muž ejakuluje a aniž žena ochabne, když dosáhne desetkrát orgasmus.


14. Přirozené a důkladné zvlhčení pokožky

Intenzivní a dlouhotrvající rozkoš způsobuje zvýšené vyplavení estrogenních (ženských pohlavních) hormonů, což má za následek lepší hydrataci veškeré pokožky, která se tak stává vláčnější, lesklejší, pružnější, hebčí a vykazuje zvýšené množství kolagenu.


15. Zcela přirozené procvičování a zlepšení paměti

Hypotalamus, centrální žláza hormonálního systému, je také sídlem paměťových center. Průzkum, uskutečněný mezi indickými jóginy, prokázal, že intenzivní a dlouhotrvající milostný akt s plnou kontrolou sexuálního potenciálu vyvolává, usnadňuje a posiluje mentální procesy, mezi něž patří i paměť. Obrovská energie, která je zpodobňována v auře, při takovémto milostném spojení velice prospívá vnitřnímu soustředění a usnadňuje jak procesy rychlého, tak i dlouhodobého zapamatování.


16. Nejlepší, naprosto přirozená metoda antikoncepce

Intenzivní a dlouhotrvající milostné spojení s plnou kontrolou sexuálního potenciálu předpokládá zcela pozastavit na neurčitou dobu ejakulaci, a právě proto je to ta nejpřirozenější a nejjistější metoda antikoncepce. Ženy, které praktikují milování s plnou kontrolou sexuálního potenciálu se stejně založenými muži, přestávají být stresovány možností nežádoucího otěhotnění.


17. Dokonale přirozený a harmonický trénink srdce

Od 70-80 tepů za minutu (průměrně) v klidovém stavu se srdeční rytmus po dobu milostného splynutí s plnou kontrolou sexuálního potenciálu postupně zvyšuje až na 100-120 tepů za minutu po dobu fáze plató (po dobu vzrušení). V okamžiku orgasmu bez ejakulace (ochabnutí) se dosahuje srdečního rytmu 110-130 tepů za minutu. Právě proto se má za to, že milování s plnou kontrolou sexuálního potenciálu je velice dobrý přirozený proces tréninku srdce.


18. Plný humor a probuzení dobré nálady

Mocná euforie, která se objevuje a trvá řadu dní po milostném aktu s plnou kontrolou sexuálního potenciálu, se vysvětluje mimo jiné spojeným působením dvou neurotransmiterů, serotonimu a dopaminu, které pod vlivem intenzivní a dlouhotrvající rozkoše hojně vylučuje hypofýza. Tyto neurotransmitery přirozeným způsobem dodávají energii mozku a krvi, a tak vytvářejí všeobecnou euforickou dynamiku, která je "nakažlivá" pro většinu lidí, s nimiž přijdeme do styku.


19. Důkladné uvolnění svalů

Dotýkáme-li se a hladíme-li příjemným způsobem kůži, dochází k velké stimulaci, která prochází nejprve kůží, pak specifickými nervovými převody, až posléze dorazí do pohybového centra v míše a mozku. Prostřednictvím reflexního systému se tato blahodárná stimulace krátce nato odrazí ve svalech, které se tím výrazně uvolní.


20. Zlepšení stavů, které jsou průvodním jevem v těhotenství

V těle těhotné ženy - zaplaveném hormony (zvláště v prvních měsících těhotenství) dochází k zrychlení krevního oběhu, především v dolní části břicha, což posiluje a dokonce usnadňuje sexuální reakci. Rozkoš v takovýchto situacích často posilují výrazné a velice příjemné stahy dělohy, jež v takovémto případě mnohem citlivěji reaguje.

Konečná úvaha

Východní moudrost už po tisíce let tvrdí, že sexualita může být pro lidi prostředkem k povznesení, duchovnímu růstu. Lidská bytost musí přehodnotit svůj postoj vůči rafinované a vznešené erotice. Nemůžeme potlačovat úroveň, jejímž prostřednictvím se v člověku projevuje tvořivá božská energie. Nelze dosáhnout skutečného duchovního růstu tím, že budeme popírat nebo oklešťovat některou stránku života, protože negativistický postoj všeho druhu nás vzdaluje od božskosti. Zapovězení jakýchkoli odkazů k sexuální oblasti, anebo opačný extrém, libování si v oplzlostech, v pokleslé, zvířecké sexualitě jsou přístupy, které ničí vše, co je v lidské bytosti nejvznešenějšího, nejněžnějšího, nejčistšího a nejbožštějšího.

Člověk je povinen poznat sebe sama ve všech ohledech. Měl by usilovat o ucelené poznání a jít autentickými duchovními cestami, které ho dovedou k realizaci vlastního já. A tajné spisy tvrdí, že člověk může povznést své vědomí i využitím největší bytostné energie - energie sexuální.

Převzato z : www.jogin.cz

 

 

 

JAK NA RAKOVINU PODLE Dr. JOHNA HOPKINSE

 

Dr. JOHN HOPKINS ze svého "JOHN HOPKINS HOSPITAL" VZKAZUJE SVÝM PACIENTŮM : Po letech, kdy se lidem říkalo, že chemoterapie je jedinou cestou jak se pokusit (POKUSIT SE je tu klíčové slovo) odstranit rakovinu, bych vám rád řekl, že existují alternativní postupy.

 

1. Každý člověk má v sobě rakovinové buňky. Ty se nezjistí standardními testy, dokud se nepomnoží na několik biliónů.

Když vám lékaři řeknou, že po léčení už nemáte žádnou rakovinovou buňku v těle, znamená to prostě jen fakt, že testy nejsou schopny zachytit rakovinové buňky, jichž je méně než detekovatelné množství.

2. Rakovinné buňky se objeví asi tak 6x až 10x za lidský život.

3. Když je imunitní systém člověka silný, rakovinné buňky jsou zničeny a je jim zabráněno v množení.

4. Když se rakovina objeví, je to znamení, že organismus strádá vícečetným nutričním deficitem.

5. Proto změňte dietu a zařaďte potravní doplňky.

6. Chemoterapie obsahuje jedy, které zabíjí rakovinové buňky, ale také zabíjí buňky kostní dřeně, gastrointestinálního traktu , a také poškozují orgány jako játra, ledviny, srdce, plíce, atd.

7. Počáteční léčba chemoterapií nebo ozařováním vede zprvu často ke zmenšování tumoru. Později , při prodlužované léčbě, však už takový účinek nemá.

8. Když je tělo zatíženo toxiny z chemoterapie a radiace, je náchylnější k různým infekčním chorobám a komplikacím.

9. Radiace kromě toho, že poškodí rakovinové buňky, způsobí také popálení, jizvy a poškození zdravých buněk, tkání a orgánů.

10. Chemoterapie a radiace může způsobit, že rakovinové buňky zmutují, stanou se rezistentní vůči další léčbě, a bude obtížné je zničit.

11. Efektivní cesta jak zničit rakovinové buňky, je vyhladovět je, a tím nepodporovat jejich množení.

12. Rakovinové buňky potřebují :

CUKR.Náhražky cukru na bázi ASPARTAMU jsou škodlivé. Používejte raději malé množství medu nebo melasy.

MLÉKO: mléko nutí tělo produkovat mucin, zvláště v gastrointestinálním traktu. Rakovinové buňky se živí mucinem.

Vynecháním mléka způsobíte, že rakovinové buňky začnou hladovět.

Rakovinové buňky potřebují KYSELÉ PROSTŘEDÍ. Strava založená na mase je kyselinotvorná. Proto jezte ryby a malé množství drůbeže, raději než vepřové a hovězí. Bílkoviny z masa jsou obtížně stravitelné a spotřebovávají mnoho trávicích enzymů. Nestrávené maso zůstává dlouho v zažívacím traktu, hnije a přispívá k vyšší toxicitě organismu. Rakovinové buňky mají bílkovinné obaly. Vynecháme-li MASO, uvolníme více enzymů k rozrušení obalůrakovinových buněk.

Dieta založená z 80 % na čerstvé zelenině, ovocných šťávách, celých zrnech, semíncích a ořeších udrží v těle zásadité prostředí.

Čerstvá zelenina obsahuje živé enzymy, které se snadno absorbují a dostanou se do buňky do 15 minut od konzumace. Tím podporují růst zdravých buněk.

Pijte čerstvé zeleninové šťávy a jezte i trochu syrové zeleniny 2x až 3x denně. Enzymy jsou ničeny při teplotě 40 %.

Vyhněte se kávě a čokoládě, obsahují kofein. Ten okyseluje vnitřní prostředí. Zelený čaj je lepší alternativa. Obsahuje složky, které potlačují rakovinu.

13. Pijte filtrovanou vodu, abyste se vyhnuli těžkým kovům z potrubí. /Platí pro USA/. Destilovaná voda okyseluje, vyhněte se jí.

14. Potravinové doplňky jako vitamíny, enzymy a minerály podporují imunitní systém a takzvané ,,killer-cells“, zabijácké buňky, které mohou zničit rakovinové buňky. Vitamín E podporuje APOPTÓZU, schopnost poškozených a nemocných buněk spustit program samozničení.

15. Rakovina je nemoc ducha i těla. Aktivní a pozitivní přístup pomůže lépe se vypořádat s nemocí. Zlost, zahořklost a neschopnost odpouštět vytváří v těle stresující a kyselé prostředí. Naučte se relaxovat a užívejte života.

16. Rakovinové buňky nedokážou přežít v okysličeném prostředí. Denně cvičte, zhluboka dýchejte a dostanete více kyslíku do buněk.

Kyslíková terapie je další účinný prostředek.

17. Dioxiny způsobují rakovinu, zvláště rakovinu prsu. Neohřívejte potraviny balené v mikrotenových sáčcích v mikrovlnce. Nejdříve je vybalte.

Neohřívejte jídlo v plastech. Přendejte je do keramiky nebo skla. Zahříváním se z plastů a mikrotenu uvolňují dioxiny.To platí zvláště pro jídlo, které obsahuje tuk. Tuk lépe vstřebává toxiny, a ty se potom opět uvolňují v našem trávicím traktu. Vodu v plastových lahvích neskladujte v mrazáku.

Mrazem se uvolňují ftaláty. Polystyrenové obaly jsou také zdrojem dioxinů.

18. Dopřejte si vydatný spánek.

Zdroj: https://zdravi-alternativnimedicina.webnode.cz/rakovina/

 

 

 

Jak ovládnout svět!
Znalec přináší varovná slova o tom, kdo námi manipuluje
Oldřich Lukáš

 

Svět ovládá Světovláda! Pouhá konspirační teorie, nebo realita mnohem reálnější než tušíme? Z nezávislých informačních zdrojů k nám občas doputují informace o tom, že v pozadí světových událostí stojí neznámý režisér s neomezenou mocí a kapitálem, avšak s nepatrným sociálním cítěním, neřku-li soucitem a ohleduplností. Tedy kdosi s velkým mozkem, zatvrzelým srdcem a zcela zakrnělou duší.

Indicií, ba i důkazů, že i „na tomto šprochu může být pravdy trochu“, přibývá. Velmi signifikantním rozměrem této problematiky se stává naprostá informační blokáda tohoto tématu ze strany oficiálních médií; po hořkých zkušenostech s těmito ideologickými velkovýkrmnami plnými nestoudných lhářů chrlících zvrácené sugesce si můžeme být téměř jisti, že co uvrhnou do informační klatby, to obsahuje pravdu náramně nebezpečnou našim morálně nemocným mocným. A právě Světovláda je pro naše presstituty stejným tabu jako Area 51 pro občany USA. Zdá se, že v pozadí většiny megalumpáren skutečně stojí bezohlední jedinci, kteří si už dávno zodpověděli existenční otázku „Být či nebýt?“ způsobem jim vlastním.

Přeskočme však temnou historii (Chazary, Rockefellery, Rothschildy, Morgany a další) jakož i tajné organizace nejmocnějších lidí světa (zednáře, Bilderberg, Trilaterární komisi, Římský klub apod.), dokonce i Vatikán, americkou Federální banku, Mezinárodní měnový fond a nadnárodní zločinecké organizace! Ignorujme i jejich věrné poskoky u nás (kolaboranty, vlastizrádce a nenasytné chamtivce v naší politice), neztrácejme čas popisováním „zásluh“ Vondry, Schwarzenberga, Bělobrádka, Teličky, Dienstbiera, Kalouska, Bendy, Duky, Němcové a dalších našich elitářů! Pro tentokrát se zaměřme jen na zničující strategii samotnou, na cíle šílených vládců světa, na jejich projevy v současném dění a v našem každodenním životě!

Abychom ji však pochopili, musíme opustit náš pohled na život, naše hodnotové priority, na etické pilíře naší civilizace. A tak si zkusme představit, že už máme všechno. Absolutně všechno! K tomu navíc gigantické bohatství v bankách, které už ani nedokážeme proinvestovat, abychom měli ještě víc. Začínáme věřit, že svět je jen náš, že my jsme jeho vlastníky a máme právo rozhodovat o tom, co se s ním bude dít. Jenomže je tu 7,5 mld lidí, kteří konzumují „naše“ přírodní a potravinové zdroje, ničí „náš“ vzduch a „naše“ oceány, zabírají nám „náš“ životní prostor, ohřívají „naši“ planetu, stěžují si na platy v „našich“ továrnách atd. Co s tím? Právě proto musíme s hrstkou podobně smýšlejících samozvanců dát hlavy dohromady a vymyslet, jak to zařídit, aby se vše vyvíjelo, jak potřebujeme, aniž by tupí občané (podlidé) všech zemí vytušili, co se to vlastně děje.

Nejprve musíme nastartovat přísně utajenou a dobře maskovanou genocidu, jejímž výsledkem bude zredukování celosvětové populace ze současných 7,5 mld na 0,5 až 1 mld lidí; toto množství plně postačí k zajištění naší existence, více otroků netřeba, byla by to zbytečná zátěž. Otroky se však stanou jen ti, kteří nám budou vděčni za to, že jim umožníme otrocky pracovat a necháme je přežívat (ovšem jen do důchodového věku, jako penzisti jsou nám k ničemu); ponecháme jim ovšem iluzi svobody (cestování, nákupy, řečičky, sňatky, výběr škol a zaměstnání apod.), aby je náhodou nenapadly nepěkné věci.

K redukci populace skvěle poslouží řada nástrojů:

·         války - nejlépe občanské, neboť na nich, jak už máme vyzkoušeno, vyděláme financováním obou stran konfliktu a pak navíc i na rekonstrukci zadlužené zdevastované země (půjčky, které nedokáže splácet jinak než tím, že do našich rukou předá své surovinové zdroje a levnou pracovní sílu)

·         genetika - v laboratořích vyvinuté či modifikované nakažlivé smrtelné nemoci, modifikované plodiny vyvolávající sterilitu a potraty, biologické zbraně různého typu;

·         očkování a léčiva - potlačí projevy vybrané nemoci, ale současně díky jiným látkám zadělají na problémy mnohem horší; skvělé možnosti nabízejí i nanočipy v očkovacích látkách; k tomu je nutno uvolnit národní normy pro uvádění léčiv na trh a jejich testování, padělat výzkumy a statistiky;

·         infikovat vzduch - z letadel rozprašovat látky napadající imunitní systém (barium, nanohliník, viry aj.) a spouštějící epidemie; je nezbytné zajistit si „bianko šek“ na povolení průletů, vše maskovat ochranou ovzduší proti oteplování apod.;

·         kontaminovat pitnou vodu - vysoké dávky fluoru či chloru, nitráty, hormony a různé další jedy; k tomu je nutno rozvolnit národní normy a ze zbylých limitů udělovat co nejvíce výjimek;

·         otrávit potraviny - umělé nebezpečné látky vyvolávající stovky nemocí vč. rakoviny; vhodná jsou různá „éčka“, vysoké dávky soli, cukru a přepáleného oleje, ztužené tuky, GMO sója, těžké kovy, plísně, nestravitelný odpad aj., proto je zcela nezbytné zlikvidovat národní potravinářské normy;

·         elektromagnetický smog – maximálně rozvíjet bezdrátovou komunikaci (TV, rozhlas, mobily, vysílačky záchranných sborů, policie, taxi, MHD, wifiny na pracovištích i v domácnostech…); toto neustále přítomné záření narušuje elektromagnetická pole v buňkách a vede k jejich degeneraci; nepřipustit výzkum dlouhodobého vlivu kumulovaného energetického smogu na zdraví;

·         zbídačovat obyvatelstvo a odebírat mu možnost živit se poctivou prací; výsledkem jsou abnormální stresy, psychické poruchy a nemoci, konflikty v rodinách, sebevraždy, kriminalita, drogy, prostituce, nízká porodnost a další „přednosti“; zakázat zveřejňování těchto souvislostí;

Současně však musíme občanům nalévat do hlav, že všechny naše kroky jsou správné, že je chrání, že právě tak to má být. K tomu ovšem musíme ovládnout média a agentury, které nám budou na zakázku vytvářet mediální prefabrikáty, jejichž posláním je provádět neuvěřitelné manipulace s vědomím lidí. V rozvojových zemích je to „brnkačka“, horkým hlavám stačí pár lží a hesel jištěných uplacenými vlastizrádci, a už se to pere! Největším problémem je však Evropa s její kulturní historií, zkušeností a duchovní vyspělostí. Evropan, který zná historii, má pouto ke své zemi a svou identitu, svědomí a nezávislé myšlení, je opravdu tvrdým oříškem. Má rodinu a nějaký ten majetek, ví o válkách své a vůbec se mu nechce zopakovat si válečnou apokalypsu - navíc kvůli zájmům někoho, kdo je mu ukradený, nebo koho dokonce považuje za zosobnění zla.

Proto boj o vědomí Evropana musí zahrnovat několik zásadních kroků:

·         vygumovat identitu národů i občanů (musí zapomenout na to, čím a kým opravdu jsou, přestat si vážit sami sebe, svých bližních, vytvořených hodnot a odkazů generací předků);

·         zdevastovat duchovní rozměr společnosti, aby občan přestal věřit ve vyšší spravedlnost a ztratil jakoukoliv duchovní oporu (církev - „kázat vodu a pít víno“, rozvinout hrabivost a mocenské ambice; média - místo skutečných hodnot servírovat povrchní šílenosti, bezcenné škváry, pomluvy, lži, negativní informace, vyvolávat závist a nenávist; umění – totéž, dekadence všeho má zelenou …);

·         rozvrátit výchovný systém a školství (zlikvidovat hodnotovou výchovu, pošlapat kulturní a duchovní dědictví, zničit vztah k vlastní zemi a přepsat historii; dát všechna práva žákům, sebrat všechna práva učitelům, zadupat do země úctu, pokoru, šlechetnost a cit, relativizovat základní hodnoty jako dobro, pravda, láska, spravedlnost, ohleduplnost apod.; do učebnic dostat chaos a úchylnosti);

·         rozbít společnost, postavit každého proti každému (adorace chamtivosti, totální politizace společnosti, likvidace spravedlnosti, sociální vyloučení, maximální protěžování parazitujících menšin, ochrana ekonomickým mafií na všech úrovních uplacením justice a policie, vsugerovat občanům iluzi, že o vše se musí bojovat, že účel světí prostředky, že všude je nepřítel, že jiný znamená hodný likvidace …);

·         zničit rodinu (ekonomicky, eticky, psychicky i fyzicky); rodičům znemožnit výchovu zlobivých ratolestí za pomoci tradičních trestů; skvělé k tomu poslouží „juvenilní výchova a justice“, která eliminuje odvěký princip, že rodiče chtějí pro své děti to nejlepší, devalvuje civilizační hodnoty a vnáší do života dítěte chaos. Tento systém učí děti, že mají veškerá práva a žádné povinnosti; a také udávat vlastní rodiče a podávat žaloby na ně. Cíl: stále více dětí násilně odebraných rodičům, které zmizí v zahraničí a skončí v homosexuálních rodinách, pornobyznysu, případně jako zdroje orgánů. Produkuje se tak armáda bezcitných vykořeněných psychopatů a zločinců s naprosto zpřeházeným hodnotovým žebříčkem, kteří se dají dokonale ovládat. Juvenilní byznys už přináší skvělé výsledky v Anglii a Norsku, ale to je málo.  Pro odebrání dítěte musí stačit, nechá-li ho rodič mýt nádobí (pracovní násilí), nedává mu požadované kapesné (ekonomické násilí), nepustí‑li je na feťáckou diskotéku (omezování svobody), brání-li synovi koukat na porno (omezování práva na informace), odmítá-li dítěti učit se ze „slabikáře“ s úchylnými pedofilními perverznostmi (narušení výchovy). Ale měl by stačit i prach v pokoji, rozházené hračky, málo pomerančů v ledničce, zkrátka cokoliv, co juvenilní úředník shledá jako závadné;

·         rozložit právní systém, vymazat z něj etiku, zdravý rozum, cit a spravedlnost; postačí vše předat právníkům (tvorbu zákonů, jejich výklad i uplatňování), ti už to zničí sami. Zahltit společnost tolika zákony a předpisy (nejlépe zmetky plné zbytečných nesmyslů), že se v nich nevyznají ani sami právníci, natož pak podnikatelé či obyčejní lidé. Díky tomu bude možné kdykoliv kohokoliv za asistence justiční mafie zlikvidovat. Spravedlnost se stane služkou moci, právo otrokem peněz;

·         fungující řád nahradit destruktivním neřádem, který celou společnost a lidskou pospolitost rozbije na kusy; do všeho vnést chaos, zničit tradiční zvyklosti a pravidla hry;

·         eliminovat úctu k životu a člověku vůbec (TV seriály a filmy, kde „hrdina“ prolije co nejvíce krve nebo alespoň zkope do hlavy každého, koho potká; tichá podpora sadistů uřezávajících hlavy, upalujících bezbranné, kamenujících ženy apod.).

Cílem toho všeho je zničit vnitřní etos obyvatelstva, jakési vyšší principy mravní celých národů, které člověku brání jít za hranice svědomí, soucitu a spravedlnosti, čímž se stává obtížně manipulovatelným. Znehodnotí-li se etický, duchovní a národní základ společnosti, odeberou-li se jí tradiční hodnoty a stmelující řád, ztratí národ svou identitu a z plnohodnotných občanů se stanou tupí snadno ovladatelní ovčané.

 

Aby byly završeny i ekonomické podmínky k redukci populace a kolonizaci vybraných zemí, je nutno provést i ekonomické „reformy“, jejichž posláním je:

 

·         zničit ekonomiku státu (nedaří-li se rozpoutat občanskou válku, ve které si svou zemi rozmlátí občané sami) cestou privatizace klenotů ekonomiky (vč. jedinečných know-how, značek a patentů), likvidací tradiční výroby, zemědělství a zpracovatelského průmyslu (v důsledku toho i živnostníků a místních podnikatelů - nezávislé střední vrstvy);

·         zmocnit se klíčových oborů, energetických a surovinových zdrojů (vstup „strategických“ investorů, odliv většiny zisků do zahraničí přes nadnárodní finanční instituce a akciové společnosti); začít s bankami a energetikou, pokračovat se surovinami, vodou, lesy a půdou a skončit ve zdravotnictví a přirozených monopolech;

·         deklasovat odborníky, profesionály a tvůrčí mozky na úroveň výrobní síly u pásů, nebo je přetáhnout do zahraničí, rozprášit kreativní týmy, rozbít učňovské školství (aby se znemožnilo případné „zmrtvýchvstání“ špičkových oborů);

·         trvale vyčerpávat ekonomiku státu odsáváním financí místními parazity („neziskové“ organizace zabývající se menšinami a naprosto bezvýznamnými nesmysly; bobtnání byrokracie, zejména veřejné správy a justice; zahlcení života zbytečnými předpisy a nařízeními EU; neetické přeplácení manažerů, soudců a parlamentních politických stran; exekutorský byznys; „ošetřené“ mezinárodní arbitráže; vynucená imigrace (kvóty na povinné přijímání muslimů) …

·         zatáhnout zemi do imperiálních válek, aby skuteční původci zůstali v pozadí a nic neriskovali; postačí, že budou financovat vývoz různobarevných revolucí (násilné převraty povýšené na všelidová hnutí) a mediální propagandu, která zamění agresory a napadené, povýší žoldáky na poradce, vrahy na ochránce a jejich zločiny svede na jejich oběti. Zkrátka – vytvoří mediální matrix, iluzi, že lež je pravdou, totalita demokracií, bezpráví spravedlností, bezohlednost normou úspěchu, otroctví svobodou. Za naše zájmy pak budou ve jménu zákona pokládat životy neznámí lidé jiných zemí; jejich vlády to budou tvrdě vymáhat a také financovat.

Svět stále rychleji odhaluje, že náš milovaný dolar má nulovou hodnotu, nepodmaněné země dokonce připravují vlastní měnu nezávislou na dolaru a mezinárodním měnovém fondu. Podmaněná část světa nám dodává stále méně surovin a snižuje odběr našeho zboží. Někteří Evropané začínají nezávisle myslet víc, než je zdrávo, takže místní kolaboranti a korupce už nestíhají. Nepodmaněné mozky dokonce drze parafrázují naše postoje a činy v tomto duchu: „My, z boží vůle vyvolení politici a hlavy pomazané, přísaháme na vaše svědomí, že to s vámi myslíme lépe než s našimi konty, že všemu rozumíme lépe než Bůh, že všechno děláme dokonaleji než dokonale, že jsme čestní a poctiví - a to i když krademe (neb tak činíme výhradně ve vašem zájmu), že naše příjmy a majetky jsou synonymem naší skromnosti, zatímco námi stanovené existenční minimum pro vás je symbolem vašeho bohatství; že vůbec netušíme, co je to egoismus, lež a podvod ...“

Světovláda, tedy my – sami sebou vyvolení, vnímáme tento vývoj jako bezprostředně ohrožující naše zájmy. Proto je nutno celý proces urychlit, a to za jakoukoliv cenu (umělé krize, pandemie, násilné převraty, napadení nezávislých zemí pod záminkou, že ony napadly nás …). Jakmile si lidé opravdu naplno uvědomí, že války jim seberou všechno, co mají (majetky, střechu nad hlavou, domov, pitnou vodu, energii, potraviny, léky, bezpečí, blízké lidi, veškeré jistoty a nakonec i život), už je do války nedostaneme! Tím méně, až se provalí, že bojují za zájmy někoho, kdo je léta okrádá a zotročuje, podvádí je a bere jim právo na důstojný život, kdo si chce jen podmanit další země, kde žijí obyčejní lidé, se kterými by si za normálních okolností porozuměli a vzájemně si i pomáhali.

Celé této strategii je nutno přiřadit nevyšší stupeň utajení, nikdo nám nesmí vidět do karet!

Otevřený závěr:

Že je to vše opsáno z Top Secret manuálu „Jak ovládnout svět“? Že přesně tak strategie Světovlády a její vize blízké budoucnosti světa opravdu vypadají? Pak je dozajista vhodné prohlásit, že se nejspíš  jedná o podobnost čistě náhodnou! Že přesto cosi z uvedeného jasně pozorujete i v současném životě české společnosti i celé Evropy? Nejspíš jen náhoda! Nebo na tom přeci jen něco bude? Anebo je to vše jen Orwellovskou utopií?

Pokud si kladete tyto otázky, pak jste důkazem, že lidský mozek byl stvořen pro jiné programy, než vymývání a mediální masáž. A že právě Vy jste těmi nezávisle uvažujícími Evropany, o jejichž vědomí (a svědomí) spustila Světovláda největší bitvu v historii. Tuším, že se o výsledku tohoto kolosálního střetu rozhodne již brzy; jak vše skončí, záleží na každém z nás, na každé naší myšlence, slově, emoci a činu, na našem svědomí, neboť ony napájejí lagunu národního vědomí, co říkáte?

Anebo je to všechno úplně, ale opravdu úplně jinak? Toť klíčová otázka, kterou bychom si měli pokládat co nejčastěji a zejména vždy, když si vyslechneme zpravodajské relace ČT, nebo si přečteme nějaký článek bruselských posluhovačů, našich kolaborantů a vybraných „expertů“. A pak se zamyslet, zda nám někdo nezakrývá pravdu úplně, ale opravdu úplně jinou.

 

Zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Oldrich-Lukas-Jak-ovladnout-svet-373255

 

—————

Zpět