Pravidlo - Nejdříve stěhujeme a potom nakupujeme

11.12.2014 10:21

Jak postupovat, když chci svůj domov zařídit podle zásad Feng Shui

Pravidlo – Nejdříve stěhujeme a potom nakupujeme

 

Tak pokud jste se drželi všech mých dosavadních pravidel, tak už víte jak je důležité uklízet a očišťovat prostor kolem sebe.Teď bychom se podívali na to, jak si doma udělat tu správnou útulnou atmosféru podle zásad Feng Shui. Řekneme si něco o tom, jak správně rozmístit nábytek a kdy je ten nejlepší čas začít nakupovat tzv. nápravné prostředky.

 

Tato kapitola je věnována obecným pravidlům a vůbec nemusíte být zneklidněni, když zrovna u vás doma to nebude přesně podle návodu. Pokud ale sami cítíte, že potřebujete změnu, tak neváhejte a stěhujte!

 

Klienti, kteří mě již znají ví, že jsem akční. Jakmile vidím, že by se změnou polohy sedačky změnila i atmosféra v obýváku, tak spolu s klientem začínám stěhovat. Někdy se samozřejmě může stát, že ani přestěhováním nábytku nedocílíme vždy 100% efekt, který bychom očekávali, ale to nás nesmí nikdy zaskočit. Většinou existuje několik dalších náhradních variant, které můžeme vyzkoušet. A kdyby to bylo opravdu nutné, tak sáhneme k nápravným prostředkům.

 

Tak na čem záleží?

 

POSTEL – z postele bychom měli vidět na vstupní dveře do ložnice. Trámy či zkosený strop nad postelí není ideální řešení a pokud se vám špatně spí či máte zdravotní potíže, přestěhujeme postel jinam. Dávejte si také pozor na to, abyste neměli postel hned naproti dveřím do ložnice. Tato poloha, tzv.“ nohy ze dveří“ nevěstí nic dobrého.

Čelo postele by mělo být ukotveno u zdi. Nedávejte si postel pod okno, protože by přes vás šel proud energie a nemuselo by se vám dobře spát.

K posteli byste měli mít pohodlný přístup z obou stran.

 

SEDAČKA – ideální postavení sedačky je v tzv. „vítací pozici“. V praxi to znamená, že je ze sedačky hezký pohled na celou místnost, s výhledem na dveře. Záda sedačky by měly být ukotvené, tj. umístěné před zdí. Nebo, pokud máme sedačku umístěnou v prostoru, tak za ni dejte skříňkou stejně vysokou.

 

PSACÍ STŮL – pokud sedíte za psacím stolem, tak byste měli mít pod kontrolou vstup do místnosti. U psacích stolů se hlídá poloha želvy. To znamená, že když sedíte za stolem, máte mít bezpečný pocit z krytých zad. Jako byste měli na sobě želví krunýř. Nejlepší je plná zeď, paraván či vyšší rostliny. Neseďte před oknem. A pokud si myslíte, že nejlepší výhled od stolu je do rozkvetlé zahrady, tak to nemusí být vždy pravda. Znám lidí, kteří se pohledem z okna natolik kochají, že jim práce stojí.

 

SPORÁK – pokud vaříme, tak bychom měli mít v zorném poli vstup do místnosti. Jednoduše se postavte ke sporáku a rozhlédněte se o 180°. A pokud vidíte dveře, je vše v pořádku.

Je to proto, že přípravě jídla se obecně věnuje velká pozornost a jídlo má navíc přímý vliv na zdraví celé rodiny. Pokud bychom se v této pozici cítili nějak nepříjemně, tj. pokud by byla narušena pozice želvy, tak i uvařené jídlo nebude 100 procentní.

Se sporákem se na rozdíl od výše zmíněného nábytku nedá až tak jednoduše manipulovat. Proto v případě, že na dveře nevidíte, musíme přistoupit k nápravným prostředkům. Tím v tomto případě mohou být zrcadla či skleněné obklady.

 

Pokud jste z mého článku vytušili, že se nápravné prostředky, tj. různé zvonkohry, krystaly, sošky, mince, zrcadla a podobně kupují až poté, co nám přestěhování nábytku nedostačuje, pochopili jste správně. Nebojte, o nápravných prostředcích se ještě budeme zmiňovat. Jen bych ráda, abyste věděli, že ani 1000 nápravných prostředků nedovede zvrátit špatnou pozici postele.

 

Nebojte se experimentovat. Následujte své pocity a věřte mi, že se úspěch dostaví. Vaše Renata Mládková

 

—————

Zpět