Od 17.1. 2017 do 12.2. 2017 poběží u nás na stránkách první online festival ekologických filmů.

18.01.2017 20:19

Od  17.1. 2017 do 12.2. 2017 poběží u nás na stránkách první online festival ekologických filmů. Filmy budou dostupné pro všechny zájemce zcela zdarma z pohodlí domova, dokonce v čase, který si divák sám zvolí jednoduše tím, že si film pustí v den vysílání.
 
O jaké filmy se jedná
Festival představí 12 filmů z Francie, Belgie, Itálie, USA, Slovenska a dalších zemí, všechny opatřeny českými titulky. Filmy se věnují tématům spojenými s plýtváním jídlem, zemědělstvím, farmařením, konzumací masa, palmovým olejem, ztrátou rozmanitosti zemědělských plodin, městským zahradničením a dalším oblastem.
 
Tyto filmy divákům pomohou zorientovat se  a lépe porozumět spletitým problémům dnešní doby. Promítané filmy zachycují různé aspekty výroby potravin ve světě a problémy, jež se objevují napříč kontinenty. Odhalují také provázanost naší každodenní spotřeby potravin se situací v rozvojových zemích. A co je snad nejdůležitější - nabízejí možné způsoby, inspirace a řešení jak se s těmito problémy vypořádat.
 
 
Proč zdarma
Online festival ekologických filmů je celý naprosto zdarma! Jak je to možné, když posbírat informace, natočit filmy, sestříhat je a přinést až domů k divákům stálo spoustu úsilí mnoha lidí? Je to proto, že tvůrci a všichni zúčastnění v projektu považují sdělení filmů za natolik zásadní, že se rozhodli je sdílet zdarma – lidé zkrátka musí vědět, co se opravdu děje.
 
Proč to děláme my
Prostě si nemůžeme pomoci. Viděly jsme filmy na podzim na festivalu Země na talíři v kině a od té doby se snažíme je dostat do škol a knihoven, aby je mohli vidět další lidé. Internet má však to kouzlo, že je může zhlédnout mnohem více lidí, než se vejde do městské knihovny, a proto jsme připravily online festival u nás na stránkách. Filmy tak může zcela zdarma vidět každý, kdo bude mít zájem a v den promítání si film přijde přehrát, dokonce v čase, kdy se mu to bude hodit.
 
Náš web je celý o tom, že jíst se dá jinak. Tak aby nám bylo dobře. A také tak, abychom neškodili přírodě a ostatním lidem. Každé sousto má za sebou příběh, který stojí zato vyslyšet!
 
Proč se na Tebe obracím
Čím více lidí bude vědět, jaká je skutečnost a jakou moc my spotřebitelé máme, tím lépe se všem bude na této planetě žít. Je potřeba rozšířit lidem konzumem a globalizací často velmi zúžené obzory a případně je také povzbudit k činům. To přesně tyto filmy dokážou.
 
Možná budou filmy zajímavé pro Tebe a Vendy osobně, možná nám pomůžete šířit tuto zprávu prostřednictvím Vašeho webu, emailů nebo sdílením na Facebooku. Za to bychom byly velmi vděčné a to je, proč se na Tebe obracím. Nebo prostě jen dejte vědět svým známým, které podobná témata zajímají.
 
Ukázky filmů a program najdeš na https://www.jimejinak.cz/festival/
 
V případě jakýchkoli otázek se na mě neváhej obrátit na emailu eva@jimejinak.cz nebo tel. 737 213 525.
 
Děkuji za Tvůj čas a přeji vám všem doma báječný rok 2017, pozdravuj Vendy i juniora :-)
Eva
 
Eva Cikrytová
Jíme Jinak
www.jimejinak.cz
 

—————

Zpět