Mise P E R U B O L Í V I E

26.12.2015 11:56

Mise  P E R U   B O L Í V I E

Amazonské pralesy
Indiáni Altiplana
Setkání s ayahuaskou
Pozůstatky incké říše

2.-23. 4. 2016,  71.500 Kč

 

Veškeré přihlášky posílají jak na Míňu Noskovou, demuza@seznam.cz, tak v kopii i na průvodce: Vláďu Svobodu: E mail: vs54@seznam.cz. Děkuji moc a přeji krásné vánoční svátky a snad se na Silvestra uvidíme.

 

Míňa Nosková

777 214872

 

Program

1.den Praha – Santa Cruz (Bolívíe). Odlet z Prahy, Mnichova či Berlína, podle toho, jak bude nejvýhodnejší. Cenový rozdíl bývá i okolo 10.000Kč.  V případě Mnichova či Berlína odjezd najatým mikrobusem z Prahy hlav. nádraž okolo 13.h.í (cca 4h jízdy) typicky odlet v 19.30h přes Madrid do Santa Cruz. V případš odletu z Prahy odlet ve 20.30h, přílet do Santa Cruz ve 13h (nejevnější lety jsou přes USA), přílet okolo 6.ráno druhého dne.

 

2.den Santa Cruz – San Javier (a zpět). Místo speciální meditace.

 

Nejstarší misijní centrum bývalé jezuitské říše v centru Jižní Ameriky. Speciální meditace.

2x 250km / 3-4h najatým či linkovým autobusem (podle celk.počtu účastníků).

3.den Santa Cruz, moderní, nyní již největší město Bolívie (1,6 mil.obyv.)

4.den Santa Cruz - Cochabamba 476km,  nočním nebo denním busem 8h (lze i nočním busem – ušetřit čas).

 

 

4. Samaipata Možnost odbočky a zastávky v Samaipatě, nejzazší incké výspě na okraji Amazonie, příp.v NP Amboró. Obřadní a astronomické centrum se zvláštními symboly.

5. Cochabamba; prohlídka města, socha Krista Redentore jako v Riu.

 

5/6. Přejezd nočním busem do Potosí a k Ocho del Inca. 522km / 9h. Speciální meditace. Nadmořská výška dosahuje až 4.000m.

 

 

6. Ocho del Inca (Inkovo oko), koupání v kruhovém termálním jezeře, výlety do okolí, Ďáblova soutěska.

 

7. Potosí, barokní město, stříbrný kopec Cerro Rico s nejvěšími středověkými doly Ameriky.

 

7.-8. Noční přejezd do La Pazu (lze i přes den). 535km, 9h busem.

¨

8.-9. La Paz – Coroico, 97km/2h bud po nové asfaltové silnici, nebo po známé silnici smrti Ruta del Muerte (výlet na několik hodin).

 

V Coroicu nocleh.

 

10. Pokračování do Rurrenabaque typickou amazonskou silnicí, 300km/12h, možné problémy se sjízdností (prosinec – březen je v oblasti období dešťů).

 

11.-13. Okoli Rurre – tropická džungle,

 

 

 setkání s ayahuaskou, speciální meditace. Letecky do La Pazu.

14. La Paz a okolí – tržiště čarodějnic, příp. kaňon Palca, Měsíční údolí.

 

15.do Tiwanaku (odjezd časně ráno, nejpozději v 7h), brána Slunce a ruiny nejvýznamnější předincké civilizace celé Ameriky. 75km /2h autobusem/minibusem. Odpoledne odjezd na peruánskou hranici a do Puna (2-3h cesty).

 

Jezero Titicaca

 

16. Puno, výlet po jezeře Titicaca na tradiční rákosové ostrovy, noční odjezd do Cuzca (386km / 7h + příp. zastávky), nejlépe odpolední či noční bus.

17. Cuzco, centrum incké říše. Coricancha, Sacsayhuaman.

 

18.-19. Cesta na Machu Picchu, přístup přes sedlo Abra Malaga (4320mnm)

¨

Santa Terezu (výborné termální prameny a koupaliště), zajímavější, levněší, ale náročnější cesta.

Návrat do Ollantaytamba, obří incká pevnost.

 

20.-21. zpět do Cuzca, Cuzco a okolí. …

22.-23.  odlet do Mnichova (či Prahy) ve 13h nebo 18h, přílet do Mnichova v obou případech okolo 19.h večer dalšího dne, odjezd mikrobusem do ČR (příjezd někdy okolo půlnoci).

Cena

71.500 Kč s odletem z Mnichova (příp. cena s odletem z Prahy při stávajících cenách letenek cca 80.000 Kč – může se snížit)

V ceně: Letenka tam a zpět vč. dopravy najatým mikrobusem do Mnichova a zpět). Místní letenka do La Pazu, nájemní či linková autobusová doprava (podle počtu účastníků) po trase.

Vlak Machu Picchu – Ollantaytambo.

Ubytování typicky ve 2-3-lůžkovém pokoji nebo 4-lůžkovém apartmánu, většinou se snídaní (ne ale vždy).

Pobyt v Rurre s ayahuaskou, vč. celodenní stravy.

Cena hlavní letenky záleží dost na včasném přihlášení. Cena letenky je nejnižší, pokud je zakoupena nevratně a co nejdříve. Dodatečně lze na takovéto letence změnit pouze datum odletu, nelze ji však vrátit ani změnit jméno. Cena byla kalkulována s ohledem na co nejnižší možné náklady a bývá dostupná 2-3 a více měsíců před odletem.

V ceně nejsou

Různé fakultativní výlety

Vstupné do turistických objektů

Strava kromě poskytované hotelem

Zdravotní pojištění a pojištění storna

Přihlášky

Ohledně přihlášek kontaktujte Míňu Noskovou 777 214 872, která vám zašle požadované informace a přihláškový formulář. Přihláška je platná pouze se složenou zálohou.

Přihlášku s příslušnou zálohou (35.000 Kč+-příplatky a slevy) zašlete 3 měsíce před odletem, do 20.1./15.2.2015.

Styl mise

Rádi bychom umožnili účast na misi co nejširšímu okruhu zájemců.

Neobjednáváme proto cestu u cestovní kanceláře, ale jdeme levnější cestou - objednáváme průvodce a organizátora v jedné osobě  - pana Svobodu, který zajišťuje všechno potřebné.

Služby jsou voleny ekonomicky, kde je to rozumně možné: levnější ubytování po 3-4 osobách na pokoj, linková autobusová přeprava místo letecké.

Smlouva je uzavřena na průvodcovskou činnost – v rámci průvodcovské a organizační činnosti zajistí požadované služby, ne však jako komplet, ale jako objednavatel jednotlivých požadovaných služeb.  Cesta se vám výrazně zlevní (o 20%, možná i 30% oproti obdobné ceně cestovky), na druhé straně nedává záruky cestovky na celý zájezd. Ručí za průvodcovské a organizační zvládnutí zájezdu, ne za jednotlivé nakupované služby (za ty ručí jejich provozovatel) ani za problémy typu výbuch islandské sopky, zpoždění letadla, náhlá změna kursu dolaru apod.

 Akce nepatří k těm fyzicky náročným. Pro přesuny budeme užívat kombinovanou dopravu,  pronajatá vozidla, místní dopravní prostředky, letadla a trajekt.  

Mise má část meditační, kterou zajišťuje Eva Puklová, a turistickou, kterou zajišťuje Ing. Vladimír Svoboda.

Hlavním úkolem organizátora a průvodce tohoto zájezdu není přednášet Vám podrobně historii indiánských obyvatel ani jednotlivých pamětihodností, ale zorganizovat cestu tak, aby bylo co nejméně časových ztrát, aby jste se vždy dostali, kam je třeba a nezabloudili, sjednávat noclehy a dopravu a radit Vám, jak zemi nejlépe poznat. Organizátor zajišťuje veškeré zázemí a řeší jakékoliv nenadálé příhody. Má samozřejmě značné všeobecné znalosti z místopisu, dějin a reálií navštěvovaných oblastí, ne ovšem na úrovni specialistů na jednotlivé obory a lokality.

Předností ing. Svobody je umění pružně reagovat na aktuální situace a maximálně využít programového času účastníků.  Očekává určitou spolupráci a samostatnost účastníků, zato nabízí maximum nevšedních zážitků a minimum neefektivně stráveného času.

Pasy a víza

K účasti na zájezdu potřebujete cestovní pas (nejlépe biometrický) platný nejméně dalších 6 měsíců.

Pro turistický vstup do navštívených zemí není nutné vízum.

Pojištění

Pojištění není v ceně. Můžete si objednat pojištění storna letenky (okolo 500 Kč), pojištění cesty (zdravotní a další) nebo si je zajistit sami. V případě zájmu budu informovat o aktuální nabídce.

Klimatické poměry

Trasa elé mise vede tropickou Jižní Amerikou. Vůbec to neznamená, že nám bude pořád vedro. Velkou část cesty strávíme na Altiplanu, náhorní andské plošině, v nadmořské výši 2.000-4.000 metrů. Zde je kromě nízkého tlaku vzduchu a dýchacích potíží poměrně chladno. Ranní teploty jsou jen málo nad nulou, odpolední bývají mezi 10-25 st.C.

Vzhledem k nadmořské výšce a blízkosti rovníku nás čeká velmi intenzivní UV záření, proti němuž je třeba se chránit.

V tropech se roční období, na něž jsme zvyklí z domu, nerozlišují, zima a léto zde neexistuje, teplo je stále a slunko je po celý rok téměř v nadhlavníku. Denní kolísání teplot (ráno – odpoledne) je větší než roční (léto – zima). V některých oblastech je v průběhu roku výrazné kolísání srážek – tzv. deštivé a suché období.

Deštivější období je v Amazonii do prosince do března, v Altiplanu až do dubna.

Jazyk

Naprostá většina obyvatel Argentiny, Uruguaye a Paraguaye mluví pouze španělsky, v Brazílii portugalsky. Anglicky se dorozumíte pouze s vybranými průvodci, v lepších hotelích, na letišti atd.

Kontakty

Ing. Vladimír Svoboda, tel.732 606 267, email vs54@seznam.cz

Marie Nosková (Míňa) tel. 777 214 872, demuza@seznam.cz

 

—————

Zpět